Inlägg från: GrodanHopp |Visa alla inlägg
  • GrodanHopp

    Hjälp! Vad är det min mamma dricker?

    Anonym (---) skrev 2012-08-05 10:54:42 följande:
    Jag tycker du ska ringa till giftcentralen och be om hjälp! Dock är det inte farligt utspätt men kanske de kan hjälpa dig med att hjälpa henne, och framför allt hjälpa dig och din familj. Du gör HELT rätt som socanmäler henne! det är för DIN och dina barns och din fars bästa. Själv tycker jag att hon är den sista du ska tänka på i det här läget. SKit i hennes åsikter och hennes fasad. En alkoholist kan aldrig ha fel och det är ALLTID alla andra som är elaka och taskiga.. När min mor vart inlagd på nåt hem för alkoholister släppte de dock hem henne till midsommar av alla högtider och dessutom hade både hon och hennes medintagna festat loss på diverse medel de fick tag i... De hittar alltid en väg! Så ja, socanmäl och därefter klipper du banden med henne, iaf för ett tag. Vem vet hon kanske ser att det har gått för långt då hon väl mist sina barn och barnbarn, eller så gör hon som min mor, blir glad över att få festa loss ännu mer! Om inte annat så kanske din far börjar tänka lite realistiskt då.. Lycka till iallafall! Jag lider OERHÖRT mkt med dig.

    Va?! Släppte dom ut henne till midsommar!?:O snälla sig att du skämtar! Min pappa är sk "fin alkis" och sk "fungerande" alkoholist. Han har ett bra jobb som han sköter prickfritt osv. Men vid ledighet så är han fulloch det blir alltid bråk... Då han har lovat att inte dricka, (det är ju Inge svårt att låta bli det, även om det är surt att inte kunna dricka ett glas vin till maten, för han har ju inga problem. Det är hans sambo som överdriver och leker diktator!) så gömmer han tomma flaskor högst upp i hyllan så att ingen ska se att dom är öppnade. Han sätter riktigt skickligt tillbaka korken och "plasten" runt om! Min styrbror hittade tomma öl burkar i pappas träningväska...
  • GrodanHopp
    Anonym (Dotter) skrev 2012-08-05 19:41:59 följande:
    Tack för alla svar. Nej, hon tog inte Antabus så länge tyvärr. Tror hon bara tog det i några veckor. Brukade inte vara hemma hos dem så mycket då, så jag vet inte. Jag såg att hon hade kastat blistret bland soporna så det är därför jag vet att hon tog det. Ja, hon tittade sig omkring här igår...gick till kylen och tog fram sin alkislåda (bag-in-box) och började festa loss på den istället. Hon åker hem ikväll, kommer tillbaka om några dagar. Så nu har jag massor med tid att prata med min pappa. Ja, Han var medberoende under hela min barndom. När jag var 18 så tog jag upp det här med honon men han började försvara henne. Det tog honom säkert ett år innan han började lyssna på mig, sedan flyttade jag hemifrån. Orkade inte med henne mer. Tyvärr så gör han fortfarande ingenting åt saken. Hon brukar åka till något hem varje höst som sysslar med naturterapi och allmänt hokus pokus, något som han själv säger fungerar som en tork för henne. Det är alltså inget behandlingshem men det fungerar väl så för henne, för hon brukar vara nykter ett tag efter att ha varit där.

    Hoppas att ni får ett bra och konstruktivt samtal! Din mamma kanske aldrig kommer att sluta dricka, men om din pappa slutar vara medberoende så kan han nog försvåra hennes drickande, tex genom att hälla ut sprit, aldrig köpa hem vin osv. Tillsammans kanske ni kan få henne att börja med antabus? Det där hemmet, om ni tar reda på hur dom jobbar kanske ni applicera det hemma, och på så sätt hjälpa henne att förbli nykter längre stunder iaf? Lycka till!
Svar på tråden Hjälp! Vad är det min mamma dricker?