Inlägg från: Norrlands08a |Visa alla inlägg
  • Norrlands08a

    Vi som plussade i juli-12!

    Kattflickan skrev 2012-08-25 13:02:22 följande:
    Vi har gjort något som kallas PGD. Man gör en Ivf, plockar ut ägg som befruktas av mannens spermier, sen får äggen växa tills de är 8 celler. Då görs en biopsi och en cell plockas ut för analys. Den cellen analyseras med avseende på en genetisk sjukdom som någon av föräldrarna har, i mitt fall Downs syndrom. De analyserade även trisomi 13 och 18.

    Sen kan ett friskt ägg väljas ut och sättas in. Om det finns friska ägg.

    Men jag känner mig ändå rädd att nåt ska vara fel.
    Nu förstår jag. Vad fantastiskt att de kan göra så här. Det måste betyda mycket när det inte gått så bra tidigare.

    Förstår att du ändå känner dig rädd, men denna gången borde det gå bra! När är det dags för KUB för dig?
  • Norrlands08a

    Idag var verkligen inte min dag...

    Jag är bara i v11 men magen känns uppsvälld och det är INTE bekvämt att ha mina vanliga byxor och kjolar. Jag tycker inte alls om när det sitter åt, för det känns som det trycker mot magen och blir ömt. Svårt att förklara men helst skulle jag bara gå runt i en sån där onepiece där inget sitter åt.

    Provade säkert 20 par byxor idag, hälften riktigt fula, och vissa flera storlekar för stora, men inga kändes sköna. Provade tom mammabyxor!!! I v11! De kändes faktiskt jättesköna men jag kan ju inte gå runt i mammabyxor innan ens första trimestern är slut.

    Och har jag klänning på mig och liksom inte har nåt som håller in magen, så putar magen rätt mkt och det känns inte heller så kul eftersom det inte är officiellt än.

    Så just nu har jag en jeanskjol och ett par linnebyxor jag kan ha. Inte mkt till ombyte.

    Höll på att balla ur helt i omklädningsrummet och hade lust att bara sätta mig och gråta.

    Till saken hör ju att jag har lite putmage även i normalfallet och har ägnat de senaste 10 åren att oja över min hängbuk, så det är inte lätt när man bara ser tjock ut och inte så där fint gravid som vissa gör.

    Suck... nån annan som har klädbesvär eller är det bara jag som blivit lönnfet?

  • Norrlands08a
    jonie skrev 2012-08-27 21:25:50 följande:
    Jag föredrar mammabyxor och har gjort det länge! Då är jag i vecka 9 Jag använder leggins, baggy jeans och mammabyxor. Klarar inte av tajt över magen som är jättesvullen!
    Åh vad skönt att det finns fler!

    En tjej i min närhet är i vecka 18 och hon är lika smal och fräsch som alltid, med en perfekt liten bula. Snacka om att man blir avis när man själv känner att man är som en boll :)
  • Norrlands08a
    Thesss skrev 2012-08-31 20:53:53 följande:
    Imorgon är det 12+0 för mig!!! :D Känns konstigt när man för bara några veckor sedan tyckte att det var evigheter dit! Och dessutom är det mindre än 1 vecka till kub! :D
    Då är vi exakt lika långt gångna :) Men jag har KUB lite senare än du. Jag får vänta till 11/9. Längtar väldigt mkt till det, då man förhoppningsvis får se en pigg krabat där inne!

    Har tyvärr blivit lite nojig på sistone då jag läst om några som gått på KUB och tyvärr inte fått se nån levande bebis där inne :( Jag har inte känt mig orolig innan, men så i förrgår bara kom rädslan farande från ingenstans...
  • Norrlands08a
    Kattflickan skrev 2012-09-05 16:34:28 följande:
    Jag var också på kub idag! Fick risksiffran ca 1:800 om det räknades in att jag haft foster med DS förr och 1:1700 om det inte räknades in! Är jättenöjd! Trodde aldrig det kunde gå bra idag. Har sovit uselt i natt. Började nästan grina av lättnad när jag gick därifrån. Med fortsatt tur så kanske jag kan få bli mamma i mars!

