Inlägg från: Jättekul |Visa alla inlägg
  • Jättekul
    jimbo82 skrev 2013-01-29 16:46:12 följande:
    Familjen i Märsta är ju med i år
    Jasså? Jag menar familjen Norrström som flyttade från Märsta förra säsongen till ett hus inte många mil från Märsta. Vilken familj tänker du på ?
  • Jättekul
    Lilllinda skrev 2013-01-29 16:44:16 följande:
    Har nästan aldrig sett familjen annorlunda men denna säsongen hade jag bestämt mej för att ge det en chans. Tills jag satt stressad i soffan över hur många av barnen betedde sej utan att någon reagerade, var på väg ur soffan när barnet ramlade med sin bil i backen utan hjälm! Får se om jag klarar mer! Haha!
  • Jättekul

    Hade de inga lakan? Kollade på play sent igår kväll men jag såg ingen familj som inte hade lakan och örngott.

    Jag tycker man får ge den "blyga" mamman en chans innan man uttalar sig. Upplevde henne precis som många beskriver här men hon var inte med många minuter och det är TV-show. 

  • Jättekul
    Mizzii skrev 2013-01-30 10:48:45 följande:
    Vilka hade inga lakan?
    Såg inte av det i programmet.

    Men sen så kanske ungarna hade slitit av dom???
    Händer här iaf titt som tätt så man får dra på dom igen    
  • Jättekul
    gerd123 skrev 2013-02-01 09:29:17 följande:

    För de som sitter och läser på Kissis (eller vad hon heter) blogg så krymper världen.
    Kissis Skrattande
  • Jättekul

    Hur fan kan man sätta diagnos på vissa personer som man ser i en realityshow. En show som är klippt och vinklat. Herregud!

  • Jättekul
    SoStylish skrev 2013-02-06 13:03:39 följande:
    Jag kan hålla med dig i detta. Men det är lite roligt att folk kan sitta och slänga ur sig diagnoser och elaka ord till höger och vänster i t.ex. tråden om Svenska Hollywoodfruar. Men här går ni plötsligt i taket när det på långa vägar inte är samma elakheter som sägs här. Mycket märkligt....
    Visst, du har en point men jag tycker ändå att det finns en viss skillnad. I trådar med SHF skriker folk ut att hon är helt störd mm utan att för den skull sätta diagnos (eller mena på allvar) på varken Gunilla, Maria eller övriga.

    Här i tråden menar vissa på fullt allvar att vissa är lågt begåvade. Dvs har en IQ på ca 70-90 som räknas som lättare utvecklingsstörning och då uttala sig om det efter några klipp. Det är otäckt tycker jag. 
  • Jättekul
    SoStylish skrev 2013-02-06 13:23:28 följande:
    Att skrika ut att någon är störd och att säga att någon verkar svagbegåvad är väl ganska likvärdigt tycker jag.
    Kan du länka till den tråden? Nej, jag tycker att det är annorlunda.
  • Jättekul
    dehexan skrev 2013-02-08 12:40:14 följande:
    Såg just avsnittet om Näthat som uppdrag granskning gjorde i veckan

    www.svtplay.se/video/995361/del-4-av-18

    Osökt kom jag att tänka på den här tråden och alla människor som utan att blinka kränker de medverkande familjerna. Har åsikter och sätter diagnoser på människor de inte vet något om.
    Helt baserat på korta klipp som tv sätter ihop.

    Att man inte skäms. Hur man man med gott samvete anse att man bidrar till ett gott samhällsklimat?

    Vi undrar hur barn kan mobba, anklaga människor vara fula, håna och skratta åt.

    Här finns svaret, det börjar här bland oss som kallar sig vuxna!

    Skäms!

    Varför skulle det vara ok att hävda att någon är svagbegåvad, utvecklingsstörd eller har bildat familj med sitt syskon för att man sitter i skydd bakom en dataskärm?
    Skulle man lika frankt stega fram och trycka upp det i nyllet på personerna i fråga om man mötte dem ute?

