• Tom Araya

    Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?

    greenpower skrev 2013-04-08 19:10:55 följande:
    Nej det gör jag inte, har sett dig försköna alkohol innan med motivering att du minsann tycker om hur det smakar.
    Det verkar vara det enda du har att säga om ämnet.
    Samtidigt som det är, ska vi säga milt, oft.
     
    Det var det jag hade att säga med det inlägg jag skrev som svar på ett annat inlägg.
  • Tom Araya
    greenpower skrev 2013-04-08 19:10:55 följande:
    Nej det gör jag inte, har sett dig försköna alkohol innan med motivering att du minsann tycker om hur det smakar.
    DET är sant men är ingen bekräftelse på ditt påstående om att jag försöker demonisera cannabis.
  • Tom Araya
    greenpower skrev 2013-04-08 19:18:34 följande:
    Där du kom in i en tråd där fakta om cannabis efterfrågades med dina åsikter om att alkohol är gott *facepalm*
     
    Nåja, never mind, svara på ts eller ta ditt proalkohol snack nån annanstans, starta en tråd om det vetja.
     
    Ja, jag valde att gå in och svara på ETT ENSKILT inlägg, är det något att ifrågasätta?
  • Tom Araya
    Digestive skrev 2013-04-08 19:22:08 följande:
    Syftet har inte varit något rus per se i dessa exempel. Att du likställer syften med "vad man isolerat kan få ut av X" handlar om bristfällig svenska.

    Eftersom du godkänner aptitökning samt smärtlindring i ditt tankesätt - som inte har någonting med syften att göra överhuvudtaget - så godkänner du även energitillskott, energidämpning, lättare insomning och viss koncentrationsökning (av det nämnda). Även dessa fenomen kan ses som isolerade egenskaper som cannabis för med sig, precis som att alkohol kan förstärka smakupplevelser och få dem att bli sensationella.
    Egenskaperna du nämner finns även för ett flertal andra droger som bieffekt på ett rus eller ibland tvärt om, rus som bieffekt för ett primärt syfte som att somna av sömnmedel.
    Digestive skrev 2013-04-08 19:22:08 följande:
    Tror även att du underskattar hur nära smaksensationer och kemiska belöningar ligger varandra. Yngre barn uppskattar sällan alkoholdrycker samt exempelvis mögelostar, rent smakmässigt - då deras hjärnor, förenklat, inte har ett lika utvecklat belöningssystem som uttrycker en sensation av kemin som då återfinns i alkohol samt mögelostar.

    Man kan inte skilja på en smakupplevelse och på den kemisk struktur i vad som ger smakupplevelse, det har ingen betydelse om kemin kan skapa vad vi kallar för rus eller inte - kemin integreras likväl med smaksensationen. Du får med andra ord en smaksensation utav ett kemiskt belöningssystem, när du intar alkohol, och av samma belöningssystem som gör ruset i sig uppskattat.
    Alkohol har en särskild funktion vad det gäller doft och smak då doft- och smakämnen antingen är vatten-, fett- eller alkohollösliga.

  • Tom Araya
    greenpower skrev 2013-04-08 19:45:18 följande:
    Hur menar du att ditt jävla svammel om etanol besvarar ts?
     
    Jag besvarade ett inlägg, är det okej eller är det dina villkor som dikterar vad man skriver här?
  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-04-08 19:58:16 följande:
    Och cannabis har inte, menar du?
    Cannabislösliga doft och smakämnen menar du? Nej.
  • Tom Araya
    Digestive skrev 2013-04-08 20:13:35 följande:
    Vad har det för betydelse? Cannabis ger likväl en hel unik upplevelse i varje exempel som kan skrivas ut och det handlar enbart om vad som föredras vid ett specifikt syfte. Att somna in på cannabis liknar inte att somna in på propiomazin, bara för att man lyckas somnar in på båda.
    Sant.
    Digestive skrev 2013-04-08 20:13:35 följande:
    Och cannabis har sina särskilda funktioner och egenskaper. Blott smakförstärkning som egenskap ger ingen sensation överhuvudtaget. Precis som att du inte får någon sensation för att du saltar maten, även om saltet förstärker smaker. Du får en sensation av den kemiska strukturen som finns i alkohol. Smakupplevelsen hade helt enkelt inte varit den samma, om vi hade använt en annan men exakt lika fullgod smakförstärkare än alkohol i dessa drycker.

