Inlägg från: FruRundberg |Visa alla inlägg
  • FruRundberg
    linasld skrev 2012-07-23 16:25:19 följande:
    Tror du kan ringa till deras vanliga gynmottagning 031-3421367. Den är ju öppen dagtid och om inte annat så kan de ju koppla dig! Växeln kan också koppla dig om du ringer dit!
    Lycka till!
    Tack!!
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg

    Grattis alla nyplussare! Va kul att så många ska ha bebis! 

    Jag mår precis som vanligt förutom lite lite ont i brösten och molvärk i magen till och från.

    Hade sex med mannen igår och det började blöda lite brunt igen Blev såklart orolig men hoppas att inget är fel. Så länge det inte är färskt blod så är det väl ingen fara? Obestämd 

    Har inskrivning den 21 augusti och VUL den 20:e. jag längtar så! Min man ska med på båda och han längtar med. Det blir ju lite mer verkligt för honom med när han är med.

    Hur gör era män/pojkvänner.. följer de med på MVC möten och VUL? 


    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Angeliic skrev 2012-07-28 10:31:41 följande:
    Välkommen alla nya! Vad roligt!! Solig

    Själv har jag en pinsam sak att berätta. Gissa vart jag var igår natt? Jo - på akuten! Haha för vad? FÖRSTOPPNING! Haha - okej - jag skrattade absolut inte igår för fyhelvete vad ont jag hade! Aldrig varit med om liknande och då har jag ändå fött ett barn Flört Och SJÄLVKLART får man en ung snygg läkare som ska börja diskutera gaser och bajs haha! Jaja - idag skrattar jag åt det! Slutet gott allting gott! Skrattande
    *fniss* ja har man ont så har man, fick du se lilla ärtan?
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Hoomlan skrev 2012-07-28 14:19:50 följande:
    haha! ja det är nog lite inviduellt vad man tycker, själv vill jag inte döpa mitt barn efter vad någon annan heter i släkten. dock min sambos kusin heter Niilo vilket jag gillar väldigt mycket! Men vill inte ta det namnet eftersom han heter det ;) 
    Fint med Niilo, men alldeles för likt min son Milo
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Två döttrar och en son skrev 2012-07-28 15:04:14 följande:
    Hej hej.

    Fick pos på test idag. Oplanerat sas....
    Avbrutet kallas det.

    Vet inte riktigt när ÄL men gissar det är v 3+5 ca...  Bf blir väl ca 7/4 nånting? 

    Blir fjärde barnet!   
    Grattis! Och välkommen!
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Två döttrar och en son skrev 2012-07-28 15:30:10 följande:
    Tack.
    Vilken v och dag är du på?
    Hur mår du?
    Är det femte barnet för dig?   
    Jag är i v 6 5+2 Jag mår precis som vanligt egentligen. Inga märkbara symtom direkt. Har haft en hel del "mensvärk"/molvärk. Lite tröttare än vanligt, men inte så mkt. Lite lite ont i brösten men inget som varken stör eller känns om jag inte klämmer på de.

    Ja detta är mitt femte barn Men blir familjens sjette.

    Hur mår du? Har du börjat få symtom än?  
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg

    Någon mer här som känner sig tungandad?? Måste ta djupa andetag titt som tätt för det känns som om jag inte får tillräckligt med syre.

    Har så svårt att sova på nätterna. Vaknar flera gånger och har jättesvårt att varva ner och slappna av. Känns som om hela kroppen är rastlös och orolig på samma gång. Skitjobbigt!!

  • FruRundberg
    Kattflickan skrev 2012-07-29 14:23:42 följande:
    Jag är flåsig, om det är det du menar? Blir flåsig bara av att gå i trapporna här hemma.
    Nej inte direkt flåsig, fast det är jag med. Men som om någon typ trycker på min bröstkorg mitt i mellan brösten så det blir tungt att andas, så jag behöver ta djupa andetag för det känns som om jag inte får tillräckligt luft. 
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg

    Vi kommer inte kolla, men ser vi på vanlig ul så vill vi veta. Men vi kommer inte betala pengar för att ta reda på det. Sist fick jag reda på det på viktuppskattnings ul då såg man "paketet" klart och tydligt så länge det är en bebis frisk och välskapt då betyder kön ingenting. ❤

  • FruRundberg

    Hej! Hur mår ni allihopa?! Det var längesedan jag hängde här i tråden. Undrar om jag får börja om?

    Jag är i v 8+6 idag och lever på postafen! Mår hemkt illa hela dagarna om jaginte tar det. Tröttheten får jag leva med. Hellre det än illamåendet!
    Var på VUL i måndags och fick se vår böna röra sig och hjärtat den pickade fint!



