Inlägg från: singelmamma75 |Visa alla inlägg
  • singelmamma75

    Distansarbete (IT)

    Jag har jobbat mycket hemifrån som programmerare på mitt förra jobb.

    Fördelarna är att jag slapp stressa på morgonen och slapp stressa till dagis för att hämta barnen. Jag kunde göra lite snabba småsaker som inte tar så lång tid som att stoppa i en maskin tvätt medan jag jobbade. Guld värt att ha sådana saker fixade på dagen innan barnen kommer hem.

    Jag fick betydligt mer gjort när jag jobbade hemma eftersom jag inte blev så störd av kollegerna. Var jag på kontoret kom det ganska ofta kolleger och frågade om diverse saker och ville ha hjälp med diverse saker. Det är lättare att slinka in på någons kontor än att ta telefonen och ringa om saker. Jag hade disciplin när jag jobbade så jag jobbade utan att slösurfa och göra andra saker men sådant beror mycket på ens egna egenskaper.

    Nackdelen är det sociala umgänget. Det är enormt tråkigt att alltid vara hemma, att inte byta miljö och inte ha kolleger att snacka med.

    Nu har jag bytt jobb då jag ville ha ett jobb närmare hemmet så att jag kan åka och jobba istället för att vara hemma samt för att ha nära hem så jag slipper för mycket stress till och från jobb, dagis mm.

    Anledningen till att du inte ser så många jobbannonser där man kan jobba hemifrån beror nog till stor del att i början av en anställning så vill man ha koll på personalen, dvs kolla vad de kan och hur de jobbar samt att oftast är det mycket att sätta sig in i början av en anställning.

  • singelmamma75
    Neelah skrev 2013-02-12 19:28:04 följande:
    Jag har jobbat hemifrån i några år (inte inom programmering, men ändå datorjobb) och tyckte att det gick okej - till jag skaffade kontor! Jag ökade min effektivitet med 150 % när jag började jobba på kontoret och insåg att det tog väldigt mycket tid från mitt jobb att "bara" sätta på en maskin tvätt, plocka in disken, laga lunch, hänga tvätten, sätta på en ny maskin disk...
    Det beror kanske på person och hur pass medvetet man planerar det man gör utanför sitt arbete. Jag ägnade max 15 minuter under dagtid att sätta på tvättmaskin, diskmaskin och dylikt. Sedan efter jobbet när jag hämtat barnen så hjälptes jag och barnen åt att hänga tvätt mm eftersom de ändå tyckte det var kul plus att vi fick umgås samtidigt. Det gäller att medvetet välja att göra endast snabba saker under arbetstid.
Svar på tråden Distansarbete (IT)