Inlägg från: Scream2 |Visa alla inlägg
  • Scream2

    Vad kostar det att åka ambulans ?

    slemtorsk i din bralla skrev 2012-09-17 18:21:19 följande:
    ja ja ja ja... du säger det ja

    Säger...jag vet!!!!

    HUR ska SOS ssk veta vad som står i din journal? Tänkt att faxa in den eller? Kanske fota av den och skicka ett SMS?
  • Scream2
    lcs skrev 2012-09-17 22:22:34 följande:
    Det  är  väl grattis  om du inte  får  taxi   vad jag vet  och hört  :) ,  för dom får inte  hindra  dig att  få en abulans   när du har  fått  värkar  .

    Vad baseras det på?
  • Scream2
    sirisdotter skrev 2012-09-17 22:21:49 följande:
    Minns att du hade en egen tråd om ambulansanvändning.  Sedan dess ramlande granntanten,  född 1924,  och bröt en fot i bostaden.  Hennes  "friska"   ben är utsatt för en misslyckad knäoperation,  så hon gick redan innan med rollator ute (och väldigt osäkert),   åkte färdtjänst och hade krycka inne.   Det var kryckan hon snubblade på när hon rusade upp för att svara i telefonen. 

    Hon ringde 112 och blev nedburen från sin lägenhet tre trappor upp i  någon sorts sittande bår  -  och transporterad till sjukhus i ambulans  (efter att brandkår rest stegar  för att ta sig in i lägenheten fönstervägen).    Var det fel att hon åkte ambulans -  eller kunde ambulanssjuksköterskor åtgärda den brutna foten under färd?.
    Det det var ju så dumt så det inte ens är värt att bemöta Återkom när du känner för att vara seriös!
  • Scream2
    sirisdotter skrev 2012-09-17 22:30:18 följande:
    Är det något jag lärt mig av dig är att ambulans ska enbart användas av patienter som behöver medicinsk vård UNDER FÄRD.    Har jag missuppfattat dig?

    Och hur menar du nu?
    Damens fot kanske var i behov av reponering alt SMÄRTLINDRING? Fixering? Du vet, medicinsk vård!  
  • Scream2
    sirisdotter skrev 2012-09-17 22:34:11 följande:
    Tänkte inte på den tråden.   Tråden jag minns uppstod väl i samband med kritiken mot SOS Alarm  när den unge mannen avlidit i körtelfeber.

    Vet du vad, jag syftade inte på dig när jag länkade där...bara att den tråden finns och att det är en mkt mkt mkt övervägande majoritet som inte anser man ska åka ambulans bara för att man har problem med skjuts...utan den ska användas när det är brådis!
  • Scream2
    sirisdotter skrev 2012-09-17 22:45:47 följande:
    Okej,  bra att veta -  det behöver alltså inte vara typ en kraftig hjärtinfarkt för att  ambulans är rimligt?

    En bruten fot kan vara väldigt akut, om man inte har perifiera pulsar, det dödar inte där och då men med fel handläggning kan det vara ödestigert. Dessutom gör det rejält ont och kan kräva en hel del morfin. Har man då 10 mil till sjukhus är väl ambulans ganska rimligt.....eller?
  • Scream2
    sirisdotter skrev 2012-09-17 22:55:09 följande:
    En mil kanske räcker då?

    Jag var inte där..men om nu damen hade behov, vilket låter troligt, så hoppas jag inte hon fick vänta för att nån gravid brutta ville åka bekvämt till förlossningen
  • Scream2
    sötare skrev 2012-09-18 09:18:53 följande:
    Vill bara säga att många  ambulanspersonal uppskattar att få hjälpa en gravid till förlossningen , speciellt när de får stanna kvar inne på fölossningen under tiden som bf pågår, de känne lite som det e deras barn med. 



    Gravida som föder när som helst ja...inte som har sju timmar kvar...och nej...vår bebis e de inte men att förlösa är ganska coolt och man är mkt uppskattad i dey läget.
  • Scream2
    sötare skrev 2012-09-18 13:12:29 följande:
    alla är vi olika å känner olika ( och tur var e väl det för annars skulle det vara en tråkig värld) ,, de som har varit med mig och de jag känner som jobbar som ambulanspersonal känner så .

    Som att det vore deras bebis? Hur känner varje barnmorska då?
  • Scream2

    Behovet av ambulans styrs INTE av hur mkt skatt man betalat...om man tror det har man en mkt märklig inställning till hela livet!
    Och om man tror att man har mer rätt att få som man vill för att man tjänar mkt pengar, då är man ju ännu mer snett ute, galet snett...varför då inte helt enkelt betala nån som kan köra? Penga problem finns ju uppenbarligen inte! En annons och säkert finns det en drös människor som kan ställa upp. Även en taxi som kan ligga jour säkert!

    Man utnyttjar en tjänst, när man inte har behov! Anser man det är ok...då har man än mindre rätt att göra det! Alt så är man dum i huvudet! På riktigt och förstår inte bättre, kan inte se konsekvenser av sitt handlade och borde då eg inte heller få barn!   

  • Scream2
    Anton Chigurh skrev 2012-09-18 20:56:52 följande:
    Skärp dig nu för helvete !!!

    ÄRLIGHET varar längst! Jag tycker så här! Om du nu inte råkar göra det så argumentera för din sak istället för att bete dig som en liten bitsk tonåring med dåligt ordförråd!
  • Scream2
    och skrev 2012-09-18 21:28:17 följande:
    Vill du ha en sopborste och en skyffel till allt glassplitter?

    Ser ingen anledning till varför jag ska städa upp...{#emotions_dlg.djavulsk}
  • Scream2
    och skrev 2012-09-18 21:41:12 följande:
    Kom ihåg att du inte har rätt till ambulans om du skulle snubbla på någon av stenarna och bryta ett ben eftersom de låg där pga din lathet.

    Om jag skulle åka ambulans, beror det på att jag är medvetslös och inte kan hindra dom från att ringa...
Svar på tråden Vad kostar det att åka ambulans ?