• Hute

    BF Mars 2013 - Göteborg med omnejd

    Jag tänkte att vi i med BF mars 2013 och bor i Göteborg med omnejd kan samlas här och följas åt under graviditeten samt kanske kan träffas för fika och/eller barnvagnspromenader när bebisarna har tittat ut.

    Häng på du med!

  • Svar på tråden BF Mars 2013 - Göteborg med omnejd
  • Hute
    killerqueen skrev 2012-08-06 13:52:08 följande:
    min bild från VUL i fredags, 8+5 då :)

    e


    Plutten!!
    Hoppas verkligen att jag kan köpa/får en fin bild också =) 
    Såg man mycket, rörde den sig?
    Jag ska ju som sagt i 8+2...7 dagar kvar.. 
  • killerqueen
    Hute skrev 2012-08-06 16:30:05 följande:
    Plutten!!
    Hoppas verkligen att jag kan köpa/får en fin bild också =) 
    Såg man mycket, rörde den sig?
    Jag ska ju som sagt i 8+2...7 dagar kvar.. 
    Ja, alltså det var ju inte det enklaste att tyda kroppsdelar osv men man ser ju vad som är huvud osv, och vi såg ett litet hjärta som slog och hade sig för fullt! :)
  • Helenagbg80

    var på carlanderska idag och gjorde mitt vul.... och äntligen såg vi ett litet flimmer på skärmen. Det visade sig att anledningen till att det inte syntes nått förra veckan var att jag förmodligen är tidigare gången än jag trott, så hjärtat hade inte börjat slå då. Men både läkaren och min man såg ett litet hjärta som slog för fullt även om det bara såg ut som flimmer på skärmen, så nu blir det inskrivning på barnmorskegruppen nästa och så fortsätter vi hålla tummarna för att det ska fortsätta gå bra.

    Det kändes verkligen som en lättnad att se att det var nått där inne och att det fanns ett hjärta som tickade, nu stiger humöret och även förhoppningarna om än bara en aning.

     

  • Hute

    Här är vårt Pyre!!
    Vul gick jättebra igår, allt såg fint ut!! HOn mätte h*n till v8+5, men hon ändrade inget, eftersom jag har ätit Pergotime, så går vi efter sista mensens första dag. Så detta var i v8+2..

     



    Bilden blev visst uppåner, men det gör ju inget =)
  • Moomintrollet

    Hejsan, 
    Hoppar in i denna tråd jag med är just nu v10+2. Bor i GBG och detta e vårat andra barn (vårat första blev en ängel i v32).
    Massa oroligheter inför denna gång självklart men fått godkänt att få gå på spec.förloss/Kvinnokliniken på Östra och har första tiden där 21/8. Annars har jag redan blivit inskriven o redan gjort 2 VUL bla pga kramp på höger sida o vis blödning....läkaren ansåg att det var kramp pga det hela satt lite snett eller vad man ska kalla det men det har växt bort o sen blödning pga jag går på blodförunnande så moderkakan ska funka bättre denna gång. 
    Än så länge har det sett fint ut på VUL och den har växt som den ska. Tickande hjärta o allt! :)
    På denna bild är den v8+4 o man kan se ögonprickar o lite armar/ben. Otorligt bra skärpa på detta VUL vilket e lite ovanligt men hemskt kul att man kan se detaljer :D



     Vi har än så länge bara berättat för våra respk. mammor för vi ser dem så ofta o man kan ju inte va knäpptyst om sånt här speciellt inte när det inte gick så bra på slutet förra gången. Man behöver lite tankestöd o sånt samt både dem hade nog undrat hemskt mycket varför jag ska till MVC så ofta?! hehehe....
    Min bästa polare o mannens bror har också fått veta men inte släkten, det ska jag avslöja nu till v12 för då ska jag träffa dem (bor i andra städer) så ska bli kul o se deras miner :D  
  • Hute
    Moomintrollet: Välkommen hit!!! Jättefin bild, jag gjorde mitt vul i 8+2, men det var inte alls lika bra skärpa, men hjärtat såg vi iaf =)

