Inlägg från: Mellanmjölkens land |Visa alla inlägg
  • Mellanmjölkens land

    Kissar så fort blöjan är av men vill inte sitta på toan

    Dottern är långt ifrån blöjfri men i samband med blöjbyte har hon erbjudits toan sen hon var ca 8 mån. Nu är hon 15 mån. Ibland visar hon att hon ska kissa men oftast inte. Dagtid alltså. När hon sover protesterar hon ljudligt.

    Först vrider och vänder hon sig, sen skriker hon i sömnen innan hon slutligen kissar. När blöjan sen är fuktig gnäller hon och sover oroligt tills den är bytt. Det kan lätt bli 5 blöjbyten på en natt, ofta fler.

    Försöker man sätta henne på toan vägrar hon i minst hälften av fallen men sitter hon väl där kissar hon nästan alltid. När hon vägrar toan kissar hon ofta innan man hunnit få upp blöjan igen.

    Hur löser ni problemet? Vi börjar bli trötta på nerkissade kläder och golv... Samtidigt är det ju bra att hon håller sig tills blöjan är av och det vill vi inte träna bort!

  • Svar på tråden Kissar så fort blöjan är av men vill inte sitta på toan
  • Mellanmjölkens land

    Vi har en toaring och dagtid är det inga problem att sitta där. På natten vaknar hon aldrig till utan problemet är att hon spänner kroppen så att hon inte kan sättas på toan.

  • Mellanmjölkens land
    No Name skrev 2012-07-31 21:20:52 följande:
    Testa å skippa blöjjan nattetid oxå? Köp några frotté underlakan att ha i sängen
    Det är inte alltid vi vaknar i tid utan det brukar alltid vara minst en välfylld blöja varje natt utöver de med bara lite småstänk i. Just nu sover hon dessutom rätt mycket hos oss men vi kan testa när hon flyttar till eget rum. Nån förälder kommer fortfarande att finnas i hennes rum så att om hon behöver gos är det bara att plocka över henne men istället för dubbelsäng blir det en enkelsäng. För enkelsäng har vi dessutom kissunderlägg som är kvar från min mormor.
  • Mellanmjölkens land

    Ibland hjälper det att amma men inte alltid. Som igårkväll t ex. Hon behövde kissa så mycket att hon bara spände kroppen i en båge och skrek tills hon hade kissat (över oss bägge som det blev ) Vägrade ta bröstet innan

Svar på tråden Kissar så fort blöjan är av men vill inte sitta på toan