• Anonym

    Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!

    Anonym (Till slut!) skrev 2013-03-06 09:47:18 följande:
    Mammor och pappor med barn kan väl gå till caféer där barn är välkomna? Är det en rättighet att få dra med barn och barnvagn på nattklubb också?

    Budskapet är att alla caféer och restauranger ska kunna ha olika klientel. Är det verkligen ett så stort problem? Känner du dig krängt?
    Inte alls jag tycker bara att sådana som du kan gå till cafer där gubbar och tanter sitter.
    föreningen för pensionärer brukar anordna träffar på cafer  sådant skulle passa dig. Det är en tid som brukar vara innan alla bortskämda barn med föräldrar kommer dit men det kan ju vara en liten bebis som är med mormor eller farmor hjälp hur ska det gå för dig.

     
  • Anonym
    SupersurasunkSara skrev 2013-03-06 09:47:21 följande:
    Att fika är ingen mänsklig rättighet. Jag ser inget fel i att mammor och pappor fikar med sina barn, däremot är det megafel när barnet tillåts störa andra. Har ALDRIG sett en förälder som sagt till sitt barn att de måste sköta sig eller så går de, faktiskt gå när barnet inte sköter sig. ALDRIG. Har dock gått ut ur en affär med mina pga det, att de inte skötte sig.
    Gick vi och fikade så satt vi sällan så länge som jag hade velat, men det är ju MITT val att ha barnen med, så JAG får 'offra ' mig och gå när jag märker att mina barn inte riktigt mäktar med att sitta längre.

    Ingen annan ska ju störas eller hur? Det är ju DE föräldrarna som orsakat detta förbud, inte de som sköter sig, men de som sköter sig drabbas ändå. Tyvärr.

     många barn sitter snällt med sina föräldrar eller förskolan de fikar med i bland på speciella tillfällen.
    Jag inte varit med om barn som stör igenom att springa . Gråt från hungriga bebisar och en liten ledsen barn som snabbt går över det det har jag  varit med om när jag har fikat med mina 2 pojkar 9 år och 5 år. Mina barn har aldrig stört någon ute de sitter fint och fikar sin chokladboll med saft jag kan dricka mitt kaffe med tillbehör. Jag måste ha unika barn förstår jag. Jag har fikat med dom även när de var mindre och då satt de still som idag
  • Anonym
    Anonym (Till slut!) skrev 2013-03-06 09:54:31 följande:
    Vad är det för caféer där gubbar och tanter sitter?
    De släpper inte in minderåriga på pensionärscaféerna....

    Varför ska du och övriga småbarnsmammor få bestämma vem privata caféer och restauranger ska ha som kunder?


    Samma fråga till dig varför ska alla gubbar och tanter bestämma vem som får gå och fika och inte? I min stad sitter de på vanliga caffen med alla pensionärer innan alla de andra kommer så går det till här.  
  • Anonym
    SupersurasunkSara skrev 2013-03-06 10:12:20 följande:
    Som jag har skrivit, mina har inte stört någon. Det kan jag ju inte VETA så klart, men de har suttit stilla, gått lugnt osv så jag TROR mig veta att de inte stört. Visst kan de ha blivit högljudda, men då har jag alltid hyssjat och sagt att kom ihåg, här pratar man med små bokstäver. Givetvis kan en och annan ha blivit störd på det
    Jag tycker så här om barnet inte kan sitta still springer runt stör andra då kan man gå ut med barnet.
    Men att gå ut och säga förbjud alla barn under 6 år att få gå och mysa med sina föräldrar på ett fik bara för några barn inte kan sköta sig är fel. Idag jobbar väldigt många heltid båda 2 man har inte tiden att göra något så speciellt ofta så den lilla stunden man kan göra det blir så mysigt och trevligt. Ska man då inte få göra det för att visa tycker att mindre barn än 6  år inte får fika?

    Min kära sons förskola gick ut med alla barnen förra året på min sons avdelning 17 barn med personal alla 4-5 år gamla det var speciellt inget man gör jämt. med de hade faktiskt skött sig fröknarna var så stolta och nöjda barnen störde inga och de hade haft så trevligt.   
  • Anonym

    Det var ett väldans tjat om barnvagnar. Hört hört talas om bärsele/ Bärsjal det är väldig många som springer om omkring med detta och vanligare kommer det att bli. Närheten barnet får av att bäras omkring i en bärsjal är något alla läkare mm tjatar om
    Argumentet att alla skulle ha barnvagn med sig på caffe köper jag inte.  
     

  • Anonym

    Suck 18 barnvagnar som mest en del kan verkligen ta i. Det finns ingen ägare som skulle släppa in 18 barnvagnar i ett litet cafe men det låter bättre om man vill ha ett förbud mot barn. 

  • Anonym

    Ok, så bra då för alla som nu är allergiska mot barn. När kommer det nått cafè eller nån restaurang som förbjuder mobiltelefoner, datorer och högljudda? Drömmer

  • Anonym
    Anonym (Till slut!) skrev 2013-03-06 12:37:25 följande:
    Jag är inte allergisk mot barn och jag hatar inte heller barn. Men, betalar jag för en lunch eller middag ute på restaurang så vill jag inte ha skrikande barn som härjar vilt runt borden. McD finns för småbarnsfamiljer, de har till och med bollhav.
    Och jag anser detsamma när det gäller vuxna som pratar i telefon, sitter och chattar på sin laptop eller gappratar med sina medätare på luncher middagar. Detta upplever jag som ett större problem än barn som är med sina föräldrar ute ibland. Det är väl ok med barnfria uteställen men det behövs även ställen där man slipper det jag skrivit.
  • Anonym

    Genidrag. Vad sjukt mycket reklam det caféet har fått nu. De behöver ju inte ens skylten längre, för barnfamiljer lär inte känna sig särskilt sugna på att gå dit. Samtidigt lär de som vill äta i lugn och ro flockas för att visa sitt gillande.

  • Anonym
    Tonårsmamman1 skrev 2013-03-06 13:17:20 följande:
    Det finns säkert barnfamijer som har barn som kan sitta stilla utan att springa omkring, så det är nog inga problem.
    Vad var din poäng?
Svar på tråden Äntlugen barnförbud på café/lunchrestaurang!