• jollan

    Pojkepå 2år.Förskolan misstänker Asperger,osäker vad tror ni?

    Jag har dels en liten kille i samma ålder, och dels har jag arbetat med barn och vuxna med autismspektrumtillstånd i 13 år, så jag svarar lite utifrån båda perspektiven.

    När de är så små så brukar det vara svårt att säga säkert kring sådant som autism, även om det finns en del barn där det är uppenbart även så tidigt. Det tycker jag inte alls det låter som i ert fall.
    Jag tycker det låter väldigt mycket troligare att det är all sjukdom som gör att han kanske utvecklas lite långsammare (vill poängtera att det såklart kan vara så att det visar sig senare att din son har någon neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, autism eller liknande, jag kan inte säkert säga att han INTE har det. Men på din beskrivning skulle jag vänta ett tag till med att oroa mig för det absolut. 

    Jag tycker det låter ganska mycket som min pojke, som iofs har varit lite sen med talet, men kommit igång som tusan ganska nyligen. För ett par månader pratade han som din ungefär, nästan lite mindre faktiskt. I samma veva som han började prata så lossnade också det sociala samspelet både med barn och personal på förskolan, innan var han väldigt tyst och tillbakadragen där....

     

Svar på tråden Pojkepå 2år.Förskolan misstänker Asperger,osäker vad tror ni?