• Cantaton

    Marsbebis 2013

    emilhannah skrev 2012-09-19 13:18:05 följande:
    Hej allesammans!

    Jag har läst i eran tråd ett tag, men inte skrivit själv. Jag väntar mitt 4:e barn i mars, troligtvis runt 1 mars. Jag är i vecka 16+5 idag. Jag har mått väldigt illa och varit dödstrött. Man glömmer mellan barnen hur det är att vara gravid;D!

    Jag har gjort KUB test som visade på ökad risk och gjorde därför fostervattensprov i måndags, så nu har jag några oroliga dagar på mig i väntan på svar.

    Jag är 35 år, bor i södra sverige, är gift och har som sagt 3 barn, en kille och två tjejer. Barnen är överlyckliga över att få ett syskon!

    Hoppas att jag är välkommen i er fina tråd:D!

     
    Välkommen hit! Hoppas fostervattenprovet ger bra besked.

     
  • Cantaton
    Johlin skrev 2012-09-19 15:29:43 följande:
    Ja men dåså, då ligger ju mitt RUL rätt i tiden, jag blev bara lite osäker. Jaja, nu är det bara att vänta helt enkelt men va fan, det heter ju vänta barn av en anledning ;)

    Innan jag blev gravid så hade jag läst jättemycket om förlossningar och pratat med vänner och familj om det och jag var liksom inställd på att jag en dag ska föda men nu helt plötsligt har jag drabbats av någon form av chock-uppvaknande och just insett att jag FAKTISKT ska föda, vilket i mina öron låter helt orealistiskt för jag vet ju inte huuuur man föder :( Känner mig helt lost. Men men, jag ska ju som sagt få hjälp nu så det är jag glad över.
    Jag förtränger lite till
  • Cantaton
    Hjärtefröjd skrev 2012-09-19 15:56:01 följande:
    Kunde inte åta bli att leta efter bebisen med dopplern idag när jag ligger hemma och är sjuk och ynklig. Jag hittade den ganska snabbt, men det konstiga är att den fortfarande ligger alldeles nere vid byggdbenet, trots att jag är i vecka 16.

    Var hittar ni era bebisar?  
    När jag har känt den (i slutet av vecka 15) har den legat vid troskanten, dvs typ vid blygdbenet.
    sajo0106 skrev 2012-09-19 16:02:30 följande:
    Idag har jag och sambon årsdag, så det ska vi fira med en god älgstek, hemmagjord potatisgratäng, stekt sparris, bea-sås och rödvinssås :) Jag som älskar rött kött, speciellt älg får helt enkelt helsteka mina bitar :(
    Åh, vad gott! Jag har faktiskt inte ätit helt helstekt. Har sett så många varianter på hur rött kött ska tillagas, så jag har ätit liiite rött iaf.
    älskarlivet81 skrev 2012-09-19 16:19:39 följande:
    Åh, skulle gå på vattengympa för gravida idag. Har varit hemma från jobb men tänkte ändå ta mig dit..Har dock varit en väldigt strulig dag och jag har inte vilat så mycket som jag hade hoppats på. Har dessutom fogar som bråkar väldigt mycket idag så mitt högra ben har nästan låst sig..

    Nu ser jag att nästa vecka är vattengympan inställd och om 2 veckor har vi föräldramöte på förskolan.. Kommer aldrig igång med den här jäkla vattengympan..

    Och att prata med min mamma om mina problem och hur ont jag har, har blivit som att prata med en vägg.. Hon har bara taggarna utåt hela tiden (min mamma är en mycket speciell kvinna och jag har lite svårt för henne emellanåt).. Nu känns allt bara så fel och snart kommer maken och dottern hem och jag orkar ingenting. Vi har inte hunnit handla denna veckan, så vi vet inte vad vi ska äta till middag, jag kan knappt gå ner för trappan i huset idag och min dotter lär vara superklängig på mig..

     
    Stor kram. Det låter som en riktigt tung dag. Allt på en gång.
    Erya skrev 2012-09-19 17:00:54 följande:
    Såg de söta klädrna, bodyn var ju riktigt söt :) var det på Name It du hade köpt den?

