• Nyfiken2012

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    Haha nej hasch är också en drog, farlig, beroendeframkallande samt inkörsport t andra tyngre droger. Kommer inte bli lagligt. Håller din kille på med hasch eller? Min pappa har rökt hasch sen han var 18 år, visst han sköter sitt jobb osv men när han väl röker på så blir han ju påverkad och det finns ju kvar i kroppen länge. Vet också de som rökt som påverkats negativt på längre sikt. Tycker det är ett stort varningstecken om man anser sig ha "behov" av hasch. Min pappa kommer aldrig kunna sluta, det har jag accepterat för längesen, men jag har syskon som varit väldigt ledsna och upprörda över det länge. Jag skulle aldrig vara ihop med nån som knarkar.

  • Nyfiken2012
    Anonym (varva ner) skrev 2012-09-04 09:29:06 följande:
    Cannabis som det heter är en drog, vad skulle det annars vara ? Men att kalla den för farlig är att ta i. Den är heller inte beroende framkallande i och med bristen på fysisk abstinens utan den kan som mest kallas för vanebildande. Nån inkörsport finns icke, gateway teorin som det faktiskt heter visade sig vara en teori utan vidare förankring i det verkliga livet. Ska man beskylla en drog för att vara gateway så är det tyvärr alkohol, i och med den drogen tar bort hämningar så är risken långt större att man provar på annat på fyllan än nykter.   Det kommer bli lagligt, kanske inte inom några år direkt men inom två decennier. Skadorna av förbudet överstiger även dom värsta inslag av droger på samhället och det är fler och fler som ser det, samt så kostar det enorma summor. Det är trist att du ser ner på din far, han har investerat en stor del av sitt liv i dig och det är så du betalar tillbaka.  

    Hur kan du få för dig att jag ser ner på min pappa? Nejdå, jag älskar honom och har accepterat att han alltid kommer att röka hasch. Nog f-n är det beroendeframkallande och en inkörsport (ofta) till andra droger samt alkohol. De jag vet om som håller på med hasch har alla pysslat med andra droger samt är lite för glada i flaskan. De flesta som missbrukar droger har i grund o botten problem med något o droger löser knappast problemen. Har man dessutom ett skört psyke är det stor risk att haschrökandet förvärrar detta. Skulle aldrig acceptera att min sambo varken drogade eller drack sig berusad ofta, speciellt inte nu när vi har barn. Ser nog nästan lika allvarligt på alkohol, om alkoholen togs fram idag skulle den också vara förbjuden. Fortsätt dröm du om legalisering, men Sverige går def inte åt det hållet.
Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?