• Cantaton

    Marsbebis 2013

    leksakslådan skrev 2012-09-18 14:31:39 följande:
    Jag fick 1:3000 på KUB och kände mig först också lite tevksam över de siffrorna. Hade 1:10 000
    förra gången och man jämför lätt med alla som får ännu bättre siffror. Men BM sa det samma till mig, att det faktsikt är bra siffror och väldigt låg risk! Så jag tror att man ska vara nöjd och glad med det resultatet!

    Ni är många som redan känt era bebisar. Jag har flera gånger känt ngt som jag reagerat på men inte vågat tro är fosterrörelser. Men idag kände jag det igen och börjar tro att det kanske är bebis i varje fall. Alltid på samma ställe till höger nån cm under naveln, Tror ni att man kan bebis så högt upp redan?  Går i i v 16 idag.

    Johlin: Skönt att höra att du mår bättre!  

    Själv är jag så otroligt less på att må dåligt nu. Har tack och lov också blivit lite bättre än tidigare men jag klarar fortfarande knappt nånting. Jag ligger i soffan eller sängen hela dagarna. Min största utmaning är att nån gång i veckan hämta dottern på dagis (som ligger ca 100 m bort). När jag gjort det rasar jag ner i sängen igen. Detta trots att jag medicinerar riktigt ordentligt mot illamåendet. Jag vill må bra, vara med familjen och jobba igen! Förlåt att jag är lite gnällig här, men behöver gnälla av mig med jämna mellanrum. Jag är ju egentligen så himla glad över att vi ska få en liten till, önskar bara att dessa nio månader kan gå lite snabbare.
    Jag har känt typ nere vid troskanten, där själva magen liksom tar vid. Då var jag i vecka 14+3 och 14+4. Sedan har jag inte känt så tydligt mer. (Är i 15+1 idag)
  • Cantaton
    leksakslådan skrev 2012-09-18 14:43:28 följande:
    Hmm, då är det kanske lite högt att känna nästan uppe vid naveln redan. Är kanske tarmarna eller nåt annat i varje fall. De lär ju ha en del att göra eftersom jag äter typ hela tiden :).
    Men vem vet om jag känt rätt heller? Å andra sidan är det bara så långt ner som jag känner en hårt bula också. Högre upp, typ vid naveln, är det bara fläsk o svullet  

     Jag äter också hela tiden. Idag håller jag på att föräta mig på morötter.
  • Cantaton
    Alvii skrev 2012-09-18 14:44:16 följande:
    Har någon skaffat en gravidförsäkring än? Funderar på att skaffa en från if efter jag varit på RUL och fått en mer 'exakt' tid för födseln.
    Nix, inte än. Jag inväntar nog också RUL. De börjar väl ändå inte gälla förrän v. 22 eller nåt sånt?
  • Cantaton
    Bumblan skrev 2012-09-18 14:55:42 följande:

    Ja, jag har hört om en del BM som tycker det är för tidigt osv, så jag visste inte helt säkert. Blev jätteglad när hon tog upp det på en gång! Är supernöjd med min BM! Hon sa också att om jag någon dag känner mig jätteorolig och vill komma och lyssna så var det inga problem.

    Det var nog ett av de finaste ljud jag någonsin hört! Skrattande Nu blir det en lång väntan till RUL den 22 oktober. Men förhoppningsvis börjar man känna bebis snart, då kanske väntan blir lite lättare. 
    Vad härligt. En sådan BM vill man ha. Jag träffade BM i vecka 9 tror jag och nästa gång blir i vecka 21! Men därefter skulle det bli mer frekvent.
  • Cantaton
    Hokuspokusan skrev 2012-09-18 15:12:23 följande:
    Vi kommer skaffa en grvidförsäkring, den man betalar för. Vilken det blir har vi inte kommit fram till dock. 
    Min sambo var på möte för försäkringar och då rekommenderade dom att man skaffade barnförsäkring.. Nämnde inget om gravidförsäkring.
    Såå... Man kan numer teckna en barnförsäkring innan barnet är fött och det täcker allt i princip.  
    Då är väl en gravidförsäkring - fast gratis bra att ha ?

