• pluvdo

    varför kan man inte behålla efter misslyckad med. abort?

    Anonym (Dr. Frääs) skrev 2012-08-05 12:00:17 följande:
    Kan kan man väl men barnet har risk för diverse skador. Om man inte orkade med att ha barn alls så kanske man inte ska satsa på att föda ett barn som mycket väl kan ha särskilda behov?

    archive.corren.se/nyheter/medicinsk-abort-mis...
    Fast det står väl inte så jättemycket om vad för skador barnet kan få? Det står bara att det står på FASS. Samtidigt så är artikeln tio år gammal, så vad som gällde då gäller inte nödvändigtvis nu.
  • pluvdo
    Anonym (Dr. Frääs) skrev 2012-08-05 12:26:43 följande:
    Jag räknade med att TS som skriver att hon läst på internet kan googla vidare i FASS själv i så fall. Hon efterlyste källor och jag tog fram den första jag hittade som verkade någorlunda seriös.

    Hjärnskador är hjärnskador och det är oftast inget positivt. Självklart kan ingen veta exakt vilka skador det kan bli eftersom man inte kan göra denna typ av testning att utsätta foster för fosterfördrivande läkemedel.

    Givet hur känsligt fostret är för kemisk och hormonell påverkan i tidig utveckling är det dock naturligt att anta att det är mycket som kan gå åt skogen. Allt som inte är testat och utrett för biverkningar antas vara skadligt, det är det hela förskrivningen av läkemedel bygger på.
    Är medicinerna man får precis likadana nu som för tio år sedan, då?
Svar på tråden varför kan man inte behålla efter misslyckad med. abort?