    Av det de kunde se såg allt bra ut.

    Vi fick en liten bild med oss.
    Härligt att höra att det gått så bra! Nu får du andas ut lite :)
  • Norrlands08a
    Thesss skrev 2012-09-07 21:44:49 följande:
    Wiiihoooo!! Såg lillbebben idag och allt såg fint ut... Är i vecka 12+6 så blev inte flyttad alls!
    Känns så overkligt när man gått och varit så orolig hela tiden... 
    Grattis! Vad härligt!!

    Jag gick in i 12+0 idag och det känns så skönt! KUB har jag på tisdag så vi får vänta lite till... åh denna väntan!
  • Norrlands08a

    Den här delen av graviditeten är verkligen schysst jämfört med den första delen! Har varit ute och sprungit (ok, lufsat...) i det fina vädret, och förutom att kondisen numera är åt helsike så kändes det superskönt att ta en runda. Nu får vi hoppas att det här håller i sig några månader :)

  • Norrlands08a

    Är det nån som fått jobbig huvudvärk? Jag har ytterst sällan huvudvärk i vanliga fall och under graviditeten har jag inte haft ont i huvudet en enda gång.

    Igår kväll kom huvudvärken från ingenstans och sen har den hållt i sig nu i snart 24 timmar. Blir galen. Försökte klara mig utan värktabletter men jag kapitulerade för en stund sen och tog en alvedon. Det blev väl aningen bättre men fortfarande inte bra.

    Suck!

  • Norrlands08a

    Jag har ingen koll på mina järnvärden, men det låter som en bra idé att testa att få i sig mer järn.

    Alvedon hjälpte lite, men inte så där ipren-bra som jag hade önskat. Ipren är ju tyvärr inte bra att använda under graviditet har jag läst, så jag håller mig borta från dem.

    Just nu har jag hittat en position där jag lutar huvudet mot ett typ nackstöd på soffan. Det känns nästan bra nu, så jag rör mig inte ur fläcken! :) Blir lite svårt att sova så dock :)

  • Norrlands08a

    Ju mer jag håller huvudet stilla desto bättre känns det. Har provat att äta, dricka vatten och sova men känner väl inte att det gjort nån större skillnad. Hittills är det Alvedonen som gjort den största skillnaden. Jag mår inte alls illa, så förhoppningsvis betyder det att det inte är migrän.

    Känns så skumt, har inte haft ont i huvudet på typ ett år och så bara smäller det till.. men det är väl så det är ibland.

  • Norrlands08a

    Ja det har du ju rätt i förstås, att det är en lyx att inte ha huvudvärk så ofta. Bra, jag gillar positivt tänkande! Lätt att bara se det dåliga.

    Hoppas din huvudvärk blir bättre med tiden! Tack för glada tillrop, det är det man behöver när man känner sig trött och less :)

    Imorrn är det KUB!!

  • Norrlands08a

    Idag var vi på KUB!

    Det var fantastiskt att se den lilla :)

    Vi fick låg risk på testet och det känns ju såklart jättebra. Men skönast var nästan att se att hen levde där inne och sprattlade runt :)

    Kan varmt rekommendera Ultraljudsbarnmorskorna på Liljeholmen i Stockholm. Supermysiga, vänliga och proffsiga!

    Sen behövde vi inte betala för undersökningen, vilket förvånade oss. Jag är "bara" 33 och det är väl från 35 det ska vara gratis. De sa att det var gratis för att det var remiss från BM. Jaja, vi får väl se, det kanske dyker upp en faktura :)

  • Norrlands08a

    Angeliic: ja du har rätt, det är olika vad KUB kostar runt om i landet. Jag hade bara fått för mig att man betalade för det i Sthlm om man är under 35, men jag tycks ju haft fel. Det var en trevlig överraskning.

