• Recept

    Trotsig 3,5 åring som går mig på nerverna!

    Hej! Hittade din tråd av en slump när jag googlade "trotsig 3,5 åring" ser att det var några år sedan du skrev den men...

    Min fråga är enkel, när gick det över?

    Sitter själv med en trotsig 3,5 åring nu och även om han inte är lika extrem som du beskriver att din pojke var så gör han mig vansinnig flera gånger om dagen.
    Det hjälper ju inte till att han är illvillig mot sin lillebror som är 7,5 månader gammal.
    När lillebror kryper omkring kan ha gå fram och trycka till honom på ryggen och säga att lillebror vill inte krypa han vill ligga på magen.

    plus en massa andra saker som är jobbiga.

    när man frågar varför han gör på ett visst vis så svarar han bara "därför att jag gör det"

    Jag blir galen och undrar som sagt, när går det över??

  • Recept

    Det känns ju onekligen som att det aldrig ska gå över.
    Min pojke har i rena ilskan gått in på sitt rum och kissat i sängen en lördagsmorgon efter att vi sagt till honom att han inte kan ligga med oss i sängen och morgonmysa eftersom att han inte lyssnar när vi säger att han inte får sparkas och att man inte hoppar i sängen.

    Sen är det de här eviga gnällandet. Han gringnäller är vad man ska säga, han grinar inte men nästan fast det ända som kommer ut är gnälliga ljud när han inte får som han vill eller när man säger ifrån om något.
    Han kan få ett hysteriskt utbrott om man råkar ha i bubblor i badet och han inte ville ha det. Då är hela badrummet blött sen.
    Det känns som att inget man säger eller gör biter, ibland känns det på fullt allvar som att han skiter totalt i vad man säger.

    Vissa dagar vill jag själv bara lägga mig på golvet och skrika precis som han gör...men man biter ihop och önskar att det går över snart, VÄLDIGT SNART!

Svar på tråden Trotsig 3,5 åring som går mig på nerverna!