• BELLAm2

    Nytt om sfinkterruptur! 10 % av alla kvinnor som föder barn drabbas!

    Vem vågar föda idag frågar du ts...
    Jag gör. Många av de här skadorna kan undvikas om man avstår från tex eda, om man inte forcerar (dvs tvingar sig) att krysta utan att kroppen är redo. Vissa ställningar är också rent förkastliga, tex ryggläget där barnets huvud pressas "helt fel".. En kvinna som får föda fullständigt naturligt löper mindre risk att drabbas. Detta var ett skäl att föda hemma istället för på sjukhus. Frågor på det?

  • BELLAm2

    Är det någon som skrivit att "gör så här så slipper du?" Nej, men att vissa faktorer ökar resp minskar risken. Det är inte samma sak. Ingen allmängiltig lösning finns inom förlossningar. Kanske behöver vi lyssna på kroppen mer än på barnmorskan i vissa lägen??

  • BELLAm2

    Nej. Det minst riskfyllda är generellt sett inte kejsarsnitt. Möjligen för den som är fullständigt vettskrämd eller har ett fysiskt hinder eller mycket stort barn etc För övriga är det minst riskfyllda att få föda fullständigt ifred på en plats hon är fullständigt trygg och med närvaro av barnmorska. Sedan kan de gå käpprätt åt pipan ändå

  • BELLAm2

    Är det onormalt att bebisars hjärtljud går ner under krystskedet? Är det alltid nödvändigt att "slita ut barnet med tång"? Kan ett laktat ge felvärde?

  • BELLAm2

    Det jag vill få sagt är att man tittar så galet snävt på allting. Svart eller vitt, kejsarsnitt eller fritt i naturen, flaska från start eller amning upp i högstadiet. Kan vi enas om att kvinnokroppen inte är skapad i samma form och att det finns en oändlig mängd faktorer,fysiska och psykiska, miljömässiga och slumpmässiga och dagsformsmässiga hos alla inblandade- som alla enskilt eller tillsammans ger oss olika förutsättningar för varje ny födsel? Man kan aldrig förutse utgången för en förlossnings alla tänkbara skeenden men man kan göra allt man kan för att skapa så bra förutsättningar som möjligt. Tack för ordet.

Svar på tråden Nytt om sfinkterruptur! 10 % av alla kvinnor som föder barn drabbas!