• Anonym (Ung)

    Jag är 17 år och försöker skaffa barn, vad tycker ni?

    Jag är 17 år och planerar att skaffa barn nu. Bor med min sambo och studerar.

    Anledningen är att jag vill ha barn innan jag helt enkelt ska fortsätta med alla vidare studier, jag har väntat tills vi fått våran större lägenhet och anser nu att det är en bra tid för oss.

    Vad tycker ni om saken?  

  • Svar på tråden Jag är 17 år och försöker skaffa barn, vad tycker ni?
  • Anonym
    sextiotalist skrev 2012-11-03 14:53:59 följande:
    Ja det skulle vara skrämmande annars, mig veterligen är de allra flesta pigga en bra bit förbi 65-årsdagen.
    Inte alla. Min sambos föräldrar skulle aldrig klara av att passa ett barn en hel dag utan att bli helt utmattade. Dom är runt 50-55.
  • Rockan
    Anonym (Ung) skrev 2012-11-03 14:55:10 följande:
    .
    Fördelarna är att jag inte vill göra som alla andra, jag känner att jag är mentalt och fysiskt redo för barn, jag är ung och orkar mycket, jag  har tid att vänta med 2an för ni fortfarande är unga och behöver inte "stressa" för att hinna med fler,  Ung mamma kan leda till ung mormor/farmor. Man orkar nog mer med barnbarn när man är ung.  Kroppen har lättare att återhämta sig efter en graviditet om man är ung.
    Fast de där fördelarna finns ju kvar även när du är 20? Då borde du dessutom hunnit bli klar med gymnasiet, och kanske även hunnit ta dig in på arbetsmarknaden. Du behöver ju inte vänta till 30, även om det såklart också går utmärkt. Men igen, jag önskar dig all lycka.
    Egentligen är jag förbannat snäll
  • Anonym
    Anonym (Ung) skrev 2012-11-03 14:58:05 följande:
    Hej, både jag och min sambo planerar att läsa till läkare och vi båda har höga betyg. Min sambo är äldre än mig och är då ''attraktiv'' på arbetsmarknaden. 

    Jag har ingen stöd från min familj hittills tycker dom det är det värsta jag någonsin kunnat göra mot ''dom'' men eftersom jag vet att jag är smart och väldigt målinriktad och ambitiös och har haft många problem på ryggen samtidigt som jag förr klarat av mina studier galant tror jag inte något någonsin kommer vara ett hinder för mig alls.

     
    En fråga bara, tycker du att läkar yrket är ett så bra val om du har problem med ryggen?
  • mamman64
    Anonym (Ung) skrev 2012-11-03 14:55:10 följande:
    När man väljer att skaffa barn (oavsett gammal eller ung) så måste man ta riskerna med att man KAN bli ensamstående oavsett vad. 
    Så sant men att ha en utbildning o arbete är en förutsättning!
  • Anonym (Ung)
    mamman64 skrev 2012-11-03 14:57:33 följande:
    Utbildning och jobb har aldrig varit så viktigt som numera. När jag var 17 år så var situationen annorlunda. Dels så höll relationer längre mot nu sedan så kunde man få både jobb och bostad lätt.
    Nihar säkert inte varit ett par så länge hur vet du att det är mannen du vill tillbringa många år framöver med? Hur vet du att det håller? Utan arbete får du gå på socc om det spricker mellan er.
    Kommer du ens ha bostad om det spricker mellan er? Är det hans bostad nu? Du kanske blir utslängd vid en sep och han får barnet boende hos sig.
    Passa dig...läs andra mammors berättelser här som kämpar i motvind med barnet som insats. 
    Vi har bott ihop i två år och har sedan jag var 15 år klarat mig på egen hand hyffsat bra. 

    Om det spricker mellan oss kommer jag ha mina föräldrar som stöd och bo hos dom tills jag ordnat upp saker och ting så jag kan flytta ut igen. Det finns massa vuxna som plötsligt gör slut och måste flytta tillbaka till deras föräldrar tills dom hittar nytt boende.

     
  • Rockan
    Themis skrev 2012-11-03 14:55:14 följande:
    Ens personlighet och hjärna är inte färdigutvecklad förrän man är ca 25 år, enligt psykologerna, även om många 17-18-åringar anser att de vet allt som behövs.

    De flesta av oss (även besserwissrar med högsta betyg i allt som planerat sin karriär sedan de var 12) får erkänna att det inte stämde när vi blivit 25-30. Solig
    Hahaha, åh herregud JA!
    Egentligen är jag förbannat snäll
  • mamman64
    Linda87 skrev 2012-11-03 14:55:36 följande:
    Mina föräldrar var 16 respektive 18 år, det har gått jätte bra, dom lever dock inte tillsamans, dom gjorde slut när jag var 1 år!, har varit tufft för många gånger! Dom säger att ja är det bästa som hänt =) Jag själv har fått barn nu och är 25 år! Jag trodde man var mogen och beredd på dom förändringar som ett barn skulle föra med sig! Men tror inte det är någon skillnad om du är 17 eller 30 förutom livserfarenheten då men det är samma upplevelse när du får ditt första barn! Man står där lika osäker och orolig oavsett ålder tror ja! Så vill du ha barn så varför inte? Lycka till! Kram
    Jag är oxå övertygad om att hon kommer klara av att ta hand om ett barn men det handlar inte bara om det utan att hon ska kunna försörja sig om hon blir ensam med barnet!
  • Anonym (Ung)
    Anonym skrev 2012-11-03 15:00:10 följande:
    En fråga bara, tycker du att läkar yrket är ett så bra val om du har problem med ryggen?
    Det där var en metafor jag använde, det menas att jag har haft många problem när jag har studerat tidigare och jag har lyckats att fokusera väldigt hårt på studierna ändå.
  • Linda87
    mamman64 skrev 2012-11-03 15:01:47 följande:
    Jag är oxå övertygad om att hon kommer klara av att ta hand om ett barn men det handlar inte bara om det utan att hon ska kunna försörja sig om hon blir ensam med barnet!
    Absolut, håller helt med! Har inte sagt att det är lätt och det måste man förstå! Men vill man så vill man! Inte för att ja var planerad Tungan ute
Svar på tråden Jag är 17 år och försöker skaffa barn, vad tycker ni?