Inlägg från: kaffeamanda |Visa alla inlägg
  • kaffeamanda

    Styvbarnsadoption

    Famwestin skrev 2013-02-28 08:03:51 följande:
    Hej! Jag har en son på 13 som inte har någon kontakt med bio pappan. Min son och min man har nu ansökt om att min man skall adoptera min son. Jag har ensam vårdnad. Vi har haft möte på famrätten och är nu kallade tillbaka dit för att få höra vad dom kommit Fram till under utredningen. Detta har jag inte hört att man brukar göra så jag vet inte Alls vad jag ska förvänta mig? Är jättenervös.. Min som vill detta så mycket, tyvärr vill biopappan inte att adoptionen skall genomföras, varför? För att jävlas med mig!???!!! Hur har det gått för er andra som genomgått detta? Om famrätten säger nej kan tingsrätten döma ja och vice versa? Hur tungt väger barnens vilja in en sån här situation?
    Det är tingsrättens beslut som gäller, familjerätten ger endast sitt utlåtande till socialnämnden och sen ger socialnämnden sitt utlåtande till tingsrätten. Det är dock så att det brukar vara det som familjerätten tycker går igenom i tingsrätten.

    Det är NÄSTAN omöjligt att få igenom en adoption när biopappan säger nej, men det kan gå. Att sonen är så passa gammal är en fördel, andra saker som väger in är om biopappan haft kontakt med sonen tidigare och i vilken utsträckning, om biopappan eller släkt på biopappans sida som har stora förmögenheter, då kan arv sätta stopp för adoptonen. 
Svar på tråden Styvbarnsadoption