• lollat

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    Jag är heltidsrökare och har vart det sedan 18 års ålder. Är snart färdig civilingenjör och har rökt på varje dag sedan jag började här. Har några kurser efter mej, men skyller knappast på rökat, utan snarare på spritfester och bakisdagar.

    Cannabis är ingen big deal, det har skåne polisen också fattat. De sätter t.ex. sällan dit enskilda brukare (om dom nu inte gjort något uppenbart vågat) utan går istället för langarna i 99 fall av 100.

  • lollat
    Sucker skrev 2013-03-31 10:45:24 följande:
    Största nackdelen men cannabis är väl att det är så svårt att få tag i...
    Jag kan bara tala för de platser jag bott på och jag kan säga att i mellansverige, där jag är från början var det svårare, men absolut inte omöjligt. Och här i skåne är det busenkelt. Finns alltid nån i ett någurlunda sansat kompisgäng som antingen gör det eller vet hur man får tag i det.
  • lollat
    Sucker skrev 2013-03-31 10:53:31 följande:
    Okej... ja jag bor i havet, ibland dyker det upp riktigt fint gräs men dyrt och allt för sällan. Har ett tag funderat på om man kan sätta ett par plantor själv, om jag förstått saken rätt krävs en del utrustning som är dyr, och att det tar väldigt lång tid å så. Men jag skall kika på det  tänkte jag
    Ja, det är riktigt kul faktiskt. Jag har själv kört några vändor i garderoben, fast med skiftande resultat. Ser man bara till att ha bra jord, inte för mycket näring och vattna, så kan man klara sej på LED lamport faktiskt. Själv har jag en 400W HPS lampa, den är det jävlari drag i! Solig
  • lollat
    Anonym (green) skrev 2013-03-31 10:57:02 följande:
    Att göra det i garderoben kan jag tanka mig gör mirakel med elräkningen, inga positiva sådana.
     
    Jo, visst kostar det mer att göra det i garderoben. Men gräset blir bättre av det, det är inte jätte många platser i Sverige som klarar att få upp en planta med 50-100g på 3 månader, man brukar tala om att optimalt kan man få . Det gör det i garderoben. 

    Mina odlingar har höjt 3 månaders räkningen med ca 5-600 spänn. Det är priset av 5g, jämfört med att få ut 100-200g för samma kostnad. 
  • lollat
    Anonym (green) skrev 2013-03-31 11:04:36 följande:
    För 5-600 som du säger din räkning gick upp med kan jag få 120 frön
    Anta att hälften kommer bli hanar, blir nog mer än 2 hekto på 3-4 månader
     
    Min herre, jag kan inte annat än hålla med och rosa dej för din insats i normaliseringen. 
  • lollat
    Sucker skrev 2013-03-31 11:15:49 följande:
    Men hur få det och lira? Överlever plantan vårat klimat? Vilken tid på året är det som gäller? 
    Du får försöka hitta en enskild plats, där folk inte går igenom, såsom du gjorde på det där "plantaget".

    Det beror ju på var i Sverige, men det börjar bli läge i skåne, snön smälter osv. Det är bra att börja plantorna i små behållare. Lägg fröet i ett blött toapapper och vänta i 2 dygn, sen kommer det ett litet spröt. Sätt det i en liten kruka med jord med djupet ungefär lika långt som din lillfinger nagel. Täck med lite jord.

    Inom en vecka kommer dom ha sträckt på sej uppåt och inom 2-3 veckro kan du se om det är hanar eller honor (finns bilder på internet). Sätt ut honorna, och släng hanarna (dom kommer bara pollinera honorna och du får bushweed istället).

    Hitta en dunge där inga träd täcker solljuset och så är det bara att vänta 3 månader. Sätter du i april kommer du ha fullgott röka i Juli. Fortsätt sedan samma procedur i maj, juni och möjligtvis juli så har du goröka året ut! :) 
  • lollat
    Sucker skrev 2013-03-31 11:24:24 följande:
    Okej! Men frön då, vart finner man frön?
    Finns massvis med sidor, svenska smoketower.se har t.ex. en uppsjö sorter och varianter. Femenised seeds är bra för nybörjare som har svårt att se om det är hanar eller honor, då alla ska vara honor (kan förekomma hermafroditer, så det är lite klurigt ändå).

    Sorten Northern Lights är en ganska låg planta som autoblommar, dvs. den är inte beroende av hur vädret är för att komma till blommningsfasen. 
  • lollat
    Anonym (green) skrev 2013-03-31 11:22:55 följande:
    Man normaliserar snarare genom overgrow, dom fröna kostar tior för kilo.
    Hela tanken med egna odlingar är att dom ska vara så stealth som möjligt
     
    Men är du totalt jävla nedrökt eller? Alla som använder röka i nån utsträckning bidrar till att man normaliserar, ju fler som gör det, ju fler som accepterar det. 

    Att kasta hampafrön i stadens rabatter är en väg, men bara din existens och inställning bidrar minst lika mycket. Varför säger du emot mej när jag håller med dej? 
  • lollat
    Anonym skrev 2013-03-31 12:09:55 följande:
    Att kasta i stadens rabatter är ju för skapa uppmärksamhet och i förlängningen en diskussion.
    Att mer röker skapar en annan typ av diskssion.
    Bägge är nödvändiga för utveckling.
  • lollat
    ModestyB skrev 2013-04-01 16:44:26 följande:
    Att röka cannabis, även om den förångas, leder inte till minskad risk för cancer, tror en det så är en lurad på en kvasivetenskaplig studie, men just det-det är ju bara intressant att ta till sig av de studier som påvisar goda resultat om en är en lurad drogromantiker, alla andra, vetenskapligt väl underbyggda studier är ju ointressanta.

    Så grattis, nu har ni lyckats igen. Jag är för en legalisering, tycker cannabis kan vara ett riktigt bra rusningsmedel för många, jag föredrar att cannabis brukas framför alkohol-men ändå blir jag illamående av de totalt idiotiska förespråkare som finns i tråden. Väx upp!
Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?