Inlägg från: ModestyB |Visa alla inlägg
  • ModestyB

    Rått kött till hund, hur göra?

    Det tar ca 2 veckor innan hundens mage vant sig om man går över till BARF. Det finns inkörsscheman för maten om man uteslutande vill ge BARF. Min hunds uppfödare säljer BARF och jag föreslår att du tittar på hennnes sida för mer info, matscheman osv.
    www.jipotimas.se

  • ModestyB

    Kan tillägga... Vilt och inälvsmat är det tuffaste för en hundmage att vänja sig vid. Fågel och fisk går lättare. ge hunden lite kycklingvingar eller en lax att äta, så går det bättre för magen.

  • ModestyB
    Fryspåse skrev 2012-11-12 09:26:30 följande:
    Peter Savolainen som forskar kring hundens ursprung kommer inom 2-3 månader publicera en forskning som visar hur hundens matsmältning skiljer sig från vargens.
    Hunden är anpassad för att smälta stärkelse till skillnad från vargen.
    Förhoppningsvis sätter detta stopp för alla som insisterar att hunden ska leva på samma kost som vargar.
    Men ingen har väl påstått att hundar ska äta som vargar, vad gäller det totala matschemat? Man ger hundar kolhydrater, även när man utfodrar enligt BARF. Man ger dessutom extra mineraler och fettsyror, samt ägg.
    Peter Savolainen förespråkar inte att hundarna ska äta torrfoder (eller våta konserver). Jag tycker att du ska vara försiktig med att hänvisa till andras forskning utan att ge en total bild av forskningsresultatet.
Svar på tråden Rått kött till hund, hur göra?