Inlägg från: Dagdrömmaren |Visa alla inlägg
  • Dagdrömmaren

    Är det verkligen egoistiskt att begå självmord?

    Jag tycker inte att det är egoistiskt, däremot förstår jag inte viljan. Kanske att människor tror att själen kommer till en bättre plats, men om nervimpulserna i hjärnan är det som bygger upp hela egna individen är risken stor att döden endast innebär att personen försvinner, att personen varken kan känna känslor eller tänka mer. Låter det verkligen så mycket bättre än det du har?

    Jag tycker du bör satsa på att göra det liv du har så bra som möjligt, du kanske ska börja skriva (dikter, memoarer, berättelser)? göra något annat kreativt (musik, konst, dans)?

    Oavsett tro så finns det ingen garanti på att det som kommer efter döden är bättre än det liv du lever.

  • Dagdrömmaren
    Anonym skrev 2013-03-06 10:55:11 följande:
    Några veckor innan jul började jag faktiskt skriva, gjorde det i lite mindre än två månader. Det, liksom allt annat, tröttnade jag på. För mig blev det en bekräftelse på hur konstig och misslyckad jag faktiskt är. 

    Idag ska jag egentligen till "skolan" och fortsätta att läsa upp mina grundskolebetyg. Men det ger mig bara massa ångest och panik. Så jag flyr undan  det, precis som allt annat. 
    Om du liksom får ett ämne avklarat, känner du inte dig lättad då? att ångesten är som bortblåst? Jag kan känna mig extremt nere när mycket ligger på mina axlar, massa ämnen som jag måste hinna ikapp med, men när man (jag i detta fall) har klarat av dem, har dem bakom sig, så mår man så mycket bättre! Ta det bara lugnt och lös sakerna en i taget... sen när det är över så kanske livet känns mycket lättare :)
  • Dagdrömmaren
    Anonym skrev 2013-03-06 11:19:11 följande:
    Jag blir ju aldrig klar med något ämne. Det går extremt långsamt. Har även fått problem med min koncentration på sistone, och jag kan inte fokusera alls. 

    Sedan går jag hela tiden med människor som är inte som jag, om man uttrycker det så. De håller på med droger, alkohol och kriminalitet. Jag är ensam "svensk". De är inte ett dugg motiverade, det är det enda vi har gemensamt. 

    I åttan hade jag 260 poäng. I nian gick jag ut med 25 poäng. Herregud, vad har jag gjort med mitt liv?!
    Varför ska du umgås med sånna? Kanske är svårt att säga upp vänskap med människor runt en men om de hämmar dig till den punkten där du funderar på självmord så bör du minst sagt ta en paus från dessa! Att hänga med omotiverade personer är ju heller inte det bästa om man vill jobba upp sina betyg.

    Jag har också problem med min koncentration, så fort jag ska plugga så ser jag hur stökig lägenheten är, jag ser räkningar jag måste betala, jag får för mig att skriva brev till mina brevvänner eller logga in på ett spel "för det var ju så länge sedan!". Men om jag sitter ner en stund varje dag, om så bara en timme, så går det framåt.

    Ta ett ämne i taget. Kanske prata om det med lärarna? Att du lugnt och stillsamt får ta ett ämne i taget? Den stress du upplever är liksom inte hälsosam.
Svar på tråden Är det verkligen egoistiskt att begå självmord?