• any19877

    tvillingflräldrar till tvillingar födda i juli 2012

    Hej! Jag har fått tvillingar den 20 juli. De kom i v 36+2 och vägde 2400 och 2800 gr. Det är mina första barn och det är svårt att veta allt om deras utveckling och vanor. Här kan vi prata om våra tvillingar och stödja varandra;) Vi bor i Stockholm så om någon ochså glr det så kan vi träffas ;)

  • Svar på tråden tvillingflräldrar till tvillingar födda i juli 2012
  • any19877

    Hej! Va roligt att vara twinsen är nästan lika gamla!
    Mina heter Anton och Amelia. De föddes på DS vaginallt. Min man är hemma nu och ska börja jobba den 20 augusti.
    Jag har aldrig ammat de pga indragna bröstvårtor men jag har pumpat i 12 dagar och de fick bara bröstmjölken tills jag fick bröstinflammation och gav upp. Nu äter jag tabletter för att stoppa mjölkproduktionen men jag har mycket mjölk;(
    Tycker också att det funkar bra med ersättning. Idag när vi var på Bvc så gick Anton upp 400 gr på en vecka och Amelia gick upp 300 gr;) de äter ungefär 100-135ml var 3 timme.
    De är ganska synkade och det funkar bra på dagarna men nätterna är värst. De äter flr lite och vaknar ofta pga detta.
    Hur längre ska du vara mammaledig?vad sysslar du med annars?

  • any19877

    Stora killar! Va bra att allt är som det ska;) våra äter var 3 timme men sen är det svårt att lägga de. Anton somnar om ganska lätt men Amelia har det svårt att somna om och då sitter jag med henne i famnen i några timmar tills hon somnar djupt och då kan jag lägga henne tillbaka till spjälsäng.
    Vi bor i Sollentuna. Jag läser till ekonom på Södertörns Högskola;) har bara en termin kvar. Tänkte läsa VT 2013 medan min man är pappaledig;) har ni flera barn?

  • any19877

    Samma här, fast vi brukar flytta de till vår säng på morgonen.
    Min man jobbar enbart dagtid och kommer hem vid 6 tiden. Jag är lite rädd för allt som kommer att hända men jag känner att jag kan fixa det.
    Det ända jag funderar på är hur jag ska göra när båda två bli hungriga samtidigt. Jag kan ju inte ge flaskan till båda samtidigt..
    Jag undrar också vad ni har för ersättning och hur mycket äter dina twinsen per måltid?

  • any19877

    Va bra;) tack för tipset! Jag ska också försöka att sätta de i babysittern, hoppas de kommer att gilla det;)

Svar på tråden tvillingflräldrar till tvillingar födda i juli 2012