    Folk får tycka och ha åsikter om vad de vill men man behöver inte ventilera alla åsikter och medvetet skada och kränka genom lyteskomik.

    Man behöver inte titta på program som upprör en. Stör man sig på vissa människor i tv så stäng av, gör något trevligt med er familj istället för att agna er åt hat och förlöjligande.
  • Jättekul

    Jag tycker att familjen Algesson är coola. Varför måste alla vara stöpta i samma form??

    Ge folk en chans för sjutton.Demon 

  • Jättekul
    Topcom skrev 2013-02-13 14:47:36 följande:
    Tycker det är så fint att algesson anstränger sig och verkligen anordnar större saker för barnen..:) ambitiöst, så vill jag också vara som förälder
    Håller med.
  • Jättekul
    Guld gossarnas Super Mamma skrev 2013-02-14 13:06:06 följande:
    Men ta och ge er nu! Inte klokt att kontrollera på Skatteverket vem som är vad till vilken av barnen! =( Lägg ner ert snokande.
    Men vem har ringt SKV? Det tycker jag faktiskt är stalkervarning. Eller stalking rent av.....
  • Jättekul
    Typiskt skrev 2013-02-14 13:46:01 följande:
    Eftersom så många tycker att jag begått en så förskräcklig handling så tänker jag förklara hur det ligger till.

    Jag läste ett reportage om familjen där det stod att Madde hade tre barn sedan tidigare. Jag tänkte således att det måste vara fel eftersom jag hade uppfattat det som att hos bara hade två barn sedan tidigare. Sedan skrev en annan person här i tråden att tredje barnet inte är Mickes vilket fick mig att ana att det kanske stod rätt i reportaget ändå. Ytterligare personer skrev då i tråden att det var fel, att Madde bara hade två barn sedan tidigare.

    Jag gjorde då det fruktansvärda att jag ringde Skatteverket och tog reda på hur det egentligen ligger till eftersom Maddes blogginlägg, tidningsreportage och uppgifter här i tråden gick isär. Jag fick reda på fakta och presenterade detta i tråden och tyckte därmed att saken var ur världen. Jag ringde alltså till en myndighet och tog reda på en offentlig uppgift som familjen uppenbarligen redan gått ut med.

    Någon tyckte att jag snokar. Hade jag velat snoka så hade jag kunnat ta reda på vem som står som pappa på pojken men det var inte det förvirringen gällde. Vad gäller vårdnad som Trissan drog upp så stämmer det inte den teorin. Man står registrerad  som far till en barn om man har erkänt faderskapet även om man inte har vårdnaden om barnet. Jag har aldrig någonsin kallat någon i familjen för lögnare.

    Jag har även skrivit att Micke givetvis är pappa till grabben eftersom han verkar vara den fadersfigur som funnits under uppväxten och att det inte spelar någon roll vem som är pappa "på papperet".

    Om du Madde läser detta och har tagit illa upp så får du skicka ett meddelande till mig så ska du få en ursäkt.

    Jag kan tycka att om man ställer upp i ett TV-program så får man vara förberedd på att man blir omdiskuterad. Man ska självklart inte behöva utsättas för näthat men att tittare diskuterar det man ser om läser om dem får man tåla, enligt mig.
    Ja, jag köper din förklaring.
  • Jättekul
    Trissan skrev 2013-02-14 15:26:49 följande:
    DU ja, men gör Madeleine Ilmrud med familj det?
    Nu har "Typiskt" ändå förklarat varför hon gjorde det. jag hade inte gjort det. Dessutom har hon sagt att om personen ifråga kommer att kontakta henne så är hon den första att be om ursäkt. Släpp det :).
  • Jättekul
    daax skrev 2013-02-14 19:16:51 följande:
    Kan ni inte bara sluta att älta, tjata och gnata  om samma sak, inte kul att gå in i tråden och det diskuteras om samma sak hela tiden. Starta en ny tråd istället om vem som är pappa till vilken unge. 
Svar på tråden Familjen Annorlunda