Inlägg från: ManOchTvåBarn |Visa alla inlägg
  • ManOchTvåBarn

    duger vi?

    Hej!
    Misströsta inte. Ni kommer ju börja med utbildningen, den tar tid. Sedan utredningen som också tar tid. Skulle han nu bli av med sitt arbete så känner ju säkert kommunen till att många blir varslade på hans arbetsplats. Det viktiga är att han aktivt söker arbete och kan tänka sig ta det han får. För din egen del visar du  ju att du vill arbeta mera men kanske inte finns tjänster just nu för dig att öka arbetstiden. För  många ursprungsländer är det väntetid i Sverige innan man skickar en ansökan och skulle ni passa in på ett sådant land med väntetid i Sverige så kan ju er situation hinna ändras under väntetiden.


    Jag förstår din viktproblematik då jag haft samma. Det är en enorm morot att tänka sig barnet som "målet" och arbeta dig vidare nedåt. Det är kämpigt att gå ner i vikt - tro mig det vet jag. Dock är hälsovinsterna så pass mycket värda och er möjlighet att "välja" mellan fler länder blir större om du kommer ner i vikt och BMI.


    Jag önskar er lycka till och förstår oron, men försök ta ett steg i taget. Kanske värt att börja leta efter nytt jobb för din man redan nu?


     

Svar på tråden duger vi?