    Haha, min BM (tja alla som har tagit blod från mig) hade stort problem med att få något blod, mina ådrår smet iväg hela tiden, så hon fick byta till en "butterfly" istället (finare nål) men hon gjorde det efter 1 försök med den vanliga nålen, eftersom jag redan hade förklarat att de brukar ha väldigt svårt att hitta min ådra.
    Den värsta blodprovs omgången var när en sköterska stack mig i armarna 7 gånger, samt rotade runt för att hitta ådran, till slut kom en äldre sköterska, stack mig en gång, rotade minimalt och fick tag på ådran... Blåmärkena jag hade var inte att leka med, kunde inte röra armarna på nån vecka :P
    Usch, sånt är obehagligt. Jag har en helt fantastisk ådra i vänsterarmen som inte går att missa. Men när jag var inlagd en gång hade jag dropp och lite annat där, så då skulle de sticka i höger - och stack och stack och stack. Mina blåmärken var inte heller nådiga.




     
  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-09-19 17:21:14 följande:
    Okej, jag har världens dummaste i-landsproblem men delar med mig & ser om någon är i samma & kanske har en lösning! :)

    Mina bröstvårtor har växt & är till och styva väldigt ofta & det värsta är att det banne mig syns genom BH & linne. Jag går liksom runt med "ståfräs" i brösten. Haha. Jag har inte små bröst heller så det ser nästan porrigt ut. Haha. Vad kan man göra? Typ ha plåster? Eller vaddarna man har när man ammar för läckage?

    Haha! 
    Samma här. Ofta styva o syns igenom. Köpte nya BH:ar idag - och jag gick upp till 70J. Sambon smällde av när han såg hur stor BH jag hade köpt, haha. (Hade 70H innan). Jag har inte orkat göra något...
    älskarlivet81 skrev 2012-09-19 17:30:02 följande:

    Vatrengympan har kommit igång först nu, men jag kommer inte kunna komma dit förrän i oktober Har tyvärr ingen att prata ordentligt med. Många tycker att jag bara gnäller och att jag ska se saker positivt och min man vill jag inte lasta med mer. Han har nog med allt runt omkring som jag inte orkar med, tvätt, städning, handling, ta hand om dottern etc.
    Äsch, prata av dig här bäst du vill!!  
    älskarlivet81 skrev 2012-09-19 17:43:16 följande:

    Jag mår inte helt hundra, fixar bara att sitta upp korta stunder och har inte så stor aptit..
    Jobbigt Vila och drick vatten åtminstone. Standardrekommendation för allt ont, liksom....



     
  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-09-19 17:56:29 följande:
    As töntigt kommer ni tycka men vi flyttade den för vi vill hemskt gärna om bebisen vill visa sig veta vem lilla livet är innan vi går på Underbara Barn mässan :) Vill liksom kunna köpa det vi verkligen vill & inte det vi bör så det anpassas till flicka eller pojke, inte för att vi ska gå rosa till flicka eller blå till pojke :)
    Åååh! Gulligt ju
    älskarlivet81 skrev 2012-09-19 17:56:41 följande:

    Jag vilar och dricker vatten men mår inte bättre av det.. Att få missfall vill man,aldrig, men,för oss skulle det kanske innebära att jag inte orkar gå genom en graviditet till. Hoppas allt går vägen!
    Klart vi hoppas allt går vägen. Stundtals har jag känt som du i den frågan.
    Laliii skrev 2012-09-19 17:57:34 följande:
    Skönt att man inte är ensam om det! Ska nog köpa några nopple covers eller nått!
    Haha. Mm

     
  • Cantaton
    Lilly Jk skrev 2012-09-19 20:27:02 följande:
    Min studievägledare verkar vara anknytningsfanatiker,
    får läsa på helt enkelt om vad jag har rätt till och inte.

    Jag har två år att gå på folkhögskola, började i augusti.
    Om jag ska vara mammaledig måste jag sluta redan vid årsskiftet
    och inte kunna börja igen förrn januari 2014.
    Jag har inga problem med att vara hemma ett år om jag nu måste,
    men jag vill verkligen hinna gå klart första året så att jag inte
    måste börja mitt i ett läsår med en ny grupp och nya uppgifter.
    Barnet har ju för sjutton en pappa också.
    Det kan väl knappast finnas några regler som tvingar dig!?!?
    älskarlivet81 skrev 2012-09-19 20:36:54 följande:
    ok, så är inte min man.Jag tror att det bottnar i att han är så trött. Det är han som hämtar och lämnar nästan alla dagar på förskolan, han som får laga mat, han som får städa och handla och ta hand om dottern.. Men jag känner mig så ensam, för jag mår mycket sämre den här gången än förra.
    Mm, antagligen. Jag hoppas att ni verkligen får tid och ork att prata och förstå varandra åt båda håll.
     