    Fick rysningar när jag läste att ni miste ert första barn så sent. Usch det måste verkligen vara det värsta någonsin! Har en väninna vars brors fru miste sitt barn i vecka 39 och det är så overkligt att man absolut inte kan sätta sig in i det =(
    Vet dom vad som hände med ert barn och är det något som kan hända framöver också? Hade allt sett bra ut hela graviditeten??
    Du behöver absolut inte svara om det är jobbigt!! 
  • Moomintrollet
    HUTE
    Moderkakan pajade med blodproppar och hade börjat lossna samt en mindre släng av hav.förgift. Kan också tillägga att jag fick grav.diabetes men inte förns v25 vilket är sent sa BM och är nåt relativt positivt med den biten men jag måste akta mig varje gång blir gravid o även sen när jag blir gammal o skröplig kan jag få diabetes2. (Jaaaa såna framtidsplaner!! jehuuu NOT).
    Åkte på högt blodtryck och en trasig sköldkörtel (producerar för lite hormon som sköter alla möjliga funktioner i kroppen samt tillverkningen av tex nervsystemet på nya babyn) så fått ta meds för det (blodkontroller regelbundet) och nu får jag ta blodförtunnande så moderkakan inte ska proppa upp sig igen. Allt som allt äter jag 5tabletter om dan för jag ska ju ha "vanliga" gravid tabletter också...känner mig som en pensionär ibland. 

    Vi saknar henne fortf jäääääättemycket. Man blir som rånad, fått inbrott, fått nån kär person kidnappad-känsla av det hela liksom. Hon hade redan visat sin personlighet i magen så det hela e bara sjukt....Vi har betalat det högsta priset man kan betala o gjort det sjukaste man kan göra i sitt liv....begrava sitt barn.
    Redan när jag va liten tyckte jag det var så himmla hemskt i sagor när nån var tvungen att offra sin förstfödde till nån häxa eller drake för att denne inte skulle döda hela byn el nåt sånt. Har alltid tänkt att DET hoppas jag att jag aldrig behöver göra. Tyvärr blev den mardrömmen sann. 
    Detta va så sent som Nov 2011 så ganska färskt fortf.
     

    Nu till det trevligare.............
    Har gjort 2 VUL hittils och den har växt OK så än så länge är vi lite glad o försöker ta det lungt. Får se om läkaren kanske kollar moderkakans blodtillförsel eller nåt annat mer avancerat på Östra nu på Tisdag. Ingen anning vad de gör för ev extra kontroller. Man kan ju alltid hoppas på mera VUL bilder! ;) 
  • Hute
    Moomintrollet: Usch!! Kan verkligen inte sätta mig in i hur ni känner och att det var så nyligen det hände. Häftigt ändå att kroppen "återhämtar" sig snabbt och att ni kunde bli gravida igen!!

    Idag har jag inskrivning, v9+2. Är alltid skraj att jag ska stöta på någon i väntrummet som jag känner..men då är det väl bara att "krypa till korset" och sluta dra vita lögner..
    Är så jävla nålrädd och min man kan inte följa med...dock vet BM om detta..hon tyckte jag skulle Emla armen, men det är ju inte smärtan jag tycker är jobbig, utan själva nålen...sheit!!
    Kl 16 får ni hålla tummarna att jag inte svimmar eller så..  
  • Moomintrollet
    Hute:
    Kroppen återhämtade sig relativt sakta och snabbt på olika plan. Livmodern repade sig på direkten men resten av kroppen bara kollapsade pga sköldkörteln gick sönder. Allt från torr hud över hela kroppen och ingen ägglossning till att jag inte ens orkade vara vaken speciellt längre tider utan sov mest hela dygnen i praktiskt taget hela resten av Nov, Dec o in i Januari?!  Kunde tex åka till sjukhuskyrkan för att fixa nåt med bregravningen eller bara gå till affären för att handla nåt, sen när jag kom hem= zzzzzzzzzzzz i flera timmar.
    När jag fick Levaxin som är syntetiskt hormon så började jag kunna hålla mig vaken o jag var inte så torr mera men ägglossningen tog längst tid och jag har fått ta blodtprover hela tiden för att se hormonbalansen och fått öka dosen 2ggr.
    Ägglossningen startade inte förns nu i Juni så man kan säga att vi träffade rätt på första ägget. Vi försökte redan innan pga att jag va o kollade mig hos GYN och de sa att det fanns äggblåsor som skulle släppa ägg men blodprovet efteråt visade negativt så äggen gick väl sönder eller nåt?!  Har varit riktigt hemskt hela vintern o våren med att bolla både sorg och frustration att inte kunna bli gravid igen. 
Svar på tråden BF Mars 2013 - Göteborg med omnejd