Inlägg från: Thesss |Visa alla inlägg
  • Thesss

    Vi som plussade i juli-12!

    Jag var mycket medveten om att det inte var säkert att jag skulle hitta hjärtljuden, men jag testade iallafall.
    På teknikmagasinets hemsida står där att man kan börja höra hjärtljuden i vecka 12 och nu är jag på 11+0.
    Men i broschyren som följde med stod det från vecka 16 så det är nog väldigt beroende på hur bebis ligger.
    Jag är dock överviktig och har "maghäng" sen förra graviditeten så jag trodde ärligt talat inte jag skulle höra hjärtat, men det gjorde jag! :D   

  • Thesss
    linasld skrev 2012-08-25 09:58:53 följande:
    Skönt att höra att era symtom också avtagit lite, det lugnar :)
    Thesss - fasen vad häftigt, jag är grymt sugen alltså!! Men känner mig själv och är rädd att det kommer bli min nya snuttefilt haha...
    Jag har hört att det inte är bra att göra det för ofta... Så för mig kommer det bli max 1 gång i veckan... Men om en vecka ska jag på inskrivning hos bm och då hoppas jag hon vill lyssna efter hjärtat, sen om 2 veckor är det tid för kub! Så nu kommer jag nog inte använda den på 3 veckor... Beroende på om bm går med på att lyssna efter hjärtat!
  • Thesss
    Vilvarin skrev 2012-08-29 20:08:28 följande:
    Eftersom det fanns flera frisörer i tråden.. Vad säger ni om att färga håret som gravid? Har för mig att jag hörde nåt om efter v 12 förra gången, men vill inte chansa..
    Jag säger att det är ingen fara att färga håret när man är gravid!!
    Om ämnena skulle krypa in genom hårsäckarna och påverka oss på något sätt så hade det nog varit förbjudet!
    Vissa är dock mer rädda för "ångorna" av färgerna, men jag som frisör kan stå och andas in det dagligen genom hela graviditeten så är det ingen fara för dig att göra det enstaka gånger! Dessutom så står jag som frisör över huvudet och andas in det, medan kunden har det ovanför sig!

    Är du minsta osäker så är det definitivt ingen fara med slingor iallafall, det sätts ju inte ner i hårbotten!    
  • Thesss

    Imorgon är det 12+0 för mig!!! :D Känns konstigt när man för bara några veckor sedan tyckte att det var evigheter dit! Och dessutom är det mindre än 1 vecka till kub! :D

  • Thesss
    Norrlands08a skrev 2012-09-02 11:00:33 följande:
    Då är vi exakt lika långt gångna :) Men jag har KUB lite senare än du. Jag får vänta till 11/9. Längtar väldigt mkt till det, då man förhoppningsvis får se en pigg krabat där inne!

    Har tyvärr blivit lite nojig på sistone då jag läst om några som gått på KUB och tyvärr inte fått se nån levande bebis där inne :( Jag har inte känt mig orolig innan, men så i förrgår bara kom rädslan farande från ingenstans...
    Man kan ju göra kub från 11+4 men jag ville inte göra det så tidigt utan försöka få till det mittemellan perioden för när man kan göra det.. (alltså 11+4 - 13+6) så för mig blir det på 12 +6. För om man är lite fel i dagarna så man inte hamnar utanför den tidsramen,.. oj vad rörigt det blev, haha!

    bara 5 dagar kvar! Låt det gå snabbt!! är ju sååååå nyfiken! 
  • Thesss
    Noliee skrev 2012-09-05 21:09:23 följande:
    Kul att ni få kubtest, känner mig så bitter för att vi varken får det eller tidigt ul.
    Skönt med bra siffror iaf!! 
    Vi får inte heller de, men vi gör det privat!
  • Thesss
    Noliee skrev 2012-09-05 22:06:08 följande:
    Skulle också vela göra det privat men har 36 mil enkel resa så det känns så långt borta! Vi får hoppas på att allt går bra. Har iaf beställt mig en doppler.
    Ja det är ju en bit ;)

    Imorgon är det dags för oss, så om ett dygn hoppas jag sitta här och skriva att jag är överlycklig!! 
  • Thesss

    Wiiihoooo!! Såg lillbebben idag och allt såg fint ut... Är i vecka 12+6 så blev inte flyttad alls!
    Känns så overkligt när man gått och varit så orolig hela tiden... 

  • Thesss

    Jag har inte krät en enda gång och inte mått illa heller för den delen... Det är inte heller så roligt för oron över missfall är enorm när man inte har några symtom :/
    Men igår fick jag iallafall se att allt var bra, nu väntar vi bara på att få svar från blodprovet och få en bra siffra på kub-testet 

  • Thesss

    Jag var på kub i fredags!! Helt underbart...
    Sen är det rul den 10/10. Så precis en månad kvar! Känns inte lika långt bort som om jag inte gjort kub nu!

  • Thesss

    Själv betalade man 2500 för kub-testet... Men värt varenda krona för att få se bebis! :D

  • Thesss

    Skönt att du snart har kub! Jag är i vecka 15 nu (14+1) och fattar fortfarande ingenting! Jag hade ju en tanke att berätta för alla så fort jag sett hjärtat slå på tidigt vul, och det gjorde jag i vecka 8. Men jag har fortfarande bara berättat för familjen och börjar få dåligt samvete över mina närmsta vänner! Men problemet är att jag går varje dag och väntar på en blödning som säger att det gick åt helvete... Magen är stor (betydligt större än förra gången) men ändå vågar jag inte tro på det! Var på kub förra fredagen och allt såg bra ut, men varför vill inte min hjärna tro på det???
    Bara 3,5 vecka till rul, efter det måste jag väl ändå tro på det!  

  • Thesss

    Måste bara höra med er andra... Kan ni ligga på magen och sova fortfarande? Jag tycker att jag borde känna någonting när man ligger på magen, men det är precis som vanligt fortfarande! Är i vecka 15 nu (14+3)

  • Thesss

    Fick mitt resultat på kub-testet idag och det var en risk på 1:18700 så jag behöver nog inte oroa mig över det iallafall ;)

  • Thesss
    Angeliic skrev 2012-09-21 08:51:58 följande:
    Det kommer bli ändring från januari 2013 - då kommer alla kvinnor - oavsett ålder - bli erbjudna KUB gratis i alla län Tycker jag är bra. Tycker det är så konstigt att i vissa län får alla göra det, i andra län bara kvinnor över 32 och i vissa län inga alls.

    Jag sa det till min bm att jag läst att det skulle bli så... Men hon sa att det har de pratat om i måååånga år men det finns inte resurser till det så hon trodde inte det blev så nästa år heller :/
  • Thesss

    Jag är i vecka 17+3 och känner inte heller några direkta rörelser... kan vara att jag känner det emellanåt men det är så svagt som ett magkurr så vågar inte tro att det är de.. ;)
    Imorgon är det iallafall rul så då får jag se om allt är bra :D 

  • Thesss

    Jag var på rul idag och fick se en underbar liten kille!! :D
    Helt underbart!! 

  • Thesss

    Ja man är inte inne lika ofta längre... Emellanåt glömmer jag helt att jag är gravid. Har snart gått halvvägs! :D

Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!