• Anonym

    Varför hatar alla stockholmare så mycket?

    Jag kommer från Stockholm, och var man än åker i landet blir man hatad för att man är stockholmare. Jag tycker själv inte illa om skåningar eller göteborgare osv.
    Vad grundar sig detta småstadskomplex i? Känner de sig utanför, att de inte är en del utav Sverige? Har märkt att på nyheterna osv är det nästan alltid Stockholm som det händer något i. Är det därför vi är hatade?
     

  • Svar på tråden Varför hatar alla stockholmare så mycket?
  • Anonym
    Locura skrev 2012-08-21 20:01:08 följande:
    Jag tycker inte om stockholmare... Snobbiga och arroganta människor.

    Är en stolt malmöbo

    Dryga och snobbiga är ju annars fördomen om skåningar.
    Jag besökte Luleå med ett gäng skåningar för några år sedan hela besöket pratade dem högt om vad kallt det var, hur kan någon människa bo här, i Ystad blommar äppelträden det är ju inte människovärdigt att bo i Norrland...
  • Anonym

    De flesta i Stockholm är ju precis som jag inflyttade från andra städer\landsbygden.

  • Anonym

    "Vad grundar sig detta småstadskomplex i? Känner de sig utanför, att de inte är en del utav Sverige?"

    Gissar att sådana här uttalanden är en del av det.. Stockholm är inte världens centrum. Vi andra ser inte upp till er och tycker inte det är sjukt häftigt. Ni är inte mer än del av Sverige än resten, jag skulle aldrig ens komma på tanken men uppenbarligen gör du det. Haaaallååååå där uppe i det blå, kan ni hööööra mig? kom neeeeer på joooorden. 

  • Anonym

    Ja jag jobbar i affär på landet där vi är beroende av turistsäsongen. Stockholmare är det som klagar mest,är drygast ska gå före i kön osv.. De tror att de är bättre än alla andra... Tyvärr men så är fallet ,sorgligt att se...

  • Anonym
    viseversa skrev 2012-08-21 20:30:56 följande:
    Det finns ju FÅ "stockholmare" kvar. Dom flesta flyttar ju till Sthlm från landet. Så egentligen tycker ni illa om er själva. Ni som tycker att Stockholmare är snobbiga och otrevliga=)
  • Anonym
    viseversa skrev 2012-08-21 20:33:26 följande:
    Jag har träffat på både göteborgare,skåningar,smålänningar,jämtlänningar,g otlänningar mm mm som bor i Sthlm och kallar sig Stockholmare. lite kul är det allt!

    Det är klart man blir stockholmare om man bor där och själv definierar sig som det.
  • Anonym

    Inflyttad till Stockholm! Och älskart! Har träffat väldigt få människor som är infödda stockholmare,och de jag har träffat är så genuint trevliga! De flesta är inflyttade, och får storstadskomplex och blir dryga, så när de kommer hem till sina hemstäder vill de väl visa sig tuffa och drar då ner ryktet för resten av alla som bor här. Så ni som inte gillar stockholmare menar egentligen att ni inte gillar er själva. För det är era egna som är otrevliga! Har bott här i 20 år och kommer aldrig flytta härifrån! 😍😍😍 Stockholm i mitt hjärta🎶🎶🎶

  • Anonym
    Anonym (Hoho) skrev 2012-08-21 21:25:21 följande:
    Man ska absolut inte dra alla över en kam. Men väldigt många stockholmare är dryga, arroganta, tror att dom skulle vara nått mer för att dom kommer från Sveriges "bakdel" huvudstad. Har varit mycket i sthlm både i jobb och privat och har alltid blivit besviken och illa bemött. Dessutom är stockholmarna framröstade till Sveriges otrevligaste folk. Vad säger det liksom?   

    Är inflyttad 08 och måste säga tvärtom -Gud vilka trevliga och öppensinniga människor!
Svar på tråden Varför hatar alla stockholmare så mycket?