Inlägg från: mkschreder |Visa alla inlägg
  • mkschreder

    Rått kött till hund, hur göra?

    Opappan skrev 2012-11-11 04:01:18 följande:

    Hej!

    Jag har provat ge min hund råa bitar av tillexempel rådjurhjärta och lever och så, men det blir oftast att hon blir dålig i magen om jag ger henne.
    Så jag undrar hur gör man egentligen för att vänja in magen. För jag har hört att man måste låta magen på hunden vänja sig och få chans att bygga upp enzymer för att den ska klara av att smälta rått kött, om hunden tidigare bara har fått torrfoder.

    Hur har ni som gått över från torrfoder till helrått foder gjort?
    Tacksam för svar


    Prova att ge lite och sedan öka mängden rått i jämförelse med torrt. Om du, som människa, växlar till vegansk kost och kör det i några månader så blir du också dålig i magen när du sedan äter kött efter att ha tagit en längre paus från kött. Det är normalt anser jag och bara en naturlig reaktion när magen inte längre är van. Jag använder bara torrt som belöning då det är lättare att ha i fickan. Men i övrigt skulle jag aldrig vilja utsätta en hund för torrfoderdiet precis som jag själv skulle inte vilja leva på snabbmat. 

    Men köp rå foder i djuraffären först. Den som man ger till valpar (krossat till en gegga på tub). Det är lättare för hunden att smälta i början. Senare kan man börja med ben och större bitar. 
Svar på tråden Rått kött till hund, hur göra?