    Uhh... Idag får vi reda på om vi flyttar till hus.  
    Vad SPÄNNANDE!! Vad hänger det på?
  • Cantaton
    EnStoltMamma skrev 2012-09-18 15:18:41 följande:
    Jag har redan ansökt om gravidförsäkring.. Ville göra det i tid så jag inte glömmer senare!:) fick ju för tidigt sist och då hade jag ingen försäkring, dock va jag under 18 då ( skulle precis fylla) så jag låg gratis kvar på sjukhuset med sonen...

    Någon mer som har hemsk huvudvärk? Jag fick det för en stund sen, bara pang på.. Så illa att det strålar ner i nacken! Haft ont i huvudet tidigare men aldrig såhär:(
    Ja, vi är flera som pratat huvudvärk i tråden... 
    Laliii skrev 2012-09-18 15:21:01 följande:

    Men åh :) D var så lite så :) Ja nu finns det verkligen inga gränser! :)
    Riktigt coolt! Första kommentaren kom liksom från nån jag inte hade en aning om vem det var. Och då hade bloggen vilat i 2 år och hade ju knappast några frekventa följare längre
     
  • Cantaton

    Men Herre Gud, här pratar man med mormor en liten stund och så har ni redan översvämmat tråden med nytt och intressant

    Ska strax läsa ikapp. Bara fixa det mormor bad om först.

    Men vet ni?! Jag lyckades just boka in ett säljmöte via Twitter! Oooo I love sociala media. Bra för min business  

  • Cantaton
    msminnie skrev 2012-09-18 15:37:05 följande:
    Har missat din blogg helt, har du länk till denna tack. Nyfiken :)
    Såklart! blogg.jessicajager.se (För gravidnyfikna är den dock inte så spännande än, då jag inte gått ut med nyheten i bloggen. Har några nära och kära som jag ska träffa kommande två veckor innan det blir offentligt där.) Men det kanske kan stå något annat av intresse under tiden!  
    Johlin skrev 2012-09-18 15:41:09 följande:
    Vad har du för bloggadress? om man får följa den alltså... :)
    Se ovan - välkommen!
    Hokuspokusan skrev 2012-09-18 15:42:29 följande:
    Om nån annan hann före. Väntat på besked en vecka nu så jag hoppas att den förra inte tog det Vi har inte hört något så.. hoppas!  Ligger ca 1 mil utanför vår lilla by så vi har en kohage på baksidan! :D 

    Det behövs renoveras till viss del men mest måleri och tapetsering samt eventuellt golv. 
    Eftersom sambon jobbar rätt mycket kan jag fixa med det helt själv - Om vi får det vill säga :) Så jag hoppas väldigt mycket på det. 
     
    Otroligt spännande!



     
  • Cantaton
    MammaTillEnStjärna skrev 2012-09-18 16:18:44 följande:

    Haha, toppen!

    Ja det skrivs som bara den. Man har svårt att hänga med  
    Helt underbart ju. Mkt roligare att inte hinna med än att bevaka trådar där inget skrivs  
  • Cantaton
    Opossum skrev 2012-09-18 16:26:41 följande:
    Är det någon mer som inte har MVC- besök mer än v 11 och sen inte förrän vecka 26 ca? Känns himla länge emellan tycker jag, men har ju RUL v 19.

    Förresten vill jag tipsa alla om att använda säkerhetsbältet BeSafe när ni är ute och åker bil. Har använt det vid mina graviditeter och det känns tryggt tycker jag.
    Vecka 9 & sen vecka 21 har jag. Med RUL i vecka 19.
Svar på tråden Marsbebis 2013