    Jag antar att du menar rent hypotetiskt då doft- och smakämnen ÄR antingen vatten-, fett- eller alkohollösliga (att det hypotetiskt skulle finnas ytterligare lösningar för doft- och smakämnen).

  • Tom Araya
    greenpower skrev 2013-04-08 20:14:39 följande:
    *suck*
    Nåväl, då tar vi ännu en tråd där vi hyllar alkohol och drar upp dess helt unika egenskaper som gör den så mycket bättre än alla andra droger.
     
    Jag beklagar ts men det är inget ovanligt att trådar blir söndersvamlade här.
     
    Som drog är alkohol nog en av de sämre. För sina egenskaper vad det gäller smak är den smått överlägsen.
  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-04-08 20:40:22 följande:
    Vad baserar du detta på?
    Cannabis har ju fullständigt uppenbart smak och doft.
    Och dessa smaker och dofter går påverka på olika sätt.
    Beroende på vilket sätt man konsumerar det.
    Japp och där skiljer sig cannabis markant från alkohol då alkohol inte främst nyttjas för sin egen smaks eller dofts skull utan för att det löser andra smak- och doftämnen.
  • Tom Araya
    Digestive skrev 2013-04-08 20:52:13 följande:
    Att diskutera droger och droganvändning med inställningen att ens egen drog kan ses som relativt förträfflig - så länge den inte ens används som drog - känns som att ha missat målet en aning.
    Varför då?
    Är ruset och den mentala påverkan den viktigaste? För mig är det inte det och jag är rätt säker på att jag inte är ensam om det.
  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-04-08 22:30:52 följande:
    Så de "andra" smak och doftämnen, är nono.
    Medan din alkohol, är all okey.

    Är du en hycklare?
    Då alkohol löser ett oräkneligt antal smak- och doftämnen kan den inte jämföras med någon enskild smak.
  • Tom Araya
    Digestive skrev 2013-04-08 23:21:41 följande:
    Alltså, vi pratar inte om saker i egenskap av smakförstärkare - vi pratar om droger i egenskap av droger, det bemöter du bland cannabisanvändare här (med utrymme för undantag där det gäller). Kan du inte se skillnaden?

    Du har liksom ingen grund för att klassa den ena drogen bättre än den andra eller jämföra alkohol med det ena eller det andra med dig själv som referens - för du använder inte alkohol som en drog. Du använder alkohol på samma grund som en annan skulle kunna använda cannabis som garnityr - en fin grön färg, luktar gott och distinkt men man ska inte ta för mycket, då kan bli man snurrig i bollen. Det har liksom ingenting med droger i egenskap av droger att göra what so ever.
     
    Exakt!
    Som drog är alkohol inget vidare, vilket jag nämnt och jag är övertygad om att det finns de preparat som ger skönare och mindre problematiska rus än alkohol (därmed inte sagt att de är ofarliga eller ens mindre farliga än alkohol).

    Men nu var det ändå så att jag halkade in på ett bananskal för att jag ville kommentera en dålig jämförelse mellan cannabis och vin. Att jag sedan fortsatt skriva är ju tack vare att det jag skriver hela tiden blir ifrågasatt.
  • Tom Araya
    Digestive skrev 2013-04-08 23:55:06 följande:
    Fortfarande. Olika syften vad exakt samma mängd anbelangar, påverkar inte drogens effekt på ansvarstaganden. Det enda som påverkas ligger i din syn på den aktuella människan - och din syn på den människan omhändertar inte barnen, utan den nedvärderar enbart deras mor och/eller far på helt banala grunder.

    När människor till och med nedvärderar ansvar när ansvaret har tagits. "- Du må ha parkerat bilen rätt men du gick inte riktigt ut ur bilen på ett vis som jag gillar - därför har jag ett problem med din bilkörning." Vit kränkt öldrickande man.

    Tar det aldrig stop?
    Helt klart värderar jag människors handlingar efter deras syften, även om konsekvenserna är desamma, vem gör inte det?
  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-04-09 00:11:45 följande:
    Det nu pratar om alkoholens förmåga som lösningsmedel.
    Hur detta har med att göra med ditt vin, öl som du dricker är en sjukt bra fråga.

