Inlägg från: en glad |Visa alla inlägg
  • en glad

    Styvbarnsadoption

    Famwestin skrev 2013-02-28 09:16:39 följande:
    Ok, det låter ju dumt att dom ens ska ta upp vårt ärende i tingsrätten eftersom pappan säger nej? Dom sa att pappan inte måste godkänna?
    Det är ju hos tingsrätten man ansöker om adoption och tingsrätten i sin tur begär yttrande från socialtjänsten/familjerätten. Då finns alltså redan ärendet/ansökan i tingsrätten så det kan de inte ha synpunkter på - bara om barnets bästa ....
  • en glad
    Famwestin skrev 2013-03-02 21:21:03 följande:
    Håller med dig, absolut! MEN det jag vill poängtera är att jag anser att det är annorlunda eftersom jag har ensam vårdnad. Skulle det hända mig ngt så har min son ingen vårdnadshavare, Att då behöva slita upp honom från den enda familj han har med sin styvpappaoch syskon för att flytta känns hemskt och fruktansvärt! Av denna anledning har vi ansökt om detta, bio pappan har inte varit intresserad av sin son sen han för 10 år sen fick en ny tjej och barn
    Och skulle du dö som ensam vårdnadshavare förefaller det mest troligt att barnet får stanna i sin familj med styvpappa som särskilt förordnad vårdnadshavare. Om du dessutom tillkännager en viljeyttring där du förordar den lösningen så är socialtjänsten enligt lag skyldig att låta det förslaget väga tungt (såvida inte styvfar bedöms rent olämplig för barnet). Mao inget skäl för adoption!
  • en glad
    Adoption är i regel lättare att genomföra om personer har uh!

    Fö gäller svenska lagar i Sverige. Inte Indonesiska. Dvs pappa i Indonesien kan inte hävda sitt lands lag här och har ingen äganderätt över barnet avseende vårdnad. Här är det barnets bästa som gäller i lagstiftningen.
Svar på tråden Styvbarnsadoption