• hannis

    Nytt om sfinkterruptur! 10 % av alla kvinnor som föder barn drabbas!

    Finns det någon statistik över alla nackdelar med kejsarsnitt? Jag känner att det är högst relevant för att kunna avgöra på vilket sätt man vill föda och vad som är mest riskfyllt. Det räcker ju liksom inte att bara titta på det ena sättet. 

    Jag tänker på tex infektioner hos mamman efter operationen, problem med amningen (som verkar vanligare med snitt), sämre immunförsvar hos bebisen, problem med operationsärret, anknytningsproblem osv. 

  • hannis

    Va? Är det något kroppen är gjord för så är det väl just vaginala förlossningar. Däremot är inte kroppen gjord för att mottaga medicinsk smärtlindring, vara överviktig eller föda väldigt stora barn.

  • hannis

    Anonym: Nej absolut inte. Det skrev jag inte. Jag skrev att kroppen ej är gjord för Smärtlindring. Vaginal förlossning är kroppen däremot i högsta grad gjord för. Själv tar jag gärna emot smärtlindring vid förlossning fast jag vet ju att det innebär en något högre risk för stora bristningar än om jag inte gör det.

  • hannis
    Anonym (nytt!!) skrev 2012-12-21 23:20:25 följande:

    Men snälla, en mamma som mår skitdåligt efter sin förlossning och har så ont så hon inte kan röra sig är ingen bra mamma! Barnet kommer må dåligt av en mamma som inte orkar vara närvarande pga smärta och komplikationer i underlivet.
    Fast mammor förlösta med kejsarnitt har också ont. Fast skillnaden är att alla de mammorna har ont. Vid vaginala förlossningar är det bara en mindre del av mammorna som har ont. 
  • hannis

    Men vaddå "alla borde få träffa sjukgymnast"? Det får väl alla som vill? Det är ju vara att ringa och boka tid. Det har jag gjort varje gång jag har varit i behov av en sjukgymnast. Man måste nog vara lite om sig och kring sig själv också och inte tro att allting kommer serverat för så fungerar tyvärr inte den svenska sjukvården.

  • hannis

    Men varför skulle man behöva söka privat sjukgymnast? Det finns ju inom den allmänna sjukvården och går under högkostnadsskyddet. Bara att ringa och beställa tid. (Inte ringa till mödravården alltså utan direkt till sjukgymnasten)

  • hannis

    Behövs det specialiserade sjukgymnaster då? Vad är det man behöver hjälp med? Bäckenbottenträning? Det kan vanliga sjukgymnaster.

  • hannis

    Fast nerver syns inte på röntgen så det känns inte som det rätta svaret precis. Om du har så bra koll, vad exakt är det som behövs för eftervården?

  • hannis

    Aha nu förstår jag bättre! Ja då tycker även jag att det är katastrof att man inte erbjuds bättre hjälp. Och självklart skulle ALLA som får skador erbjudas remiss till gynekologisk sjukgymnast!

    Någon som att koll på hur det ser ut privat? Kan man få en operation pga inkontinens tex? Vad kostar det ungefär? Jag är inkontinent efter min första förlossning och skulle vilja åtgärda det efter att jag fött barn nr 2. (Bf i mars)

Svar på tråden Nytt om sfinkterruptur! 10 % av alla kvinnor som föder barn drabbas!