    Nu längtar jag till den 17 september då vi ska göra KUB. Det är inte allt för lång tid dit så det ska jag nog klara av att vänta till Sen är nästa mål den 29 oktober då det är dags för RUL!
    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg

    Jag tycker det är en självklarhet att avstå från både alkohol som rökning. Sen kan man ta det med viss mat med en nypa salt. Jag äter inte fisk så ofta eller heller parma-skinka. Så för mig är det inga problem att avstå från det. Men om jag blev bjuden på en parmaskinka så skulle jag nog tänka mig ta en bit.
    Men alkohol och rökning där man ändå har mkt forskning bakom att det skadar fostret. Varför utsätta barnet mot det och chansa?
    Bara för att någon har haft TUR att deras barn inte blivit skadat av det så varför ens testa eller röka/dricka lite? VARFÖR?
    Jag blir bara irriterad när man resonerar så.. Sen om man röker och försöker att sluta men inte kan det är lite annorlunda. Men jag tycker ändå att man har ansvaret som vuxen och blivande mamma att söka all hjälp man kan få för att sluta. Bebisen i ens magen har inte valt att varken röka eller dricka. Det är ett liv som ska komma ut och ha alla möjligheter att få starta sitt liv som frisk utan komplikationer av det som ens förälder har gjort. Tänk om barnet skulle dö av plötslig spädbarnsdöd för att man har rökt.. Vad skulle samvetet säga då..?


    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg
    Bästkusten skrev 2012-08-22 18:19:38 följande:
    Bokstavsdiagnoser!!!!
    Jag blir galen av detta! Det är inte fler idag som har hjärnfelet ADHD eller andra bokstavskombinationer än det var förr!!! Skillnaden är att det idag inte finns tid att hjälpa barn och vuxna som det INTE är fel på!! Därför sätter man en diagnos, placerar de i ett fack, ger de medicin och en resurs! Så problemet är löst!! NOT!! Förr kallades dessa barn för "livliga barn".
    Jag jobbar på en resursskola och har fortfarande inte träffat på ETT ENDA barn eller vuxen, med en bokstavskombination, som inte har en dysfunktionell familj eller barndom. Att en familj är dysfunktionell syns eller märks i många fall inte.
    Man pratar om att bokstavskombinationer ärvs genetiskt! MEN HALLÅ!!! Man glömmer att barn även ärver sina föräldrars känslor! De känslorna man som förälder tror att man är så jävla bra på att dölja!
    Det gör så otroligt ont i mig att se små barn bli stämplade med en mycket tung diagnos de inte ens har!! En diagnos de får leva med resten av livet!
    Man berättar för barnet att "Du har en sjukdom som heter ADHD och det är den som gör att du har så svårt att koncentrera dig och det är den som gör dig så vansinnigt arg ibland." Och vips så har man ett barn, som kanske bara var lite vilset och behövde lite hjälp och stöttning för att komma på rätt köl igen, som intalar sig själv att det är sjukt och så börjar det äta starka mediciner!
    Man behandlar symtomen men inte problemen!  
    Jag har två barn med ADHD. Jag kan säga att det är inget påhittesjukdom. Mina barn medicineras och detta har hjälpt de otroligt mycket! Det är INGEN DROG som man ger till barnen för att förändra de. Mina barn har svårigheter utan sin medicin och klarade inte av skolan innan detta. Det är inga starka mediciner alls. Jag blir så förbannat trött på människor som inte har koll! Som säger sig veta vad adhd är och vad det innebär när de i själva verket inte vet något mer än att barnen har koncentrationssvårigheter. Det är så mkt mer än så!
    Ingen säger till en person med glasögon att jag tror inte du har något synfel utan det måste vara något påhitt.
    Jag tror inte att ADHD finns i större utsträckning än tidigare, bara att det idag finns faktiskt hjälp att få! Mina barn har genomgått en ordentlig utredning och man får inte diagnosen hur som helst. Både jag och deras pappa har problematiken. Jag har ADD och han har ADHD. Detta har jag fått reda på i vuxen ålder. Jag hade enorma svårigheter i skolan. Men ingen visste något om ADD eller ADHD på den tiden som nu.
    Så mkt fördomar som vi har fått utstå av okunniga människor.. det borde ingen behöva utstå. LÄS PÅ ORDENTILGIT OCH TA REDA PÅ ORDENTLIG FAKTA innan man öppnar munnen.

    (väldigt känsligt ämne detta för mig då jag får ständigt "försvara" min och mina barns svårigheter.)

    vittsomsocker.blogspot.com - 4 barns mamman med 5 barn
  • FruRundberg

    2500 för Kub känns lite väl saftigt. Vi får med betala för vår men "bara" 1500kr. Det är mkt pengar det med men känns ändå att det är värt det. Imorgon ska jag få göra en snabbtitt med UL då jag haft ont i ryggen och magen ett par dagar. Känner mig jätteorolig för det.. :-/

Svar på tråden Vi som plussade i juli-12!