Inlägg från: Anonym (Elöverkänslig) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Elöverkänslig)

    Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!

    Anonym (Hanna) skrev 2012-10-24 10:38:51 följande:

    Men hur mycket ska vi veta innan vi erkänner att det inte finns? Det har under de senaste åren gjorts ca 2500 olika studier om det här världen över och de visar entydligt att de "elöverkänsliga" INTE kan avgöra om strömmen är av eller på vid dubbelblinda studier. Hur många undersökningar tycker du att man ska göra innan man kan säga att det inte är elen som är orsaken, 10 000, 100 000?
    Att det skulle finnas "2500 olika studier om det här världen över och de visar entydligt att de "elöverkänsliga" INTE kan avgöra om strömmen är av eller på vid dubbelblinda studier" är en ren lögn. Jag skulle gärna vilja se vilka studier du menar, för du kan aldrig hitta dem.

    Att det inte skulle finnas några studier som inte visar på risker är också lögn.

    http://www.powerwatch.org.uk/science/studies.asp

    Så här skriver miljömedicinare i USA
    http://aaemonline.org/AAEMEMFmedicalconditions.pdf
     
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Dr Mupp skrev 2012-10-24 08:47:38 följande:
    Ts har du hört talas om psykosomatiska symtom? Handlar om att psykisk ångest ger kroppsliga besvär. Vad är det som säger att elallergi inte kan vara ett psykosomatiskt problem som ju bla sjukvården säger att det är?

    Att få psykosomatiska symtom är inte helt ovanligt. Tex hjärtklappning, yrsel, illamående, rodnad mm är ju vanligt vid tex ångestattacker. Långvarig ångest ger ju såklart långvariga besvär. 

    När man lindrar ångesten så minskar man de kroppsliga symtomen, det är just därför som elsanering fungerar. 

    En ellallergiker lider av ångest och projekterar den på el. Sanerars elen så tror elallergikern att det farliga är borta och ångesten minskar, vilket gör att de kroppsliga symtomen minskar. Självklart blir inte elallergikern frisk eftersom den grundläggande orsaken till ångesten finns kvar, men den är iaf dämpad så pass att de akuta besvären försvinner.
     
    Eftersom det är ellallergikern som själv avgör vilken el som är farlig så är det inte ett dugg konstigt att just en Dell-dator fungerar. Elallergikern har övertygat sig om att den är säker och därför är den säker. Om nån annan kom med precis samma dator fast hade klistrat dit ett annat märke så att det tex stop HP istället skulle ellallergikern reagera på datorn eftersom hen tror att Hp datorer är farliga.
    Socialstyrelsen säger inte att elöverkänslighet beror på ångest . Om man får yrsel, illamående, hjärtklappning som biverkning av medicin så är det ångest, eller? Sen är det märkligt att vi som är elöverkänsliga skulle få ångest på ställen där vi inte tror att strålningen är hög. Läs Roger Carlströms kommentar och förklara hur det kan vara ångest. Hans upplevelse är lång ifrån unik.  http://newsvoice.se/2012/08/04/elektrosmog-mobiltelefon-okar-stralningen-nastan-en-miljon-ganger-jamfort-med-bakgrundsstralningen/

    Att elsanering skulle lindra ångest har du inget belägg för. Det finns ingen forskning om elsanering, däremot visar varenda utvärdering att det hjälper och all samlad erfarenhet att det hjälper. Ca 80 % hävdar att de blir bättre av elsanering, vid nyare metoder är det 100% som upplever en klar förbättring.

    Du hävdar att det skulle vara en placeboeffekt, men placeboeffekten  är aldrig 80%. Placeboeffekten håller inte i sig år efter år. Eftersom jag antar att du inte är psykiatriker tycker jag att du skal läsa denna artikel av en psykiatriker. http://art-bin.com/art/dalen_sw.html

    En elöverkänslig tål många gånger el bara den inte innehåller några transienter.