    Eller försöker du säga att du använder ditt lösningsmedel till att lösa smak och doft ämnen ur nått annat.
    Innan du dricker alkoholen?
    Och försök inte säga detta sker i munnen när du äter mat.
    För då blir du riktigt löjlig.

    Vi pratar i konsumtion, då är smak och doftämnen, som de är.
    Och alkohol och cannabis har smak och doft.
    Som konsumenten njuter av, dock på olika sätt.
    Men grunden till smak och doft, är unikt för individ.
    Smaken på alkohol i sig är bara intressant om den är stark och helst ren, annars fungerar den främst för att lösa de smak- och doftämnen som finns i drycken förövrigt (i exempelvis öl, vin och cider)
    För lagrade starkspritdrycker (exempelvis cognac, whisky m.fl.) har båda funktionerna betydelse.

    I kombinationen alkohol och mat/tilltugg så har du dels dryckens smak (i vin bestående av ett flertal syror) där alkoholen löser (och därmed bär/lyfter fram) doft- och smakämnen men också kombinationen dryck + mat samt alkoholens lösning av matens doft- och smakämnen.
    Självklart sker mycket av smakkombinationerna i munnen då smaken hänger kvar även efter att du svalt mat eller dryck.

    Jag tycker det är märkligt att du ens tar upp detta om du inte är påläst (för det är du uppenbarligen inte med dina frågor).
  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-04-09 06:32:40 följande:
    Du blir ju bara än mer rolig desto mer du skriver och än mer tydligt att du är en ren och skär hycklare.

    Alkoholen i öl och vin, har inte löst några ämnen i ölet eller vinet för att smaka som den gör.
    Den smaken kommer från val av sockergivare/frukt, jäst, vatten i mer undantagsfall andra smakgivare.
    Dessa smaker uppstår sedan i jästprocessen.
    Hade din "teori" som alkohol som löser in smakerna i ölet/vinet, så hade man kunnat tillsätta dessa smaker efteråt och fått samma smak.
    Men så blir det inte, så där föll den som en fura.
    Whiskey, cognac och liknande lagrings spritsorter, förlitar sig helt på de finkeloljor som finns.
    Och den ombildningen av dessa finkeloljor sker i faten, som blir till mer angenäma smaker.
    Alkoholens lösning av smak- och doftämnen motsäger ingenting om hur smaker och dofter uppstår under processen eftersom smak och doft alltid är en komplex sammansättning av såväl ingredienser som process. Det är bara trams att ens komma med ett sådant påstående.
    Att alkohol är en lösning för många smak- och doftämnen är likväl ett vedertaget faktum, precis som att vatten och fett är det för andra smak- och doftämnen.
    Anonym skrev 2013-04-09 06:32:40 följande:
    Problemet är inte att alkoholen är en god dryck för vissa, problemet är  när du säger cannabis inte har smak eller doft som kan uppskattas av konsumenten.
    Precis som du skulle ha monopol i vad folk tycker är gott, smak och doft.
    Det här har jag redan svarat på om du läser mina inlägg.
    Anonym skrev 2013-04-09 06:32:40 följande:
    När det kommer till alkohol och alkoholtillverkning så är mina kunskaper lite under de som har det som sitt arbete.
    Och mina frågor är uppenbara och en väldig förundring över att du pratar om dricka alkohol, men diskuterar alkoholen som lösningsmedel för smaker och dofter.
    Och du svarade aldrig på detta om lösningsmedel och öl och vin, jag förstår du inbillar dig detta.
    Genom att säga ja det blir olika smaker med syror och så vidare.
    ja äter lite lingonsylt, så får mjölken en annan smak tex, jaha vadå då?
    Gör det lingonsylt till en fantastisk smak och doftbärare, nä inte mer än alkohol.
    Det är pga olika syror man tillsatt i form av olika frukter, ämnen och så vidare.
    Redan svarat på också.
    Anonym skrev 2013-04-09 06:32:40 följande:
    Roliga är att jag finner alkohol som en god dryck, men det utesluter inte att cannabis är har en utmärkt smak och doft.
    Och det bästa av allt, är att cannabisen sen gör så allt annat luktar och smakar fantastiskt gott, lite senare.
    Den egenskaper har inte alkoholen, den bedövar smak och doft.
    Utom möjligtvis mjöd, som bara smakar mer och mer desto mer man dricker(mjöden då).
    Du fattar inte skillnaden alltså?
    Det ena har EN smak det andra har EN smak men kan bära fram hundratals andra som den första inte har egenskaperna till.



