Inlägg från: Muppen0226 |Visa alla inlägg
  • Muppen0226

    HBTQ-böcker för tvååringar

    FrökenLöken skrev 2012-10-01 20:23:48 följande:

    Hopp.


     


    Skulle vilja ha lite tips på bra HBTQ-böcker för 1-2 åringar. Hittade några när jag googlade, men de flesta verkar peka på det just "HBTQ-tråden". Jag vill inte att boken ska handla om att Michelle har två mammor, utan om Michelle som går på skogspromenad och som har två mammor. Som är föräldrar i första hand, inte homoföräldrar.


    If you know what I mean.
    Någon, tips?

    Nu är den kanske inte för två-åringar men boken Flickan som hade kritor till fingrar är rätt så bra.
    Böckerna om Junior har du redan fått tips om. Framförallt andra boken tyckte jag var bra. 
    Trollen på regnbågsbacken är bra, dock lite svår att få tag i då man måste kontakta författaren direkt och beställa av henne. Det finns inte så jättemånga exemplar kvar.
    Malins mamma gifter sig med Lisa är en bok jag verkligen vill ha tag i. Den finns inte längre att köpa men den är ju väldigt utpekade på att det handlar om HBTQ.
    Men dem andra böckerna jag skrivit om ovan är som vilken barnbok som helst bara att det råkar vara föräldrar av samma kön.      
  • Muppen0226
    pontus1992 skrev 2012-11-08 16:59:00 följande:


    får de inte den via regnbågsgrupperna och annat umgänge.. är man flata/bög har man ju oftast andra flator/bögar i sin umgängeskrets..

    Jo men nu är det i barnböcker vi snackar. Det finns ju tusentals om inte miljoner böcker som är HETERONORMATIVA, där homosar inte existerar. Många vill läsa böcker där de känner igen sig
  • Muppen0226
    pontus1992 skrev 2012-11-08 17:54:11 följande:
    ok... jag fick ju alltid höra när jag va liten att verkligt är det som finns i verkligheten och det i böcker och sagor det är inte verkligt fast vem vet kanake därför jag blev bög fick inte läsa om nån prins som blev kär i en annan prins eller kaninflicka som har två kaninmammor
    Nu måster jag verkligen ha missat något, blev du bög pga böcker? Själv trodde jag att jag föddes bi men det kanske beror på alla tusentals böcker jag läst då =D 
Svar på tråden HBTQ-böcker för tvååringar