    När det gäller datorutrustning går det att mäta. 
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym (Hanna) skrev 2012-10-24 11:56:33 följande:
    Men då kan du ju sitta där och vara rädd för glödlampor. Själv skulle jag vara mer benägen att finna den riktiga orsaken och BLI FRISK. Man får lite känslan av att du trivs i din offer-roll. . . Om nu så många studier fanns, varör är det inte en diagnos idag då?
    Hanna, jag väntar fortfarande på de 2500 studierna som visar att elöverkänsliga inte kan känna strålningen.
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Dr Mupp skrev 2012-10-24 12:16:15 följande:
    Får man yrsel, illamående mm som en biverkning av medicin så är det just en medicinbiverkning. Ångest kan ge alla möjliga kroppsliga reaktioner. 

    Vad har Kalle Hellberg för utbildning? Är han läkare, biomedicinare, neurolog? På vilket sätt är han expert på hur kroppen reagerar på strålning. Att apparater utsänder strålnig är ingen nyhet. Däremot är den enade forskningskåren överens om att den strålningen inte är hälsofarlig. 

    Klart elsanering lindrar ångest om det är rädsla för elen som leder till ångesten. Och i dubbelblinda tester kan inte elallergiker säga om en apparat är av eller på. Att de sen ibland träffar rätt är inte så konstigt. Nästan alla har mobiltelefon, klart det är lätt att säga att man känner den, chansen för att det ska finnas en är nästan 100%.

    Nej det är ingen placeboeffekt. Elsanerning fungerar, men inte pga de orsaker ni tor utan just för att det lindrar ångest.  
    Har du läst kommentaren av Roger Carlström? Om inte gör det och förklara för mig hur hans reaktion kan vara ångest.

    Att forskningskåren skulle vara enade är en myt.
    aaemonline.org/AAEMEMFmedicalconditions.pdf
    http://www.scribd.com/doc/18363669/CHILDREN-AND-MOBILE-PHONES-THE-HEALTH-OF-THE-FOLLOWING-GENERATIONS-IS-IN-DANGER

    Då har vi en placeboeffekt på minst 80%. Tycker du att det verkar troligt?
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym (påhittat) skrev 2012-10-24 13:53:55 följande:
    Eller så är det helt enkelt så att du inte är elöverkänsligt för att det är et hitte-på-tillstånd som deprimerade tar till för att det är lättare att ha en annan orsak än sig själv och sitt psyke att skylla på.
    Vilken kompetens har du att bedöma andra personers psykiska status utan att ha träffat personen?
  • Anonym (Elöverkänslig)
    slamkrypare skrev 2012-10-24 14:29:57 följande:
    Puffar för min fråga...
    Celiaki, reumatism, sköldkörtel, b12 brist och säkert ett antal andra blodprov som jag inte kommer ihåg.
  • Anonym (Elöverkänslig)
    oOOo oOOo skrev 2012-10-24 14:33:02 följande:
    Har du någon form av autoallergisk reaktion? Jag menar när du tänker mycket hjärnaktiviteten ökar?
    Nej
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym (påhittat) skrev 2012-10-24 14:36:55 följande:

    Jag har erfarenhet av andra "elöverkänsliga" som har drabbat hela familjen med sin "sjukdom". ALLA får minsann anpassa sig, släcka lampor, lägga mobiler i plåtlådor m.m. sen många år. Inte har det haft nån effekt annat än att den "elöverkänslige" domderar med hela familjen och alla spelar med.
    Vi har lampor tända, vi ser på tv, barnen spelar spel på datorn. Det enda är att barnen inte får ha mobilen på, men även när de är iväg är den i stort sett alltid avstängd. 

    Men jag undrar fortfarande hur du kan bedöma mig som deprimerad?
    Anonym skrev 2012-10-24 14:59:12 följande:
    Jag lider med dig, TS, för jag har också en sjukdom som "inte finns" ännu här i det landet där jag bor, nämlingen ME/CFS eller Kroniskt trötthetssyndrom. I Sverige och flera andra länder "finns" den men inte här.