  • Tom Araya
    Digestive skrev 2013-04-09 06:05:40 följande:
    Vi pratar inte om någon som försöker bli vän med dig bara för att komma din syster närmare, exempelvis, eller om katoliker som hjälper till i U-länder på premisser att de får missionera, exempelvis - utan vi pratar om någon som dricker 2 glas vin med ett annat syfte än dig.

    Exakt vad skulle du kunna använda som grunder för att kunna värdera upp syftet i det här fallet - dig själv, dig själv allena och hur illa du tar vid dig när det händer? 

    Kan du konkret ens förklara varför inställningen "jag vill bli 2 glas vin berusad" överhuvudtaget vore någonting dåligt, eller för den delen varför inställning "jag vill smaka på 2 glas vin" vore någonting bättre?
    Anonym skrev 2013-04-09 06:36:04 följande:
    Dom inbillar sig detta, för då är ju det "fint" att dricka.
    Vill du ta 2 glas vin för slappna av och kanske få lite buzz.
    Ja då är du inte värd ett skit, och alla moraliska pekfingrar i ögat är man då värd.

    Och det är detta som summerar upp Tom Araya som en hycklare.
    Nothing more, nothing less.
    Det beror ju så klart på i vilket sammanhang.
    Den som påstår sig inte väga in syftet i sin bedömning av andras resonemang och handlingar tillhör antingen ett unikt undantag eller är själv en hycklare.

  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-04-10 00:14:08 följande:
    Hur kan jag bli en hycklare när jag ser bägge tillstånden som helt okey??
    Både med vin/öl och cannabis, och även helt okey att varken röka/dricka också.

    Hyckleri är nått som du verkar inte förstå vad det är, men det är precis vad du gör = hycklar.
    Står du vid att du aldrig lägger in syftet med agerande i hur du värderar det?
  • Tom Araya
    Anonym skrev 2013-04-10 01:00:05 följande:
    Brukar du alltid svamla på detta vis, när diskussionen inte funkar för dig längre?
    Svara på frågan istället för att svamla.
  • Tom Araya
    greenpower och anonym, snacka om att smita ifrån frågor, svamla och inte kunna föra diskussionen vidare!!?? Obestämd
  • Tom Araya
    Anonym (ts) skrev 2012-09-03 22:54:14 följande:

    Hur ligger det här till egentligen? Är det farligt att röka och bli hög. Jag har enda sen jag varit liten fått veta att "droger" är farliga, vad det nu än är för drog. Men sen kommer min sambo och säger "neeeeeej, det är inte farligt. Det kommer bli lagligt inom några år, för att det inte alls är farligt, du kommer se"

    Alltså, vi bråkar om det här hela tiden. jag vet inte om jag ska tro honom eller inte, så nu vänder jag mig hit. Är det farligt att bli hög? Eller är det ungefär samma sak som att röka cigaretter eller vattenpipa? 

    Om det nu är farligt, hur ska jag få honom att fatta att det är farligt?
    Vi har ett barn ihop nu, och det känns inte alls säkert att vi är nära honom när han säger att det itne alls är farligt.. 


    Farligt och farligt....det kan man tvista om, i alla fall i jämförelse med andra droger, alkohol exempelvis. Men det är i alla fall inte helt riskfritt. Lite beroende på hur ofta och hur starka grejer du röker. Rökning överhuvudtaget vet vi att det inte är hälsosamt och alla gifter kommer inte enbart från tobaken, så det går inte att hävda att det är helt ofarligt bara man byter ut tobak mot gräs.

    Är det något man får ett rus av så är det med största sannolikhet inte helt riskfritt och även ruset i sig kan innebära risker av omdömeslöshet mm.
Svar på tråden Är det verkligen farligt att röka hasch eller överregerar jag?