• Venne

    Ngn som nyss börjat sin utredning som vill följas åt?

    Hej vi skickade in remissen till sjukhuset igår och enligt deras Ssk ska vi höra av dem inom en-två veckor. Så nu hoppas jag det inte är allt för lång väntetid för att få hjälp. Vi har försökt i ca 15 mån. Fick ett tidigt mf i mars.

  • Venne

    Okej. Jag har redan gjort blodprovstagningar, vul, ul med kontrastmedel. Så jag ringde till kliniken för att höra om de ville ha journalen, men de kommer göra om nästan allt.. Kanske att jag slipper göra om ul med kontrast. Usch jag ser inte alls fram emot den här resan.

  • Venne

    Jag har också gjort det. Nu är jag dödligt rädd för gynundersökningar så jag är egentligen fel person att uttala mig. Men den var för mig inte värre än andra gynundersökningar. Var betydligt mkt värre att sätta in/ut spiral t.ex.

  • Venne

    Vad jag minns så fick jag ligg i en vanlig gynstol, sedan tror jag se satte in den där metallgrejen för att öppna upp liksom. Sedan sprutade de in en vätska, det var inte alls mycket. Jag blev förvånad att det var så lite. Har för mig att de sedan gjorde som ett vanligt vul, alltså för kom en stav och sedan pekade han den i all riktningar. Själv kunde man kolla på en skärm och se hur det såg ut. Sedan var det färdigt. Rätta mig om jag sa fel någon, det var rätt länge sedan jag gjorde det.

  • Venne

    Ni andra, har ni gått ut med att ni kämpar för att få barn? Jag tycker det är jobbigt med alla som frågar om vi inte ska skaffa barn snart, om det inte är dags, frågar NÄR vi ska skaffa barn osv. För vad fan svarar man? Blir typ "jaaa vi får väl se". Samtidigt är det privat och på ett vis skönt att inte alla lägger sig i eller tycker synd om.

  • Venne

    Tack för svaren. För min del lutar det åt att berätta för närmsta familjen när/om behandling sätts in. Eller om vi får veta att det typ är kört, men det hoppas jag ju inte. Men i så fall får jag ju diskutera det med min man först, för närmsta familjen vi umgås med är mestadels hans familj.

  • Venne

    Wibban: jag har haft problem med det i flera år. Har gått till gyn som gjort massor av undersökningar och blodprover, men inget har visat sig vara fel. Däremot borde du kanske kolla för säkerhets skull. Åtminstone cellprov om du inte gjort det på sistone.

  • Venne
    Floria90 skrev 2014-03-25 21:06:08 följande:

    Jag är 24år gammal och vi har försökt i ungefär 1år nu.. Jag har lämnat in blodprov och maken ska lämna in sitt prov imorgon. Om två veckor ska vi träffa gyn för att veta hur vi ska få hjälp. Jag fick ta två blodprov, första va 3:dje dagen på min mens och det andra dag 25 från mensens start. Är det någon annan som har fått ta två blodprov inför utredning? Jag har vänner som också är under utredning men ingen har behövt ta 2 blodprov. Vad betyder det? Ska gyn kolla något speciellt på mig?


    Hej! Jag har fått lämna in 2 prov och det har jag läst om många andra som också fått göra. Tror det är så det brukar gå till. Jag har inte stenkoll, men det handlar om att mäta olika saker. Jag mätte på dag 21 och det har jag för mig var för att kolla progesteronvärdet. Man kollar innan och efter ägglossning för att se om det verkar funka normalt.
Svar på tråden Ngn som nyss börjat sin utredning som vill följas åt?