• Anonym

    Tatuerade förksollärare - ja/nej?

    Jag själv är en blivande blivande förskollärare och har tre tatueringar nu, varav en är en symbol och de andra två texter, varav den ena är med japanska körsbärsblommor. Jag tycker om texter, blommor, färger och figurer i tatueringsväg och tänker absolut inte sluta tatuera mig (har funderat på att göra disneyfigurer/toy story-figur/katt/hund härnäst). MEN kommer detta bli ett hinder för mig i framtiden som utbildad fsk-lärare, att få ett jobb? Det är ju inte precis så att jag har tatuerat in döskallar, djävulen, skrivit "suck my dick" eller så på kroppen.

    Min fråga till er är; vad tycker NI om utbildade förskollärare som bär några synliga tatueringar?
    Är det verkligen så illa eller tycker ni att det är helt okej?

    Det retar mig att man ska behöva bli dömd för att man tycker om att tatuera sig, bär annorlunda kläder eller kanske har annorlunda intressen. Det har väl egentligen inte så mycket med att göra hurdan man är?
    Bara för att jag tatuerar mig betyder inte det att jag tar droger, är en idiot och lite annat.      
         

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-08-15 23:37
    I rubriken ska det stå "FÖRSKOLLÄRARE" och inte "Förksollärare".... för hastig på tangenterna där :)

  • Svar på tråden Tatuerade förksollärare - ja/nej?
  • Järnlady

    Tatueringar är som redan nämnts i tråden en klassmarkör och jag får inte de bästa associationerna när jag möter tatuerade personer. Däremot ska det vara ens meriter som avgör om man får jobb eller inte och vore jag arbetsgivare skulle jag anställa dig om du var den sökande som hade de bästa meriterna oavsett mina tankar om dina tatueringar. 

    Obs: Tatueringar som strider mot en demokratisk värdegrund till exempel hakkors utgör undantag från det jag skrev ovan om du hade sådana skulle jag inte anställa dig. 

  • Lillpluttan

    Jag är lärare i botten, på väg att bli specialpedagog. Har 2 tatueringar och kommer säkert göra fler. Inget konstigt idag... =) Har aldrig fått någon negativ kommentar el dyl på någon av mina arbetsplatser inom skola och förskola... Det är så vanligt nu att ingen borde höja på ögonbrynet.. Så länge det inte är något rasistiskt eller dyl kan man ha hur många, eller ingen, om man vill..

  • Anonym

    Jag är barnskötare och har två diskreta tatueringar, men som ändå syns ibland.
    Jag hade blivit jätteförvånad om någon inte tyckte att det passade.

    Jag skulle inte bry mig ett dugg om mina barns förskollärare hade tattoos.   

  • Anonym

    Jag är 30, statsvetare och arbetar på en statlig myndighet där jag förväntas vara seriös i min yrkesroll. Jag har flera stora tatueringar och har aldrig fått några negativa kommentarer. Visst, en del av mina äldre kollegor tycker säkert att det är fult, men har den goda smaken att inte säga något om det. Jag tycker absolut inte att det är en sk klassmarkör, snarare en. generationsgrej. De flesta av mina (också högutbildade) vänner är tatuerade, även om en del av dem väljer att dölja t ex sina armar på jobbet. En av mina bättre vänner har en chefsposition på en annan statlig myndighet och har armarna fulla, och hon visar gärna upp dem.

    Tycker det är skitbra med tatuerade förskolelärare med andra ord. Hoppas det finns någon/några sådana när mitt barn är redo för förskolan!

  • Mylla

    Ja gärna för mig. Jag har inget emot tatueringar. Är dom fula tycker jag lite synd om den som har tatuerat sig men det har ju inget med att jobba som förskollärare att göra.

  • Lillpluttan

    Skulle någon pedagog på min sons förskola ha tatueringar skulle jag förmodligen inte ens reagera! De flesta jag känner (vanliga svennebananer) har tatueringar, så i min värld är det inget konstigt.. Är en generationsfråga förstås, är själv 80-talist..

  • Anonym

    Jag bryr mig inte om en fsk-lärare har tatueringar. förutom om det skulle vara hakkors eller något rasistiskt eller var tatuerad i hela fejset. Då tycker jag att man ser obehaglig ut och speciellt för att vistas bland små barn.

    Jag tycker däremot att det är riktigt, riktigt fult med tatueringar. Jag har sett en enda man som passat med tatueringar, annars tycker jag att deet är hemskt fult.   

Svar på tråden Tatuerade förksollärare - ja/nej?