• Anonym

    Tråd för oss som snart ska göra abort.

    Tänkte starta en tråd här, en stödtråd, prattråd eller vad som helst för oss som snart ska genomgå en abort. 

    Jag kan själv dela med mig utav min historia, varför vi valt att göra bort, hur jag känner m.m..

    När jag var 20år fick jag mitt första barn med min sambo, 1,5år senare föddes vår son.

    Nu i veckan plussade vi, och ganska snabbt beslöt vi oss för att göra abort (även om det gör mycket ont i mitt hjärta! Gråter) men vi anser att det är bäst så, då vi faktiskt inte har tid för ett barn till just nu, dessutom har min sambo problem med sitt hjärta så han vill inte utsätta sig för mer påfrestningar för vi alla vet ju att det tar en hel del på kropp och själ med barn osv.. Hade vår livssituation varit bättre hade vi behållt det.

    Jag har fått tid för abort den 30/11 och är en aning nervös, dock är jag otroligt rädd och nervös för allt som ska ske och vad som händer efteråt (detta är trots allt min första abort). Vi fick lite information om hemabort och jag tror att det är det bästa, då jag känner mig mer trygg hemma, men visst det kommer inte bli lätt! Men att åka fram och tillbaka till sjukhuset är ingenting jag vill utsätta mig för, då räcker det med att man faktiskt ska göra en abort. Jag är heller inte så långt gången så chansen är störts att det blir medicinsk abort..

    Jag hoppas att fler vill dela med sig utav era egna historier, även ni som har gjort aborten tidigare kan lämna lite utav era erfarenheter m.m.. För oss som snart ska genomgå betyder det otroligt mycket!

     

                    

  • Svar på tråden Tråd för oss som snart ska göra abort.
  • Anonym
    Malama skrev 2012-11-22 21:34:27 följande:
    Ska också göra abort nästa vecka och vet egentligen inte vad jag känner för det.

    Har en bebis på 5 månader och detta va vääldigt oplanerat om man nu ens får säga det när man ändå har sex och det alltid finns en liten risk.

    Jag är också livrädd, ska göra det hemma, men får såna bilder i huvudet om hur det kan bli eller vad som kommer hända. Men jag kan verkligen inte behålla heller, min kropp orkar verkligen inte en till graviditet så här tätt inpå.

    Hoppas det går bra för er!



    Förstår vad du menar! Just ju känns det som en evighets väntan.. En abort är aldrig enkel och otroligt känslosam vad jag har hört/läst. Ser inte fram emot den dagen precis.
  • Anonym

    Hej, Jag och min sambo har med valt att göra abort för det finns ingen tid för ett barn just nu i våra liv. Fast vi båda vill ha barn men inte just nu. Så jag har ringt men när man ringer till kk så pratar dem om att det är fullt just nu så jag måste vänta enda till måndag för att få en tid. Så blir typ galen. vill veta idag att jag har en tid för min abort. Jag är i vecka 9 så vill ju få det överströkat NU NU.

  • Anonym
    Anonym skrev 2012-11-23 11:09:41 följande:
    Hej, Jag och min sambo har med valt att göra abort för det finns ingen tid för ett barn just nu i våra liv. Fast vi båda vill ha barn men inte just nu. Så jag har ringt men när man ringer till kk så pratar dem om att det är fullt just nu så jag måste vänta enda till måndag för att få en tid. Så blir typ galen. vill veta idag att jag har en tid för min abort. Jag är i vecka 9 så vill ju få det överströkat NU NU.

    Oj, men utför de inte medicinska aborter hos er då? Jag fick som sagt tid på fredag, för läkarundersökning då de gör ett vaginalt ultraljud för att fastställa vilken vecka jag är i, får sedan en tablett och sen en tablett på söndag.
    (hemabort ska jag göra), får med smärtstillande hem med tror jag de nämnde något om.

    Men jag blir mer och mer nervös för varje dag som går.. :/   
  • Anonym
    Anonym (M.A) skrev 2012-11-26 11:20:25 följande:

    Man får med sig ett paket med smärtstillande hem. Om du ska vara där på fredagen så får du första tabletten där, sen på söndagen börjar du dagen hemma med lite frukost innan du börjar ta smärtstillande (panodil och diklofenak). en timme senare så ska du föra upp fyra stycken slidpiller (cytotec) och vila i minst en timme så dom ligger på plats. får man inga eller enbart sparsamma blödningar så tar du ytterligare två slidpiller tre timmar efter dom första. man får även med sig oxynorm som är morfin, för smärtan kan bli fantastisk och då kommer dom väl till hands kan jag lova. (en del ställen skickar tydligen med citodon istället, men det funkar inte alls lika bra!).

