Inlägg från: Anonym (för) |Visa alla inlägg
  • Anonym (för)

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    Anonym (ts) skrev 2012-09-03 22:54:14 följande:
    Hur ligger det här till egentligen? Är det farligt att röka och bli hög. Jag har enda sen jag varit liten fått veta att "droger" är farliga, vad det nu än är för drog. Men sen kommer min sambo och säger "neeeeeej, det är inte farligt. Det kommer bli lagligt inom några år, för att det inte alls är farligt, du kommer se"

    Alltså, vi bråkar om det här hela tiden. jag vet inte om jag ska tro honom eller inte, så nu vänder jag mig hit. Är det farligt att bli hög? Eller är det ungefär samma sak som att röka cigaretter eller vattenpipa? 

    Om det nu är farligt, hur ska jag få honom att fatta att det är farligt?
    Vi har ett barn ihop nu, och det känns inte alls säkert att vi är nära honom när han säger att det itne alls är farligt.. 
    Nej ts, det är inte farligt att bli hög. Däremot är ju alkohol också en drog vilket ofta glöms bort efter som att alkohol är lagligt att bruka. 
    Det enda som är farligt med cannabis är att det just är olagligt och vilka följder man kan få om man åker dit på det.
    Cannabis är redan fritt och om jag fick gissa så kommer en legalisering inom relativt snar framtid att ske för att ha någon chans att begränsa det, men det är fortfarande för många människor som går med din inställning till cannabis utan att egentligen veta någonting om det. En legalisering skulle bli bäst för alla i längden men det är fler som måste inse det innan det kommer att hända. Folk är fortfarande för inskränkta och förlitar sig på att personen som propagerar för en legalisering är beroende av cannabis, vilket är löjligt. Jag brukar inte cannabis men jag är för att legalisera det.
  • Anonym (för)
    ModestyB skrev 2013-04-02 18:09:03 följande:
    *suck*
    Så länge det finns förespråkare som resonerar som ni så kan ni se er om i stjärnorna efter en legalisering. Ni är ett levande bevis på att cannabis, vid allt för högt intag, ger hjärnskador.

    Ta er ner på jorden, se till verkligheten-allt missbruk ger skador, cannabismissbrukare uppvisar skador. Cannabisbrukare får cancer och dör, precis som alla andra. Cannabis är ett rusningsmedel, bland andra, de gör det inte till ett undermedel för alla.
    Fast det handlar inte om att man ska legalisera det för att det ska bli okej att använda det. Självklart är det ett rusningsmedel precis som alla andra droger, exempelvis alkohol. En legalisering handlar om att ha en chans att begränsa det. Fast att cannabis är mycket mindre farligt än alla andra rusningsmedel och har mycket positiva effekter som exempelvis medicinering är bara fakta, oavsett om du vill eller inte. 
    En stor skillnad från cannabis och andra "droger" är dessutom att cannabis inte ger ett fysiskt beroende och cannabis är det betydligt fler som brukar än missbrukar. Cannabis i sig ger inte cancer, bara så att du vet. 
  • Anonym (för)
    Anonym (tidigare brukare) skrev 2013-04-05 02:48:35 följande:
    Hashprykoser är dessutom ett okänt begrepp i många länder. Konstigt att svenskar bara drabbas? Varje gång en så kallas hashpsykos inträffat har dessutom andra droger varit inblandade.
    Haschpsykoser botar man genom att sätta foten en meter utanför Sveriges gräns.
  • Anonym (för)
    Anonym (jupp) skrev 2013-04-07 22:06:57 följande:
    Nu har inte jag läst vad alla skrivit här inne. Men har rökt på två gånger i hela mitt liv och det är snart två år sen nu sen sist tror jag och jag kan faktiskt känna att det hade faktiskt varit liiiite skönt ändå att göra det en gång till. Trodde aldrig att det var så beroendeframkallande som det tydligen är (iaf för mig).



    Vänta nu.. Så jag har alltså varit beroende av alkohol i flera år? Jag menar, ibland kan man ju känna att det vore gott med en öl eller skönt/kul att bli full. Då är man beroende alltså...!?
  • Anonym (för)
    Anonym (jupp) skrev 2013-04-08 08:42:14 följande:


    Har du testat att röka på ens? Själv tycker jag INTE att det går att jämföra weed med alkohol.
    Självklart har jag det. Jag är oftast inte den som lägger ner energi på att argumentera om någonting jag inte har erfarenhet av eller mycket fakta om. 
    Som berusningsmedel i sig går det egentligen inte att jämföra nej, men absolut på vissa punkter.
    När man till exempel jämför som jag gjorde ovan, om man tycker att man är påväg att bli beroende för att man känner något slags sug efter att röka på, då skulle jag vara både alkoholist, shopping-socker-sex beroende. Vilket jag naturligtvis inte är. Men jag gjorde jämförelsen med just alkohol därför att det är något som de flesta kan relatera till. 
  • Anonym (för)
    Anonym (frgt) skrev 2013-04-08 09:33:37 följande:

    "Det börjar med gräs och går över till hash"
    Sen står man på Plattan med en spruta i armen.
  • Anonym (för)
    Anonym (jupp) skrev 2013-04-08 09:45:26 följande:
    Ok. Men jag syftade inte på att jag har små sug, jag kan ha extrema sug efter det, nästan så att jag har lust att kontakta folk, men pga att jag har familj så gör jag inte det. 
    "jag kan faktiskt känna att det hade faktiskt varit liiiite skönt ändå att göra det en gång till"
    Precis så skrev du, det lät inte som ett extremt sug.
  • Anonym (för)
    Anonym skrev 2013-04-08 09:50:22 följande:

    Greenpower

    Fy fan jag hoppas verkligen att du aldrig får barn!!!

    Vilket jävla resonemang    


    Fast det h*n skriver är ju sant, det vet ju du också.
Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?