Inlägg från: skogstjejen19 |Visa alla inlägg
  • skogstjejen19

    Fertilitetsmottagningen i Gävle

    Är det någon här som går på fertilitetsmottagningen i Gävle på sjukhuset???
     

  • Svar på tråden Fertilitetsmottagningen i Gävle
  • skogstjejen19

    Grattis till lilla Baby i magen
     

    vi ska till Adharaa Al-Abbasi
    Jag har tidigare gått igenom fert utredning men då hos misgena på läkarhuset, men han har visst slutat nu.

    Får jag fråga vad ni hade för problem och hur du lyckades bli gravid??

    Vad var det som du var missnöjd med???

     

  • skogstjejen19

    Misgena var inte så bra, allt handlade om pengar så man blev skickad till IVF typ direkt, jag har ätit en kur med pergotime sen blev det IVF, ingen spolning eller något.

    Jag har också pco.

    Vi har gjort tre IVF och fyra frysförsök utan resultat.

    Nu ska vi försöka få pergotime igen och hoppas på en spolning.

    Hade du mens regelbundet?? Jag har typ en gång om året :(
    Men äter nu provera så jag har den regelbundet.

    Är det bara kvinnor som jobbar på kk?

    Jag trodde den vi skulle till var man :)

    Är ju van vid att det bara är män.

    Tack för ditt svar

  • skogstjejen19

    Ivf fick antagligen Misgena mer pengar från staten för att göra, därför blev man snabbt skickad vidare.

    Vi vet inte säkert varför IVFerna inte tog, inte heller läkarna, men nu efteråt har det visat sig att jag har Ra dvs en  autoimmun sjukdom och det kan tydligen försvåra att man blir gravid, för utan medicinering är kroppen i krig mot sig själv och tillåter antagligen inte en graviditet att ske.
    Nu är jag under medicinering och kroppen mår bra, mina värden ligger jätte bra.
    När vi höll på med IVF tänkte jag inte på varför jag hade ont i mina leder och var svullen om händerna, för jag trodde det hörde till IVFen men smärtorna blev kvar långt efter vi avslutat alla försök, plus att det bara blev värre.

     Vi har haft ett uppehåll på 5 år och adopterat 2 barn under den tiden och nu längtar vi efter ett till barn och eftersom köerna till adoption till är jätte långa ca 3-4 år så provar vi detta igen, plus att adoptionen kostar väldigt mycket pengar, lyckas vi denna väg så slipper vi lägga ut 250000:- till på en adoption.

     

  • skogstjejen19
    NooneBird skrev 2012-10-11 11:49:45 följande:
    Jag måste bara säga en sak, Misgena är Fertilitetsexpert, han har hjälp mig vid äggdonationer mm och har verkligen ställt upp till 100% han har kommit in på en Lördag tom för att göra ett VUL inför äggdonation för att han var orolig för min hälsa.
    Jag tror att han kan ha skickat dig till IVF direkt då han kanske kände att pergotime inte skulle fungera för dig. Ni har tydligt haft svårt med IVF också så hans känsla kanske inte var så fel ändå? Lyckas man inte med pergotime så går man ju vidare till IVF de som inte lyckats med pergo brukar istället kunna lyckas med IVF.
    Jag tror inte att han tjänade pengar på att skicka dig till IVF, han tjänar nog mer på att ha kvar dig hos honom och behandla  dig själv.

    För övrigt så går jag på KK i gävle och ska börja med Pergotime igen efter att ha gått ner över 30kg. Jag gick hos Tanja innan och pergotime fungerade inte alls. Jag hade ingen egen mens och fick äta provera för att få mens, knaprade buddeldos pergo men ingen ÄL alls. Hade bara små blåsor på ca 6mm. Så vi fick lägga allt på hyllan medan jag kämpat med vikten.Nu har mensen kommit igång igen och jag har sen i april haft mens 4ggr vilket är rekord för mig.  
    Om han nu är en sån expert varför var Falun så missnöjd med honom??
    Ena gången jag blev skickad till plock hade jag över 50 klara ägg
    andra gången 2 ägg Enligt falun hade vi kunnat försöka hemma istället eftersom det inte fanns några andra fel på oss
    tredje gången 14 ägg
    Visst man fick komma dit lördag som söndag.

    Men efter alla dessa misslyckanden så var Misgenas enda tips att vi köpte ett 3 pack och då skulle han göra en mer noggrann utredning på oss?? 
    Varför inte tidigare funderar jag.

    När jag åt pergotime så gjordes inget VUL inget blodprov så inget vet om det fungerade förutom att jag inte blev gravid dvs
    Så enligt mig är han inte den bästa.

