• Anonym (Tomten)

    Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?

    Hör mycket reklam angående julklappar som alltid gör folk glada, antar att det är en dubbelbottnad innebörd, i form av välgörenhet. Man ska alltså köpa en get, yllefiltar, vaccin mm mm i någon annans namn och ge denne ett kort som visar på vad som är skänkt i dennes namn.
    Handen på hjärtat. du kan vara anonym, skulle du bli glad över en sådan julklapp?

    Det skulle inte jag. Jag vill själv välja vart och vad jag skänker, det är enligt mig någonting personligt och ingenting jag vill få gjort i mitt namn. 
    Ge mig hellre ingenting alls än någonting sådant.  

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?
  • PumpkinQueen
    Rocket Mania skrev 2012-12-19 12:13:50 följande:
    Samma här. Tänk om folk bara kunde sluta överkomsumera så jävligt. Kramas i stället!
  • Cogito ergo sum
    Grappa skrev 2012-12-19 12:14:18 följande:
    Mina släktingar och vänner är nog inte som dina då. De blir glada över att utsatta barn får gå i skolan. Så ett gåvobevis gläder dem.
    Ett gåvobevis är inte mer egoistiskt än en bok eller en filt.
    Klart det är..det är själviskt att man ger till någon för sin egen skull än att personen ifråga får det.Drömmer
    *ironi*
  • In medias res

    Ja, faktiskt. Jag skänker redan pengar regelbundet till min utvalda välgörenhet, så om någon vill skänka till något annat i mitt namn vore jag bara tacksam.


    Live slow
  • rockaroll

    Jag skulle bli skitglad! Jag har allt jag behöver och inte behöver. Har svårt att komma på saker att önska mig (i-landsproblem om något!), så det skulle vara en fantastisk present om det går till bättre behövande. Det som kanske skulle få mig att lyfta på ögonbrynen lite är väl om nån skänkte pengar till exempelvis kyrkan i mitt namn. Men jag skulle inte bli sur eller arg. Bara undra varför personen inte valde något som jag bryr mig om mer.

  • sär skriven

    Ja, jag hade blivit jätteglad. Det sista jag behöver är fler prylar, och att ge till de som inte ens har det mest grundläggande för att kunna överleva är faktiskt en tusen gånger bättre idé än att ge mig fler prylar.


    Det här är världens bästa sidfot, och den är min.
  • Lyckliga Lotta

    Men vem stöder inte Unicef liksom. Jag skulle bli tacksam om någon gav mig det i julklapp. Det är förmodligen ändå inte den enda julklappen man får!

    Förstår inte hur man kan vara så egoistiskt så man hellre tar emot julklappar man inte behöver än räddar ett svältande barn.... 

  • Lyckliga Lotta
    PumpkinQueen skrev 2012-12-19 12:09:22 följande:

    "Önskat dig"? Själv har jag inte "önskat mig" saker i julklapp sen jag var barn. Det kanske är skillnad på hur barn och vuxna ser på det här med julklappar?
    Eller hur....
  • Kinya
    Wimsey skrev 2012-12-19 12:08:55 följande:

    Det är det väl inte helt omöjligt att den som har köpt en välgörenhetsjulklapp också har gjort. Sedan kan man förstås ha fel, men det kan man ha om man köper en matberedare eller en skjorta också.

    Men om man nu tycker att det är en så fantastisk julklapp varför inte bara nöja sig med att informera sina nära och kära om att man endast vill att de epngar de lägger på ens julklappar ska gå till välgörenhet istället för något annat? Respektera sen att alla inte tycker likadant.

    Ja, att köpa en skjorta till en person som man vet inte tycker om skjortor eller trädgårdsmöbler till en som varken har trädgård eller balkong är lite förolämpande då det visar på ett mycket litet intresse för mottagarens individ. Jag tycker att det handlar om respekt att göra sitt bästa för att mottagaren ska bli glad för de man ger dem.  
  • Kinya
    PumpkinQueen skrev 2012-12-19 12:10:50 följande:

    Jag tror inte att det är materiella ting som gör människor glada. Det är snarare omtanke och annat sånt där hippemys.

    Jag tycker ju inte att det är omtanke om mottagaren om en person själv väljer vilken välgörenhet han/hon ska donera till. Om någon nu vill ge mig ett gåvobevis i julklapp så blir jag ju mycket gladare om jag själv får bestämma vart jag vill att pengarna ska gå. Mottagaren kanske har en annan syn på vilken välgörenhet som är viktig, vilka organisationer som går att lita på osv och skulle kanske bli gladare om givaren donerade till ett bevarande projekt (rädda tigrarna eller liknande) istället för till SOS Barnbyar. Det är ju samma som att jag skulle ge min man mintchoklad för att jag tycker om det (han tycker inte om det) istället för att ge honom Ahlgrens bilar som han tycker är gott.

    Ska jag få gåvobevis vill jag att det ska vara till en sak som jag brinner för, inte som endast givaren brinner för. 
  • Wimsey
    Kinya skrev 2012-12-19 13:02:15 följande:
    Men om man nu tycker att det är en så fantastisk julklapp varför inte bara nöja sig med att informera sina nära och kära om att man endast vill att de epngar de lägger på ens julklappar ska gå till välgörenhet istället för något annat? Respektera sen att alla inte tycker likadant. Ja, att köpa en skjorta till en person som man vet inte tycker om skjortor eller trädgårdsmöbler till en som varken har trädgård eller balkong är lite förolämpande då det visar på ett mycket litet intresse för mottagarens individ. Jag tycker att det handlar om respekt att göra sitt bästa för att mottagaren ska bli glad för de man ger dem.  

    Det spelar ingen roll hur mycket tid du lägger på att komma på den perfekta julklappen för du kan fortfarande ha haft lika fel som de som ger välgörenhetsgåva till de 50% i omröstningen som inte skulle bli glada. Om du. Inte går strikt efter en önskelista, men det är ju jättetrist och de flesta självförsörjande vuxna har inte en sådan.
    gammal detektiv i ny förpackning
Svar på tråden Blir du glad om du får en julklapp á la jag köpte en get, vaccin, yllefiltar osv i ditt namn?