    Hur lång tid brukar läkarbesöket ta? (Har ju mina två barn på dagis när jag är där, men gyn.mot ligger i en annan stad än där jag bor, ca 1 timmas bilfärd.)

    Hur länge brukar blödningarna hålla på? Usch är jätte nervös för allt som kommer att hända.. :/
  • Anonym

    Ja det känns lite bättre nu när jag har lite mer info om hur det går till. Har min sambo med mig som stöd, både där och hemma. Lyckades tajma in så att vår dotter får va hos min mor i helgen, dock blir sonen hemma - men lugnare med en hemma i vilket fall. tack för information. Nu vill jag ha allt överstökat!

  • Anonym

    Jag var på sjukhuset idag på KK och det kikade på ett vaginalt ultraljud. Sambon och jag var överens om en abort men sen i måndags så fick jag mängder av blod och igår tisdagen så kom det en stor klump och små klumpar så vi var helt hundra på att det var ett missfall så en abort blev inte så utan hände av sig själv så när barnmorskan och läkaren kollade via vaginalt ultraljud så kunde de konstatera att det var ett missfall. och det var rester kvar så imorgon ska sambon och jag in för att vara där hela dagen för att få tabletter mellan 8.00 12.00 och 16.00 så blir att vara på sjukhuset i stort sätt hela dagen. Och jag är direkt inget fans av sjukhus. *Ogilla* men dem tar ju verkligen väl hand om en när man kommer dit. ska dem ha ett stort tack för! : )

  • Anonym

    Imorgon är det dags för läkarbesök m.m.. Min nervositet börjar gå över och jag får mer och mer skinn på näsan gällande varför jag valt att göra abort. Min mor frågade mig om chansen var stor att jag kommer ångra mig efter första tabletten, men jag är nästan säker på att jag inte kommer göra det, då jag är så säker på detta!

    Visst kommer jag säkert ifrågasätta varför jag gjorde det, men inte ångra..  

    Just för smärtan är jag nog inte så nervös för, då jag haft njursten så vet jag vad smärta verkligen innebär..
    Och värre än det tror jag absolut inte att det är.

    Håller tummar och tår för er andra som också snart ska genomgå det, och jag hoppas vi kan fortsätta dela erfarenhet och tankar när vi alla gått igenom det osv osv..

    Nästa gång jag skriver kommer nog allt att vara över.         

  • Anonym
    Anonym (N) skrev 2012-11-29 11:11:26 följande:
    Här är en till som ska göra abort. Jag är i vecka sex-sju nu, ringde i tisdags och fick en tid nästa onsdag för att göra ett ultraljud. BM frågade om jag inte ville göra en abort hemma, men eftersom jag har gjort ett medicinsk abort så tvärvägrade jag en till och sade att jag vill ha kirurgisk abort. Så då måste jag vänta lite längre tyvärr. Jag har inga betänkligheter kring aborten, jag vet att jag vill avbryta det och mår inte dåligt av det på något vis - men jag önskar det kunde vara gjort i går redan. Jag är sjukt svullen om magen, jag svettas som en gris (och då menar jag verkligen kopiösa mängder!) för att sedan helt plötsligt frysa som en dåre, humörsvängningar som inte är av denna värld, trött som bara den. Men det är bara att härda ut, en till medicinsk gör jag inte om. Jag hade sjukt ont, spydde som en gris, sket ned mig när jag kräktes. Nä fy sjutton, aldrig mer...
    Och om det kan intressera någon så hade jag ingen värk efteråt annat än dagen jag gjorde aborten. Lite öm dagen efter kanske, men inget som störde. Blödde inget heller konstigt nog. Allt kom ut på toaletten, i en stor klump. Blödde varken innan eller efter. Då var jag i v. 8+3.
  • Anonym

    Är i vecka 5 nu och plussade i måndags, har precis kontaktat MVC. Svårt att veta vart man ska vända sig och känner att jag vill få det överstökat så fort som möjligt.

     Lider av panikångest och att bli gravid nu var ingen hit då både jag och min man har osäkra jobbförhållanden efter jul... Usch känns jobbigt men om jag ska vara ärlig så tror jag att jag kommer känna en lättnad när det är gjort, det funkar helt enkelt inte att ha barn just nu...

    Vart vände ni er till för mottagning, mvc eller kk? Finns en abortklinik här där jag bor, är det dit man ska ringa? Känner mig förvirrad...

Svar på tråden Tråd för oss som snart ska göra abort.