Inlägg från: barnpsykologen margit |Visa alla inlägg
  • barnpsykologen margit

    Monster första dagarna efter ha varit hos sin pappa

    Hej!
    Du ska definitivt stå fast vid att han ska bo hos dig varannan vecka och aldrig laborera med det. Nästa sak är att du ska försöka hjälpa honom att ha det så bra som möjligt hos pappa eftersom det är det ni har bestämt och hans pappa vill det. 
    Så länge det inte finns anmälningar om brister i tillsyn eller beteende mot sonen så har han samma rättigheter som du. Hans ambition är säkert också att ge sin son det bästa. Om det sen inte stämmer fullt ut med vad du tror och tycker så är det ändå viktigt att du accepterar det.
    Om du i stället underblåser sonens klagomål mot vistelsen hos pappan så gör du honom än mer orolig. Lyssna sakligt på honom, men förtala inte pappa, och hjälp sonen att hitta sätt att hantera situationer som han inte är nöjd med.
    Låt inte diskussionerna bli underlag för att han kanske ska vara mer eller mindre hos pappa. Låt det vara alldeles bestämt att det är så här det ska vara och det ska ni tillsammans lösa på bästa sätt.
    Är det så att det tillkommer information som är helt oacceptabel så måste du ta upp det med pappan och om det inte går får du göra en anmälan.
    Men i första hand är det samverkan som gäller för sonens bästa.
    Med vänlig hälsning.
    Margit Ekenbark 

Svar på tråden Monster första dagarna efter ha varit hos sin pappa