• Cheeses

    Nytt om sfinkterruptur! 10 % av alla kvinnor som föder barn drabbas!

    Anonym (Preggot!) skrev 2012-12-21 13:02:13 följande:
    Vilken tur att jag kommer att föda min dotter på en förlossning där ALLA barnmorskor är utbildade och använder sig av perinealskydd, ett arbetssätt som minskar riskerna för stora bristningar avsevärt + att man alltid direkt åker in till operation om man mot all förmodan skulle få en allvarigare bristning, vilket i sin tur gör att man blir sydd ordentligt och rätt och chansen till att bli helt återställd är nästan 100!

    Att det inte är så över hela landet begriper jag inte....

    En sfinkterruptur leder alltid till bestående men i ca 50 % av fallen. Vad är det för unik metod som dem använder sig av på "ditt" sjukhus? Har de på "ditt" sjukhus kommit längre i forskningen och som de sedan inte vill dela med sig av till övriga sjukhus. Nej chansen att bli återställd efter en sfinkterruptur är inte nästan 100 %.
  • Cheeses
    Anonym (Preggot!) skrev 2012-12-21 13:20:19 följande:
    Får man vård direkt, dvs operation av sin stora bristning så blir nästan 100% helt återställda. De som inte blir återställda har inte fått korrekt vård. De har blivit sydda av barnmorskor, gått för länge utan hjälp osv.

    Det stämmer tyvärr inte, visst önskar man att det vore sant. Men av de som blivit opererade direkt efter och fått korrekt vård så får fortfarande 50 % någon typ av bestående men oftast i form av analinkontinens och samlagssmärta.
  • Cheeses
    Rockan skrev 2012-12-22 21:13:21 följande:
    Jag är nyfiken på var den här siffran 25% kommer ifrån. Den högsta siffran jag sett tidigare var i den ganska stora studie som gjorde på Karolinska, då man fann att 18% av alla tillfrågade fortfarande hade besvär i olika grad ett år efter förlossningen. Jag ifrågasätter alltså inte att siffran kan stämma utan jag är genuint nyfiken på varifrån den har hämtats nu när så många har uppgett den.

    Vill gärna se studien där 18 % har besvär efter 1 år. Vad är det för besvär som menas?
Svar på tråden Nytt om sfinkterruptur! 10 % av alla kvinnor som föder barn drabbas!