    Hoppas du snart får göra UL, jag håller med om att tiden sniglar sig fram i väntan på UL :)

  • Norrlands08a

    Jag kan som skrivet VARMT rekommendera Ultraljudsbarnmorskorna. Jag tänkte efteråt att hon som genomförde UL måste ju göra typ 10-15 såna varje dag, 5 dar i veckan, år ut och år in. Ändå kändes det för oss som att hon var så glad för vår skull och svarade på frågor och sa saker som "titta, nu vinkar den" och "ser ni fingrarna?" och sånt. Det låter kanske lite larvigt när jag skriver det, men för mig kändes det som att hon delade vår glädje och förstod hur spännande det var för oss. Hon gjorde inte bara sin grej för testets skull utan gav absolut det där lilla extra.

    Jag tycker verkligen man lyckats i sin yrkesroll när man agerar på det sättet.

    5 stjärnor av 5 möjliga! :)

  • Norrlands08a
    Vilvarin skrev 2012-09-11 17:26:47 följande:

    Jag är sjuksköterska och tycker att sådär SKA man bemöta sina patienter, annars får man fundera över om man är på rätt plats. Tyvärr fick vi precis motsatta bemötandet av en barnmorska som bara skulle titta på en nackspalt när vi gjorde kub. Hade samma barnmorska på RUL med dottern och har klagat till min BM båda gångerna. Ska kolla så att vi inte fått samma till RUL för då bokar jag om. Kub är gratis för alla med remiss från BM i Sthlm numera. Min BM skrev "pga oro" som skäl bara..
    Vilket trist bemötande! Det är ju en stor händelse i graviditeten och då borde man som BM ha förståelse för det. Det är ju som du säger en del av ens jobb.

    Aha, det är gratis för alla med remiss i Sthlm. Vi fick remiss bara för vår BM frågade om vi ville göra KUB, "ja" svarade vi och så fick vi sen en tid.
  • Norrlands08a
    jonie skrev 2012-09-11 17:21:56 följande:
    Låter ju hur bra som helst! Sambon förstår inte varför jag vill göra tidigt UL. "Magen växer ju! Varför måste du kolla innan för??" Oförstående karlar Hoppas man kan få tid snart!
    Haha! Karlar!

    Lustigt nog så insåg jag att det viktigaste för mig med dagens ultraljud var att se att bebisen rörde på sig och att hjärtat slog. Det stora borde ju ha varit att få resultatet på själva KUB-testet, och man kanske skulle se det som en självklarhet att bebisens hjärta slår, men som sagt, det var så fantastiskt att se att den verkligen finns där inne och har det bra.
  • Norrlands08a
    Angeliic skrev 2012-09-23 10:57:28 följande:
    Har startat upp en hemlig grupp på facebook för oss som har BF i mars Glad

    Med hemlig grupp så betyder det att den inte kan hittas när man söker på namnet samt att varken bekanta eller vänner kan se att ni gått med i gruppen - om ni vill vara lite hemliga. 

    Vill ni vara med så skicka en vänförfrågan till mig på facebook (måste vara vänner för att jag ska kunna lägga till er) Vi avslutar såklart "vänrelationen" så fort jag lagt till er i gruppen. Så skicka en vänförfrågan till Angelica Östfalk om ni är intresserade Solig 
    Kul! Vänförfrågan skickad.
  • Norrlands08a

    De flesta har flyttat till en facebook-grupp som heter "Marsbebis 2013", den är hemlig så den syns inte per automatik, men om ni vill joina så fixar vi det! :)

  • Norrlands08a
    jonie skrev 2013-02-28 07:53:02 följande:
    Aha! Jag är med i en sån grupp jag med men i "Aprilbebis 2013" eftersom jag har BF 3 april Har det kommit nån liten i den gruppen tro?? Vår första aprilbebis tittade ut redan o slutet av januari.
    Ah, du är med i aprilgruppen, då är jag med :)

    Det kom två i december, två i januari, sen har det ramlat in några stycken i början och mitten av februari och nu har det fullkomligt exploderat! Igår kom 7 bebisar, inklusive ett tvillingpar. Imorrn är det ju faktiskt mars så då lär det komma bebisar konstant. Vi är ca 160 i gruppen så det är rätt många.

    Är ni många i er grupp?

    Riktigt roligt med en sån grupp tycker jag, att dela med sig av tips och funderingar och stöta och blöta diverse graviditetsfunderingar :)
Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!