     
  • skogstjejen19
    Emmie02 skrev 2012-10-11 12:56:48 följande:
    Jag tror att detta med utredningar och liknande är sin egen uppfattning och tolkning. Tyckte själv det var en otroligt jobbig tid i mitt liv och vet att om jag vill ha ett till barn i framtiden så kommer jag förmodligen att få göra detta igen och då kommer jag inte välja kk i gävle utan åker hellre till uppsala. Har hört att misgena var bra och hade gärna gått dit och provat men då han la ned när vi startade vår utredning så var inte det ett alternativ. Dock är min svärfar doktor och som person med hsns kvinnosyn bland annat så var knappast misgena nån han rekomenderarde till oss. Men som sagt allt är ens egen upplevelse av situationen och jag tycker det var dålig ordning på kk i Gävle och kommer alltid att säga det för dem gjorde en jobbig situation som den redam var ännu mer jobbig och psykiskt nedslående.
    Ni skulle läsa mina journaler  om man läser dom kan man inte utläsa att vi gjort IVF och inte pga att man inte är läkare utan för att han inte skrev något i det.
    Han skrev datum och patienten var här.
    eller datum och patienten ringde 
    Dom dagar vi hade vul inför äggplock så står det patienten var här.
    2 sidor med datum och ordena patienten var här/ringde

    Inget om pergotime inget om IVF inget om några provsvar så när vi fick brevet från KK så frågade dom om det verkligen var alla papper dom fått in, och det ska det vara enligt dom som skrev ut journalerna för jag ringde upp och frågade.

    Och jag håller med dig om att det är ens egna upplevelse av situationen.
    Jag vet inte om journaler ska se ut som hans gjorde,  men det känns inte som så.

    Misgena var säkert bra och det kanske var rätt att skicka mig vidare, men jag har svårt att se vad han tolkade det på, för ingen vet ju om jag fick ÄL av pergotime.

     
  • skogstjejen19
    Emmie02 skrev 2012-10-11 13:02:03 följande:

    Hoppas verkligen att ni ska lyckas nu, de finns ju dem som äter jätte många kurer pergo och lyckas på typ sjunde så man måste nog köra några fler kurer än en för att kunna säga. Jag kände då på min första kur att om jag fick min mens efter avslutad kur inom en vanlig cykel så hade jag vunnit mycket, hade inga alls förväntningar på att det skulle ta sig för oss och det skulle bli ett plus. Vad bra att ni kunnat adoptera, men som du säger så är det billigare att skaffa egna (låter mer illa än jag menar, tycker adoption är underbart på många sätt och vis) och jag hoppas att det kommer fungera för er nu när du fått ordning på en massa andra saker :)
    Tack, och jag håller med om att man bör prova fler än en kur, jag fick mens efter pergon och det var ett stort steg eftersom jag bara har det en gång per år annars.
    Om man kollar på hur många riktiga försök vi har gjort är det ju inget egentligen, det är ju ganska många som försöker i över ett år och har ägglossning nästan varje månad och inte lyckas förens efter ett år vilket har gett dom ca 12 försök nästan det dubbla mot oss.

    Jag förstår vad du menar, det är dyrt att adoptera och väldigt krångligt. Glad 
    Plånboken säger nja ni har inte riktigt råd att adoptera igen och hjärtat skriker -jag vill ha ett till barn.  
     
  • skogstjejen19

    Nu har jag varit till KK, och gud va underbart någon som lyssnade och förklarade.

    Vi har nu en plan med hur vi ska gå vidare, först och främst ska jag spolas så man vet att det inte är stopp för då är det ju helt meningslöst att stimulera fram ägglossning.
    Hon undrade varför inte jag blivit spolad innan, och jag hade bara Misgenas svar, att det inte behövdes. 
    Varför skulle det inte behövas ??? ööö det sa han inte.
    Nu blir det spolning och sen pergotime varannan månad i 8 månader, fungerar inte det kommer vi prova med sprutor ett par månader, fungerar inte det blir det kanske rensning av äggblåsor. 

    Det känns jätte bra att vi har vi en plan klart för oss vad som kommer hända framöver.

    Hon sa även att jag hade en typisk journal från honom, man blev inte nå klokare av att läsa den.

     

  • skogstjejen19

    Då ligger vi nästan lika jag tar min sista provera på fredag och brukar få mens 4 dagar efter kl 12 :)
    Blir osäker på om jag ska börja med pergotime direkt, jag ska ju göra en spolning först men kan man börja med pergotime då? Hmm får fråga när jag får mens och ska ringa och boka spolningen.

    Hon skrev bara ut en karta provera, fast jag ska äta det varannan månad och varannan pergotime i 8 månader totalt, undrar varför hon gjorde så?
    Förra gången jag fick dom utskrivna fick jag ett 12 pack, då av Misgena.

Svar på tråden Fertilitetsmottagningen i Gävle