Inlägg från: Jacksparrow |Visa alla inlägg
  • Jacksparrow

    Min hund har cancer - någon mer därute?

    I tosdags fick jag beskedet att min hund har lymfomcancer. Det hela började i april när jag efter ett dragpass la märke till att hennes tunga var prickig. Vi har under våren och sommaren varit hos x antal veterinärer och fått alla möjliga diagnoser och mediciner men inget har hjälpt. Till slut sa en veterinär att det kunde vara cancer och han tog flera biopsier. Först var det en veckas väntan men resultatet var motstridigt. Då blev det ytterligare en veckas väntan medan provet skickades utomlands och i torsdags fick jag alltså svar.

    Jag håller på att gå sönder. Min hund är mitt allt, utan henne har jag ingenting. Det är så fruktansvärt orättvist... Dessutom är hon bara 5 år.

    Jag har varit i kontakt med landets cancerexperter och har beslutat mig för att testa en behandling, förmodligen blir det en kombination av cellgifter och strålning. Enligt experterna klarar hundar detta mycket bättre än människor och får inte samma biverkningar som människor drabbas av. Jag hoppas att det stämmer så att jag inte utsätter henne för smärta. På torsdag har vi vår första tid, jag har valt jönköping eftersom det är närmast geografiskt plus att de lagade min hunds syster när hon som 1-åring skakades och dömdes ut av flera veterinärer. Hon är idag en meriterad draghund.

    Finns det någon där ute som varit i samma situation? Eller är det nu? Hade varit skönt att kunna bolla med någon...     

  • Svar på tråden Min hund har cancer - någon mer därute?
  • Jacksparrow

    Det har gått bra för min tös, hon fick sin sista cellgiftsdos för några veckor sedan och lever och mår bra efter omständigheterna! Nu hoppas vi bara på att cancern inte kommer tillbaka...

    Jag bloggar om min hund och hennes cancerresa på exxas.wordpress.com

  • Jacksparrow

    Sprinter : i Jönköping strålbehandlar de cancer på ben och de prognoserna är faktiskt mycket goda. Träffade många hundar där som strålades och mådde alldeles utmärkt och överlevde. Bara ett tips.

Svar på tråden Min hund har cancer - någon mer därute?