• EwMa

    Gravid i Göteborg 2013

    Eftersom vi blev fler och fler tog jag mig friheten att starta en ny tråd från våran gamla.
    www.familjeliv.se/Forum-2-293/m67435211.html

    Här samlas vi och pratar om våra upplevelser och tankar kring våra graviditeter. Ny som gammal är välkommen. Ingen fråga eller diskussion är för dum.

    Har även lagt till våran BF lista, Vi kan ju fylla på den allt eftersom.

    www.familjeliv.se/Forum-11-263/m68898959.html

    Vi har en spännande resa framför oss!   
            
     

  • Svar på tråden Gravid i Göteborg 2013
  • Vilgot o Lillpyret
    WeeBee skrev 2013-02-28 22:55:42 följande:
    Var på föräldrautbildning/förlossningsinfo på Östra idag. Det var riktigt bra!
    Känns lugnare inför förlossningen...även om den fortfarande är långt bort. Nu kan jag tänka mig att föda på Östra i alla fall.

    Gick med en mer höggravid kompis idag...kanske går på infon på Mölndal längre fram i tiden med sambon.

    Funderar på att besöka Varberg oxå...men kanske skiter i det. Om koordinatorn anser att man ska åka till Varberg så gör jag gärna det när det är dags, men nu känns det som att både Östra å Mölndal funkar fint oxå.
    Vad kul! Smidigt att du kunde hänga med en vän.

    Man hör så mycket om olika förlossningar, om vilka som är bra och vilka som är dåliga. Jag tror att det hela hänger på den personal man träffar. Vad jag har hört så pratar man mycket om hur miljön är, på Mölndal är det rätt slitet, i Varberg har de fler badkar osv. Man får hålla tummarna för att man får trevliga barnmorskor/ sjuksköterskor och så får man hoppas att man är tillräckligt stark för att våga be om byte ifall det inte känns bra. För mig skulle det vara en mardröm att gå igenom en förlossning tillsammans med en barnmorska som man inte trivs med eller litar på. Rynkar på näsan  
  • EwMa

    Vad jag har hört på förlossningsavd så får man stanna kvar längre på Mölndal än på Östra. Men på Östra finns ju barnsjukhuset och fler speciallister känns det som. Svårt val det där.

    Nu e d v 23 som gäller för mig. Härligt. Bara lite orolig för havandeskapspenningen ännu, chefen e lite seg. Men ska jaga han i slutet av nästa vecka. Vill ju ha det färdigt 

  • NinaJ

    Jag skulle helst vara på Mölndal eftersom jag bor på gångavstånd, hade varit skönt att kunna gå till sin egen förlossning :) men med tvillingar fick jag inte välja utan allt sker på östra, blir ju en tur varannan vecka nu...men det är som du säger Vilgot: viktigast att ha en BM man trivs med :)

  • Vilgot o Lillpyret

    Hur länge man får stanna kvar och om pappan får stanna över natt beror på hur många familjer de har där och hur förlossningen har gått. Vilgot föddes i Mölndal, min man fick stanna kvar eftersom han kom med kejsarsnitt. Hade han fötts vaginalt så hade han troligtvis inte fått stanna kvar då det var rätt många familjer där. 

    Jag håller helt med om att Östra känns tryggast i och med att de har bättre resurser ifall bebisen behöver extravård. Det kan inte vara kul att få åka akut i ambulans till Östra ifall det skulle behövas, det skulle kännas mycket bättre att vara på plats. 

  • EwMa

    ja, man får väl ta ställning till allt när man närmar sig mer...

    håller på och kollar mammakläder, det är verkligen svårt tycker jag. speciellt nu när man är på vårkanten och även lite till sommaren sen... 

  • WeeBee

    Det är inte säkert att ni får ta ställning själva...det finns en koordinator som säger vart man ska åka beroende på beläggning.

    Sen fick man stanna även på Östra tills dess att allt funkar å man känner sig redo...

  • EwMa
    WeeBee skrev 2013-03-01 14:11:54 följande:
    Det är inte säkert att ni får ta ställning själva...det finns en koordinator som säger vart man ska åka beroende på beläggning.

    Sen fick man stanna även på Östra tills dess att allt funkar å man känner sig redo...

    men man kan väl välja först och om dom säger d e fullt på ett ställe får man ta d som d finns plats på? varberg känns långt...samma med näl
  • WeeBee

    Man kan säkert ha önskemål å dom kan inte säga nej om du åker dit direkt heller...men det finns ett tfn-nr till en Koordinator som man ska/kan ringa när det är dags:
    031-343 12 50

  • EwMa
    WeeBee skrev 2013-03-01 17:38:49 följande:
    Man kan säkert ha önskemål å dom kan inte säga nej om du åker dit direkt heller...men det finns ett tfn-nr till en Koordinator som man ska/kan ringa när det är dags:
    031-343 12 50

    hehe där ser man. men d e väl sånt man får lära sig med tiden antar jag.

    fyy vilken halsbränna man får  
  • Dannii B

    Hello ladies.. dagarna går och jag känner mig större och större för varje dag. Är bara i v 20 hur ska detta sluta.?? Jag har fött båda mina på Mölndal. ..funkar nog finfint den här ggn med. Jsg tror att så länge de större barnen får vara med och inte blir bortskuffade så kommer det gå alldeles utmärkt. Man nojar mer än vad som är behövligt. Mina 2 är parners in crime at all time. Förhoppningsvis får den här oxå hänga på när den blir gammal nog. Allt sånt löser sig på ett eller annat sätt.

Svar på tråden Gravid i Göteborg 2013