• BängtRagnhild

    Nytt om sfinkterruptur! 10 % av alla kvinnor som föder barn drabbas!

    hannis skrev 2012-12-22 17:11:23 följande:
    Men vaddå "alla borde få träffa sjukgymnast"? Det får väl alla som vill? Det är ju vara att ringa och boka tid. Det har jag gjort varje gång jag har varit i behov av en sjukgymnast. Man måste nog vara lite om sig och kring sig själv också och inte tro att allting kommer serverat för så fungerar tyvärr inte den svenska sjukvården.
    Öh, nej. Dte får du inte för "det är onödigt, inte säkert att du får några problem ju, så farligt var det ju inte". Så man kan få kämpa som fan och ändå bli nekad. Alla har inte pengarna att ta det privat.
    Med statistiken på sin sida, kan man rimligtvis anta...
  • BängtRagnhild
    hannis skrev 2012-12-23 09:47:57 följande:
    Behövs det specialiserade sjukgymnaster då? Vad är det man behöver hjälp med? Bäckenbottenträning? Det kan vanliga sjukgymnaster.
    Nej, det är en massa röngtenundersökningar m.m. som bara specialistutbildade sjukgymnaster har koll på. Du har ju uppenbarligen inte koll så varför skulle gemene man ha det?
    För du tror väl inte att det bara är knipa när man dragit av alla nervändar? 
    SR kan drabba alla, det behöver inte vara någons fel men eftervården suger. 
    Med statistiken på sin sida, kan man rimligtvis anta...
  • BängtRagnhild
    hannis skrev 2012-12-23 11:38:56 följande:
    Fast nerver syns inte på röntgen så det känns inte som det rätta svaret precis. Om du har så bra koll, vad exakt är det som behövs för eftervården?
    För min del hade det varit skönt med mer än en broschyr och ett "det blir nog bra". Jag blev sydd med 150 stygn. Man borde få ordentlig information, man borde få gå till specialister och göra ordentliga undersökningar och man borde få kuratorhjälp direkt. Jag har haft jävlig tur som läkt hyfsat utan hjälp. Många andra är inte så lyckligt lottade. Det finns nästan ingen vårdpersonal som vill ta i de här frågorna med tång utan man är totalt utelämnad. Och man skäms.
    Inte bara för att man är begränsad i sin vardag ofta pga inkontinens men också för att folk säger att om man bara gjort som man blev tillsagd så hade man inte blivit skadad dvs. man får skylla sig själv eller att om man bara kniper så blir det bra.

     
    Med statistiken på sin sida, kan man rimligtvis anta...
  • BängtRagnhild
    Rockan skrev 2012-12-23 12:06:02 följande:

    Dina erfarenheter stämmer väl överens med det jag fått höra från de två vänner jag har som drabbats. De har verkligen fått kämpa för att få nån hjälp alls.
    Det är ju det som är så sorgligt! Att man får skadan är en sak, men hade man bara fått stöd och hjälp efteråt så hade det lindrat en hel del... Det har tagit mig tre och ett halvt år innan jag vågade skaffa nästa barn och nu är jag rejält nervös. Tänk om det händer igen.
    Med statistiken på sin sida, kan man rimligtvis anta...
Svar på tråden Nytt om sfinkterruptur! 10 % av alla kvinnor som föder barn drabbas!