• lykta

    EDA

    TS, jag känner igen mig i det du funderar på, hur f-n hade det varit utan EDA? Jag har haft det på båda mina förlossningar och ska absolut ta det nu tredje gången också! Med tvåan kom jag in 16:00 de undersökte mig, jag var öppen 2 cm, de skickade ut oss att gå. Efter 45 minuters promenad på max  150 meters sträcka så trodde jag på allvar att jag skulle dö, hade så jäkla ont och kunde bara stå på ett ben i taget :)

    Tillbaka in på förlossningen och 17:15  sattes EDA, då var jag öppen 3-4 cm. Exakt 58 minuter senare var hon ute!!!!!Fattar inte hur jag skulle överlevt utan EDA när det gick så snabbt! Vi bara satt o kollade på den där maskinen som mäter värkar och skrattade, helt sjukt och jag kände nästan ingenting!

    VAd jag läst på vårt sjukhus hemsida, så kan de fylla på EDA så länge det behövs. (De kallar den för typ stå-upp-bedövning eller nåt) 

    Jag är också livrädd att inte hinna få den nu sista gången! 

  • lykta

    Fast de sätter INTE påfyllning av EDA i handen, den sätts i "knappen" på bröstet/ryggen, den knappen sitter ju kopplad till slangen i ryggen! Däremot kan de sätta värkstimulerande i handen.

Svar på tråden EDA