• Anonym (*TS*)

    Bjudna på bröllop - smörgåstårta??

    Jag måste bara fråga... Min mans arbetskamrat gifter sig ca 40 mil från oss. Känner väl paret sådär, men vi tänkte gå då det ju alltid är kul med fest! Men. På deras bröllopshemsida står att det efter kyrkan serveras smörgåstårta och saft/läsk/kaffe, sedan dans till kl 01.

    Alltså, alla gör ju sin fest som de vill, men jag sa till min man att det är lite trist att åka 40 mil, käka en sunkig smörgåstårta, dricka läsk (dricker vuxna läsk??), sedan dans till sen kväll.  Hur kan man stå sig i flera timmar på enbart smörgåstårta? Vigseln börjar ju 14. Jag vet att det bara serveras smörgåstårta då jag ringde och anmälde våra barns allergier. Blivande frun sa att det som serverades var tårtan och den var "allergivänlig". Blivande frun sa också att det fanns mikro om vi ville ta med oss mat till barnen ändå.

    Och vad sjutton köper man för present till ett par som bara serverar smörgåstårta? Känns ju inte kul att lägga ut 500 kr på present då tycker jag. Undrar om vi själva ska ta med matlåda då man väl knappast kan stå sig utan riktig mat mellan 14-01? *ironi* I min bekantskapskrets är bröllop stora fester med god mat (detta bröllop känns mer som ett dop) och härligt sällskap. Har aldrig stött på sånt här upplägg förut, men det kanske är vanligt??

    Skulle ni åkt?     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-15 12:27
    Jag har förstått att jag är helt fel ute. Att jag är dryg, snobbig etc, och inte ska bestämma över parets dag osv. Men vi har väl olika referenser, ser jag. I vår bekantskapskrets är bröllop stora fester, gärna barnfria så man kan ta sig ett par glas vin, dansa natten lång, utan att behöva tänka på att våra små (3 och 4) ska underhållas/vilja sova/äta. Då reser jag gärna 40 mil för det är en sådan typ av fest vi gillar att gå på. Barnen har det så bra hos mormor & morfar.

    Nu har paret valt att ha sin fest på en ort i ingenstans (vi bor i Sthlm), i en lokal i sitt radhusområde. Jag tror att festen kommer ebba ut framåt 19-snåret, och då tycker inte jag att det är värt att åka 40 mil hem. Det blir hotell = onödig utgift på nåt jag inte ens vill gå på. Det finns ingenting att göra på orten, så en helg där vore inte så kul. Maken åker gärna, men han vill helst att vi följer med då alla andra har sina familjer med sig. Vi har ju inget att skylla på, så en nödlögn om varför frugan/barnen stannar hemma håller inte. Ville mest med denna tråd kolla om det var så vanligt med sådana här upplägg som påminner om grannens barn som tog studenten. Man kom över, åt lite smörgåstårta, pratade, sedan gick hem framåt 22. Inte snack om att resa hem 40 mil eller bo på hotell! Men jag ser nu att det utei landet uppenbarligen finns människor som tycker att enklare bröllop är vanliga och roliga.

  • Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??
  • Anonym

    Fyfan vad ts är bortskämd!! Stanna hemma och sura istället och låt brudparet ha en underbar dag utan dig istället!!

  • chrissepisse

    Jag tycker det märkligaste är om det inte finns något matalternativ till barnen om det ska komma ett större antal barn. Vi har haft smörgåstårta på flera tillställningar, dock inte bröllop, och min erfarenhet är att barn i allmänhet inte är så förtjusta i detta så vi brukar ha något annat som barnen (och vuxna med för den delen) kan välja om de vill. Det låter osmidigt att alla föräldrar ska ta med sig mat och värma till barnen i lokalens mikrovågsugn.

    Jag hade nog vidare förutsatt att det förutom smörgåstårta serverades kaffe och tårta samt någon form av gottebord och kanske nattmat om det var en sen tillställning. Men jag är skåning så det är mat, mycket mat och mat i rättan tid som gäller

    Om det enda som serverades på hela tillställningen var smörgåstårta och läsk så hade jag dels lämnat barnen hemma och dels kört hem igen på kvällen.

    Mitt val av present till brudparet hade inte påverkats av maten på bröllopet.  

  • Anonym (*TS*)
    kallevallevanna skrev 2012-07-15 21:23:05 följande:
    Jag har varit på bröllop där det serverades smörgåstårta och sen även bröllopstårta. Ingen alkohol. Det var en fruktansvärt god smörgåstårta, jättefin och absolut underbar. Så smörgåstårta behöver ju, som sagt, inte alls vara sunkig.

    Åk inte om du inte vill ts, 80 mil t/r är mycket, helt klart. Men sluta skyll på maten, för det handlar ju om att du inte vill. Stå för det även inför brudparet.

    Hade jag vetat att det var en stor baluns hade vi utan tvekan åkt. Eftersom resan är så lång, då vill jag tycka att det är värt det. Hade de haft bröllopet hemma hade vi ju gått, det är ju bara att åka hem. Nu blir det en lång resa, hotellvistelse - för en fest som grannen hade för sin student. I mina ögon är bröllop något som firas stort.
  • EnAnonumius
    mamita64 skrev 2012-07-15 18:21:04 följande:
    Härligt att se att det finns fler som tycker som jag
    Då skålar vi på det ( valfri alkoholfri dryck).. Skål
    Jag är kvinna, älskar att tänker logiskt och rationellt. Den intelligenta vet att ju mer man lär sig ju mindre kan man.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-07-15 21:46:26 följande:
    Fyfan vad ts är bortskämd!! Stanna hemma och sura istället och låt brudparet ha en underbar dag utan dig istället!!
    +1
    Och girig eftersom hon inte betalar för något utan baktanken på vad hon kan få tillbaka.
  • Errol Flynn

    Jag hade personligen inte valt smörgåstårta att bjuda på på ett bröllop men jag tycker det är sabla gott och blir alltid jätteglad när det serveras på en tillställning.
    Jag hade inte brytt mig om en vän skulle bjuda på "billig" mat eller tänkt tanken att presenten då ska bli billig. Jag värderar mina vänner högre än så.

  • Anonym
    Anonym (*TS*) skrev 2012-07-15 21:49:58 följande:
    Hade jag vetat att det var en stor baluns hade vi utan tvekan åkt. Eftersom resan är så lång, då vill jag tycka att det är värt det. Hade de haft bröllopet hemma hade vi ju gått, det är ju bara att åka hem. Nu blir det en lång resa, hotellvistelse - för en fest som grannen hade för sin student. I mina ögon är bröllop något som firas stort.
    Varför kan ni inte köra hem på aftonen? Ni behöver inte stanna till 01.
  • violatricolor

    Vad folk är otacksamma ibland. Ni blir bjudna, åk om ni känner för, stanna hemma om ni inte har lust eller tycker resan/vistelsen blir för dyr. Köp en present som ni vill ge brudparet, jag tror inte att brudparet kräver att presenten ska ha ett bestämt penningvärde.

    Jag kan också tycka det är konstigt att ha dans hela kvällen och ingen mer mat för hur ska gästerna orka med det? Men nu är det så läget är. 

  • Isola80

    Orkar inte läsa tråden. Jag tycker det är snålt att bara bjuda på smörgåstårta, middag ska det vara och alkohol , iallafall om man ska hålla på till 01 och om man vill ha en bra fest. Men vissa människor bryr sig inte att de är snåla i andras ögon.

Svar på tråden Bjudna på bröllop - smörgåstårta??