    Allt går inte att bevisa, och det finns inte förklaringar på allt.

    Jag lever med min sjukdom varje dag, och är ibland sängliggande, men jag får ingen ersättning eftersom jag inte har någon diagnos. Läkaren vill ge mig diagnosen ME/CFS, men den finns inte i vår motsvarighet till FK, så jag kan inte få någon sjukdagpenning eller sjukpension.

    Just nu har jag gått till en psykolog i ett par månader och fejkat en svår depression, för jag har inte råd att leva utan inkomst. Det var min läkare som rekommenderade mig att göra så.

    Varför skulle inte elektromagnetisk strålning kunna vara skadligt för kroppen? Jag är övertygad om att vi om X antal år kommer att ha klara och tydliga vetenskapliga bevis på att elöverkänslighet existerar.

    Tidigare i tråden skrev någon om att h*n haft mobilen på under en fest och att elallergikern inte blev sämre. Jag tar då för givet att den personen ringde och kollade upp en vecka senare, om elallergikern fått en reaktion sen? För många gånger kommer reaktionen först senare, inte direkt.

    Så är det med min ME/CFS också, om jag överanstränger mig idag så blir jag sjuk imorgon och är sjuk i några dagar.

    TS, jag hoppas du har skinn på näsan och inte blir knäckt av att få höra att du är inbillningssjuk, psykotisk och lat. För det är ju inte det som allt handlar om, de flesta långtidssjukskrivna skulle göra vad som helst för att få bli friska och kunna leva ett normalt liv igen!
    Tack det värmde verkligen. Knäckt blir jag absolut inte, men jag blir ganska förvånad hur snabbt man kan döma andra personer utan att ha träffat dem och vilken aggressivitet det finns mot elöverkänsliga. Personligen är jag helt övertygad om att i framtiden kommer man att undra hur dumma vi var som kunde bestråla hela befolkningen. Idag finns det nästan ingen referensgrupp som inte är bestrålad. Men med tanke på att astma, allergier och adhd kan försvinna helt när man tar strålningen kan man ju undra om den är bra.

    Du får gärna ta kontakt med mig på a131313@live.se. Det finns de som blir mycket bättre i sin ME genom att minska på strålningen.
     
  • Anonym (Elöverkänslig)
    slamkrypare skrev 2012-10-24 16:49:01 följande:
    Mest bara blodprover alltså, inga fysiska undersökningar?
    Vilka fysiska undersökningar skulle man kunna göra enligt dig? 
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym (påhittat) skrev 2012-10-24 22:09:34 följande:

    Det kommer du inte att få för det finns inte. Om det inte handlar om artiklar i tidningen som förbundet för elöverkänsliga gett ut. Där finns det säkert massor.

    Är det inte konstigt att TS väljer att inte besvara din fråga?  
    Kan du svara vilken kompetens du har för att ge mig diagnosen deprimerad?
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym (påhittat) skrev 2012-10-25 08:48:41 följande:

    Vad har du för kompetens att ge dig diagnosen elöverkänslig? Har du överhuvudtaget träffat en läkare?
    Om du hade läst tråden hade du sett att jag inte har diagnosen  elöverkänslig. 
  • Anonym (Elöverkänslig)
    slamkrypare skrev 2012-10-25 13:04:43 följande:
    karpaltunnel, spänningar/låsningar/diskbråck i rygg och nacke, hjärnröntgen, neurologisk undersökning...
    Två år innan jag blev elöverkänslig gjorde jag en magnetröntgen av hjärnan pga en hörselnedsättning. Ja har besökt kiropraktor vid ett par tillfällen efter det att jag elöverkänslig. karpaltunnelsyndrom förstår jag inte eftersom jag inte har de symtomen. 
  • Anonym (Elöverkänslig)
    slamkrypare skrev 2012-10-25 14:40:08 följande:
    Tänkte på att du hade problem med handleden ett tag när du jobbade vid datorn.

