Inlägg från: Thesss |Visa alla inlägg
  • Thesss

    Vi som plussade i juli-12!

    Kevin Molly skrev 2012-08-16 08:35:32 följande:
    Thesss vart i Skåne bor du? Jag bor en bit utanför Helsingborg har nyss fyllt 33 och får göra nupp test gratis. Tror att man får göra det efter 33.
    Jag bor också utanför Helsingborg... Det kan hända att det är från 33, jag är bara 25 så jag har inte direkt kollat upp det eftersom jag ändå inte skulle få det gratis!
    Tycker ändå det är sjukt orättvist att inte erbjuda alla eller ingen! 
  • Thesss
    Noliee skrev 2012-08-16 07:45:31 följande:
    Ja proverna kan visa fel så de är inte bara att förlita sig på dem. Vet flera som fått veta "fel" kön också så har det kommit ut motsatsen. Ibland funderar jag på att inte ta reda på kön faktiskt, spelar ingen roll vad det blir. :) . Ni som har barn sedan innan, hur många plagg behöver man i varje storlek ungefär? Har inte tänkt börja handla än men skull bara vilja veta. Känns så onödigt att köpa massor av Bodys i strl 52 som de kan ha en vecka. Hur många plagg behövs? Vi har tvättmaskin så den biten är ju inga problem.
    Min dotter var större när hon föddes så hon hade storlek 56 direkt och efter 2 veckor fick vi använda stl 62. Så jag hade inte köpt så mycket i de minsta storlekarna för det är bättre och vänta och se hur stor bebis blir och även se hur mycket du får av andra... Jag fick massor av 56 som jag aldrig hann använda!
  • Thesss
    Noliee skrev 2012-08-20 06:58:18 följande:

    Jag hade gärna också varit sjukskriven runt då.nu har det börjat bli något bättre, men jag kräks varje morgon. Har eget företag och jobbar som frisör så det känns som att det bara är att bita ihop. Sen har jag börjat bli lite hemlig av mig, vet inte ens om jag ska gå ut med det på fb. Får se vad man känner för. nu har jag legat i sängen i 30 min, får se om jag kan kliva upp utan att spy nu. Förresten är ni mkt kissnödiga? Jag är inte mer än vanligt faktiskt, sover hela nätterna..
    Jag är också frisör och mår som tur är väldigt bra hittills. För bra enligt mig, så är superorolig för missfall fortfarande!
    Men just det här med frisöryrket gör inte saken sämre... Jag har så dåligt samvete för att stå och andas in alla dessa kemikalier dagarna i ända!
    Hur känner du?

    Idag fick jag till sist tummen loss och ringde bm för inskrivning... Är i vecka 11 nu!    
  • Thesss

    Skönt att se hjärtslag :D

    Jag var och kollade det för 3 veckor sedan... Nu är man ju lika orolig igen!

    Men om 18 dagar så ska jag göra kub test så då får vi se hur det ser ut igen...

    Känns så hemskt att inte kunna njuta av graviditeten utan bara känna oro hela tiden :/     

  • Thesss
    Noliee skrev 2012-08-20 18:36:33 följande:

    Jag känner som du. Jag har faktiskt avböjt permanentbehandlingat. Sen är jag extra noga med handskar, har slarvat med det tidigare. Det jag är mest bekymmrad över är hur länge man kommer kunna jobba. Magen blir ju stor och då kan det vara knepigt att komma åt kunderna. På salongen där jag jobbade innan så slutade mina kollegor mellan 2-4 mån innan. Har så dåligt samvet att lämna kunderna också! Är du anställd?

    Ja jag är anställd! Såå skönt!

    Sist när jag väntade min dotter så gick jag hem 6 veckor innan beräknad.

    På slutet så stötte man ju i kunderna med magen hela tiden ;)

    Det jag är mest oroad över är när jag blandar färg och andas in ångorna.. Speciellt blekning!     
  • Thesss

    Jag har blivit beroende av lakrits!
    Jag var det även förra graviditeten och fattade det inte förrän häromdagen när jag smakade en lakritsstång och tyckte den var såååå god!
    Sen dess har jag köpt turkisk peppar, djungelvrål och snusklubbor! Haha  

  • Thesss
    Kattflickan skrev 2012-08-21 22:17:52 följande:
    Avskyr att vara så tråkigt och förnuftig. Även jag är sugen på lakrits, men man ska tydligen ta det lite lugnt med lakrits när man är gravid. Stora mängder kan vara farligt för fostret. SÅ nån gång i veckan tillåter jag mig själv lite lakrits. Just nu är jag mest inne på ostmackor. Lukten av apelsinskal är fantastisk också. 
    Det är mycket man ska ta det lite lugnt med som gravid! Jag tror på att leva som vanligt och inte bry sig så mycket om det!
    Jag dricker fortfarande kaffe, har smakat lite redbull m.m.
    Lakrits äter jag när jag är sugen på det helt enkelt!!

    Alla gör som de vill men jag tycker det är lite väl mycket hysteri över vad man ska och inte ska, jag tror inte de gör så stor skillnad på fostret ändå, så länge man inte är extrem!    
  • Thesss

    Om man pratar om bokstavsdiagnoser senare i livet så är där såååå mycket annat som kan ge det än om mamman äter lakrits under graviditeten!
    Allt som barn stoppar i sig som där är någon härlig färg på (godis, saft och mycket annat) är nog den största boven i dramat enligt mig... Och allt annat som innehåller e-ämnen!

    Så ni som är sådär övernoga vad ni stoppar i er, självklart får ni göra som ni vill och tror på, men kom inte sen när bebis är ute och ge halvfabrikat... Då kanske ni skyller på lakritsen sen när ungen får adhd eller nåt! ;)   

  • Thesss
    Norrlands08a skrev 2012-08-24 20:01:46 följande:
    Nån som passerat magiska 12+0 och därmed passerat datumet för perioden med störst risk för att nåt trist ska hända?

    Jag är 10+0 imorrn, så två veckor kvar. Längtar!
    Jag är i 11+0 imorgon och tycker bara att vecka 12 klingar skönt! även om jag vet att de dära 12 första veckorna givetvis gäller 12 fulla veckor...
    Men dessvärre har jag inte grav. symtom så jag är inte så säker på att allt är bra...
    Men vi får se  
  • Thesss
    Noliee skrev 2012-08-24 20:49:53 följande:
    S
    Du har säkert "råkat ut för" spökveckorna nu, så oroa dig inte! Själv är jag på 9+2....inte så långt kvar. Är inte särskilt orolig heller. Vi SKA ha bebis!
    Ja fast problemet är att jag inte haft några direkta symtom på hela tiden...
    Men idag köpte jag en doppler på teknik magasinet och provade nyss att lyssna och jag hörde hjärtat slå!! :D
    Först tänkte jag att det nog var mitt hjärta men när jag höll lite åt sidan så lät det inget så det var nog lill*n i magen! :D  
Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!