  • Cantaton
    LillaPaula skrev 2012-09-19 23:22:40 följande:
    Måste råd fråga er. Är det någon som kan känna att det hugger i magen? Jag har arbetat riktigt hårt i dag med många tunga lyft och där man även behöver böja sig mycket och sakerna man lyfter är stora. Började få ont i magen men var tvungen att fortsätta. Någon som varit med om något liknande? Är riktigt orolig :(
    Ja, jag har rätt mycket magsmärtor just nu. Huggen har jag haft i några veckor redan. Rätt obehagligt, men verkar naturligt.

    Apropå de blivande papporna. Jag hade sagt till sambon att han skulle påminna mig om att sätta på en maskin tvätt när vi kom hem från gymmet. När vi kom hem var jag ju tokhungrig och ville hellre äta än tvätta, så han fyllde maskinen sånär som på mina byxor - som jag hade på mig. Och så sa han att jag kunde stoppa in dem och sätta igång maskinen när jag var klar.

    När maskinen gått nästan hela programmet kommer jag på, och utbrister, "Åh, jag glömde ju att stoppa i tvättmedel!!" Sambon bara skrattar och säger "Vilken tur att jag gjorde det då". Han har lärt sig min lite virriga gravidhjärna, haha.

    Träningen ikväll gick över förväntan med tanke på mina starka ryggsmärtor (foglossningar) senaste dagarna. Genomförde hela passet men undvek några övningar som smärtade.

    Idag köpte jag även en baddräkt för att kunna gå på vattengympa. Både en BH & en baddräkt på rea - 50%! Jag har nog aldrig i mitt liv lyckats handla underkläder på rea. Att överhuvudtaget hitta 70H-J som jag varierat mellan har varit tokjobbigt. Att hitta några som sitter snyggt ännu svårare - och rea, aldrig någonsin! Däremot kostar ju underkläder nåt enormt i dessa specialbutiker. Baddräkten kostade i ordinarie pris 800kr och BH:n 550kr liksom.  Men till halva priset blev det väl humant, typ. Känns iaf roligt, även om det fortfarande är väldigt mkt pengar.
  • Cantaton
    Bumblan skrev 2012-09-20 07:12:09 följande:
    Åh vad jag önskar att jag hade sluppit kliva ur sängen imorse! Är fruktansvärt trött och ca 2-3 min innan jag skulle plocka ihop mina saker och gå hemifrån börjar jag kräkas. Så det blev till att ta en senare t-bana än vanligt.

    Skönt att det är fredag imorgon!

    Vill förresten oxå simma och köra vattengympa, men vet inte var jag ska leta baddräkt. Och ska man köpa en gravidbaddräkt eller en vanlig?
    Jag handlade på Details. De hade inga gravidbaddräkter inne, men hon visade vilka modeller som gravida kvinnor med fördel kunde använda. Jag köpte en med bygelstöd i och med att jag har tung byst. Baddräkten sitter åt upptill men kan stretchas runt magen.
  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-09-20 08:33:34 följande:
    Blää. Förkylningen har slagit till. Inte så värst hårt men nästäppa, feber & slöhet. Så jag ligger hemma från jobbet. Vill inte risker att överanstränga mig, måste tänka på min lilla inneboende oxå. Så här ligger jag i soffan & dricker hemmagjord grön chai latte & tänker på vad jag ska sysselsätta mig med TV-tittandemässigt.

    Hoppas ni andra mår bra! :) 
    Åh, chailatte. Det har jag varit sugen på några gånger nu, men har inget bra te att göra det på hemma. Kanske får shoppa en påse Kunde jag ju ha tänkt på i stan igår...!

    Krya på dig nu. 
  • Cantaton
    Laliii skrev 2012-09-20 09:02:53 följande:
    Cantaton: Kahls har fantastisk bra grön chai te om du inte vill dricka svart! :)

    Tack!
    Jag föredrar svart. Dricker inte så mkt te sedan jag blev gravid - inte på långa vägar i jämförelse med innan! Dock inget aktivt val egentligen, utan är bara inte lika sugen på det.
    Laliii skrev 2012-09-20 09:03:45 följande:
    Andra gången på 2 dagar jag känner bebisen slå mot magen när jag har handen på. Hihi. Som en liten mini knackning/tickning. Myyyys. :)
    Mysigt! Jag kände ju tor-fre förra veckan. Därefter har jag inte känt lika tydligt, men ibland kan det ha fladdrat till utan att jag varit säker på om det är bebis eller inte. Hen får gärna göra sig lite påmind därinne igen nu
     
Svar på tråden Marsbebis 2013