• Takex

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    Jag är lite less på den här debatten.. att några sitter hemma och tjafsar om att det inte är farligt leder knappast till en lagändring. Med hasch så är det så att det är olagligt. Och att sitta och säga att det är lugnt att göra något som är straffbart, framför allt när man har familj, det är bara fånigt.

    Då kan man vänta till den där magiska dan som tydligen verkar stå runt hörnet då det blir lagligt och vi alla kommer sitta tillsammans och njuta och röka ihop för att det är så ofarligt och bra. Men tills dess så håller man sig borta tycker jag för lagen följer man, så är det bara.

  • Takex
    Ironhead skrev 2012-09-04 00:17:37 följande:
    Den magiska dagen som aldrig kom :/
    Men den ska ju tydligen det? Enligt alla som är för så är det bara en tidsfråga?
  • Takex
    Tealhawk skrev 2012-09-04 00:20:38 följande:
    Fast jo, det är exakt det som leder till lagändring. Så länge medborgarna inte bryr sig kan regeringen hålla det illegalt, men när folket börjar upplysa sig själva så börjar missnöjet byggas upp och vid en viss grad av missnöje har politikerna skyldighet att försöka rätta till missnöjet. Alltså skapar såna här debatter en möjlighet till lagändring.

    Jag är inte för legalisering för brukandets skull (för jag röker inte på) utan för skyddet för brukare samt samhällsvinsterna. Uruguay har förstått detta, så är väldigt konstigt att ett så framstående och innovativt land som Sverige inte kan det.
    Inte av att en snubbe sitter hemma vid köksbordet med sin sambo och försöker övertala henne till att det är okej att han är ute och röker. Det blir ingen lagändring av sånt.
Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?