    Men din läkare gjorde alltså inget mer än tog lite blodprover och resonerade sen "jaha det måste vara elöverkänslighet då eftersom du föreslår det själv"? Eller?
    Ingen neurologisk undersökning heller? Många av dina symptom återfinns i tex MS.
    En 2 år gammal undersökning känns inte som ett tillförlitligt underlag för att utesluta förändringar i hjärnan.

    Jag försöker inte ifrågasätta din "diagnos" (som du nu säger att du inte har?) utan är nyfiken på hur undersökningsrutinen är vid ett fall som ditt. Vad man går vidare med om inte blodproverna visar på några direkta avvikelser. Om man går vidare alls, vilket inte verkar vara fallet med dig om jag förstår dig rätt. Och att du bara accepterar det...? Jag vet inte om jag skulle nöja mig med det lama svaret innan alla tänkbara och halvt otänkbara undersökningar gjorts och andra orsaker hade uteslutits.


    Eftersom jag kan känna när det är strålning och när det inte är strålning och att jag blir bättre i lågstrålande miljö är det ganska lätt att konstatera elöverkänslighet. Sen har jag en läkare som är känd för att vara nogrann. Så jag får lita på honom. Eftersom jag bara får symtom när jag befinner mig i dålig miljö är det inte ms. 
  • Anonym (Elöverkänslig)
    Anonym (påhittat) skrev 2012-10-25 14:52:48 följande:

    Jag har läst det. Jag förstår fortfarande inte hur du TS kan kalla dig "svårt elöverkänslig" om du inte har någon diagnos annat än den påhittade för att få pengar från Försäkringskassan. Här är mina frågor:

    1. Vem har sagt att du är svårt elöverkänslig?
    2. På  vilka grunder?
    Jag har en diagnos, utmattningssyndrom, vars symtom i stort sett är identiska med elöverkänslighet. Även om diagnosen elöverkänslighet inte finns har jag fortfarande så svåra symtom att jag inte kan arbeta. Väldigt många elöverkänsliga är sjukskrivna för utbrändhet, reumatism eller ME.

    1.Jag har själv kommit fram till det. Sen har två olika läkare bekräftat att det är det jag lider av. Båda två, oberoende av varandra anser att det är ett verkligt problem.

    2. Utifrån det jag berättat. Vid utmattningssyndrom hittar man inte alltid några fel utan man får gå på vad patienten berättar.
  • Anonym (Elöverkänslig)
    oOOo oOOo skrev 2012-10-25 18:13:35 följande:
    Exakt vilken sorts strålning är det du känner av?

    Är det elektromagnetisk strålning? 
    Framför allt elektromagnetisk strålning, tror jag. Men där det finns magnetiska växelfält finns det ju oftast elektromagnetisk strålning så det går inte att veta exakt. Kroppen kan inte skilja på det.
  • Anonym (Elöverkänslig)

    Jag kan inte veta hur denna kvinna är, men många tror att bara för att man är elöverkänslig fungerar man som en strålningsmätare som går att slå på och av, och så är det inte. Du kan ha fördröjda effekter och alla får inte samma symtom. En kan få näsblod, en yrsel, en blåmärken, en huvudvärk osv. Eller så kan man få  en massa symtom.  

    När det gäller att kunna känna strålningen vet jag att jag kan det och jag vet att andra kan det. Det räcker för mig. Jag känner några som inte anser sig vara elöverkänsliga men som tycker det är jobbigt att sitta framför en dator för länge eller att gå in i viss affär. Personligen tror jag att många kan känna av strålningen men de vet inte om att reaktionen de får kommer av strålningen.

Svar på tråden Jag är svårt elöverkänslig, fråga vad du vill!