• Anonym

    Varför hatar alla stockholmare så mycket?

    Anonym (Inte konstigt) skrev 2012-08-22 15:24:46 följande:
    Alltid har Stockholmare klankat ner på oss Skåningar o kallat oss bönder. Stockholmare har alltid ansett att just dom är Sveriges folk som är dom enda som betyder nåt. Alla andra är värdelösa o att världen kretsar kring alla Stockholmare. Stockholmare ser ner på vanliga arbetare. Vi är ju inget värda. Därför är ni hatade av oss.
    Du vet att det finns vanliga knegare i Stockholm också eller? Sen är ju inte alla Stockholmare såna som du beskriver precis som inte alla Skåningar göteborgare mm är stöpta i samma form..
  • Anonym
    sextiotalist skrev 2012-08-22 15:13:56 följande:
    Nej, så får du inte skriva *hytter med fingret*, de enda du får generalisera om och yppa dina fördomar är Stockholmare, inga andra kom ihåg detta.

    Måste försvara lite Kiruna går väl fortfarande plus och så har vi Luleå och Umeå 

    När man tänker Norrland ser man hembränt, epor, slagsmål och syskongifte. En liten toutch av tidelag
  • Anonym

    Jag har ingen skala, innan nån bevisat motsatsen är alla idioter

  • Anonym
    Persona skrev 2012-08-22 22:09:09 följande:
    ... inte heller hudfärg, kön, ekonomisk status osv?

    Skånebor tuggar aldrig ur gröten på morgonen kvar hela dagen!, Norrland tror fortfarande att jorden är platt! Jag säger bara Stockholm i mitt hjärta!!! ~<3~
  • Anonym
    SHAKAWKAW skrev 2012-08-23 01:43:31 följande:
    Jag är norrlänning, så det ligger i mina gener att hata fjollträsk.

    Ja om ens bror är både ens pappa och ens morbror blir ju generna bevisligen lite skeva. Jag kan bara beklaga..
  • Anonym
    Locura skrev 2012-08-21 20:18:45 följande:
    Skåningar är allt annat än snobbiga och dryga. De flesta av oss är jordnära, vänliga och vi ser varandra som människor. Det är mångkulturellt här och det accepterar vi. Jag har aldrig känt mig dömd pga min klädstil eller bakrund. I stockholm handlar allting om status, kläder, pengar osv. Ytliga, pantade människor.

    Du är mer än lovligt pantad om du missat att Stockholm är mångkulturellt. Jag är född i Stockholm och inga av mina vänner suktar efter pengar. Att sitta bakom din lilla dator och skriva att vi är ytliga, helt utan att ha mött oss, får mig att misstänka att du inte hör till tänkareliten direkt..
  • Anonym
    Anonym (.) skrev 2012-08-23 02:20:59 följande:
    Haha, är det norr om Gävle så är det syskongifte ;) jag själv är född i Stockholm men har halva släkten från ångermanland och andra halvan från örebro. Har dessutom bosatt mig i Skåne. Gillar allt bättre här nere och har aldrig stött på rena elakheter utan bara lite kul skoj när det blir missförstånd mellan dialekterna :)

    Har du också gröt i munnen numera? Tappa inte stockholmsdialekten bara, varför flytta från Sveriges bästa stad?
  • Anonym
    sextiotalist skrev 2012-08-23 10:04:23 följande:
    Är du säker, så det är inte så att på ena sidan av baren sitt Stockholmarna som är hatade och på andra sidan baren restan av svenskarna

    Det finns en anledning att Stockholm är Sveriges ansikte utåt
  • Anonym

    Alla hatar Stockholm och stockholmare men ändå så envisas typ alla från hela landet att flytta hit så att vi stockholmare knappt kan bo kvar pga bostadsbrist och upptrissade priser!

  • Anonym
    Lapsang skrev 2012-08-23 14:24:09 följande:
    Kanske bra att svenskar får uppleva diskriminering baserad på var man kommer ifrån, det kanske får oss att tänka till innan vi dömer ngn för att de kommer från tex Somalia?

    Måste förresten påpeka att jag känner folk från finare områden i Sthlm, inkl Lidingö, och ingen pratar med dessa beryktade iii:n. De är nog en myt. Möjligen förekom det förr i tiden.

    Vad bra, Många etniska svenskar blir diskriminerade... Dagligen
Svar på tråden Varför hatar alla stockholmare så mycket?