Inlägg från: Tigrinna |Visa alla inlägg
  • Tigrinna

    BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?

    Hur går det för er? Något på G? 

    B- kommer du ihåg hur din temp var efter äl när du var gravid? När jag blev gravid i februari minns jag att jag kände lite "sjukdomskänsla" till och från, främst på kvällarna. Och med lite varierande temp. Vet inte om detta är vanligt vid graviditet eller kanske bara en tillfällighet? 

  • Tigrinna

    B- Klart att man analyserar hela tiden, vi är ju experter på det Skrattande

    Idag har det gått en vecka efter LH-stegring och mys, men jag känner inte de superömma brösten och molvärken som jag brukar vid graviditet. Bara fluktuerande temp, irritation och gråtmildhet.... PMS troligtvis! 

    Apropå immunförsvaret, har du läst något med Susanna Ehdin? Hon skriver mycket om neuroimmunologi (om jag minns rätt), intressant, jag har läst en bok för längesedan, men hon har säkert skrivit massa nytt sedan dess. 

    Har även reserverat en bok på biblan som jag ska hämta imorgon; "Förbättra din fertilitet" av Camilla Porsman. Har du läst den? 

  • Tigrinna

    Läste hela tråden om immunförsvaret/Aten med rubrik "9 missfall, nu vet jag varför"... (hette den så?!) Intressant! Kan kanske finnas något samband med mig eftersom jag även är RH-negativ. Vilket innebär att vid en ny graviditet kan kroppen tolka fostret som en inkräktare. Men enligt KK ska detta inte ske förrän efter v. 12 och då ska jag ha fått en spruta på BVC mot detta? hmm...får googla vidare om imorgon.
    Återkommer om boken om fertilitet, hämtar den manjana
    Godnatt, zzzzzzzzz... 

  • Tigrinna

    Tjena! Får se om jag ger mig på Aten-tråden Fertilitetsboken är intressant, har fått upp ögonen för det negativa prolaktinet nu, ska läsa på mer om detta. Var ute med kollegor igår kväll och drack ett par glas vin med gott samvete. För jag kan omöjligt vara gravid igen, känner ingenting som jag brukar; varken molvärk, gråtmildhet, bröstspänningar etc. Dock hade jag LH-stegring, värk i äggstocken dagen efter och, så klart sex kvällen innan. Men som sagt, känner nada! 

    queenleia- vi håller tummarna för söndag nu för din del, berätta hur det går!

    Själv vet jag inte när min BIM är efter missfallet, är det någon som vet hur man räknar? Fick MF 2/4, äl-stegring 16/4 så borde ju mensen komma den 30/4, eller hur? Om det nu var någon äl över huvud taget. Brukar har regelbunden cykel, 27-30 dagar.

  • Tigrinna

    queenl- vad tråkigt! vet hur det känns, du får se framåt och ta nya tag!

    Minis- har det gått bra idag? hoppas det

    bling-  Så här står det, sammanfattningsvis från flera sidori boken, om prolaktin=

    För hög nivå av prolaktin kan orsaka infertilitet. Det kan leda till hormonrubbningar som gör att ett embryo får svårare att fästa vid och bädda in sig i livmoderväggen efter befruktning. Det kan också orsaka utebliven ägglossning. Livsstilen är viktig för prolaktinnivån, hög alkoholkonsumtion, högt proteinintag samt en hög konsumtion av värk- och huvudvärkstabletter kan orsaka höga nivåer av prolaktin. Antidepressiva medel kan i vissa fall öka prolaktinnivån.
    Hög prolaktinnivå är ytterligare en hormonrubbning som kan ligga bakom upprepade missfall genom att utvecklingen av livmoderslemhinnan påverkas negativt. I de fallet ges mediciner som sänker prolaktinnivån. Prolaktinnivån undersöks med blodprov.

    Visst är det intressant?! Egentligen borde man ju ta ett prov som genomlyser alla hormoner som samspelar för en lyckad graviditet. Ska kolla om man kan göra det inom sjukvården, vore ju bra att utesluta brist/överskott av hormoner och sedan, vid behov, medicinera för att få rimliga värde och öka sina chanser till en fullgången graviditet! 
     

  • Tigrinna

    Jag har aldrig varit på någon utredning eftersom vi började försöka bli gravida nu i februari. Hittade en hormonanalys som man kan beställa via female balance shop;

    http://www.femalebalanceshop.com/hormontest-salivtest

    Den mäter dock inte prolaktin men andra viktiga hormoner! Jag ska till gyn 8/5, ska fråga då kring utredning. Är det "vanlig" gyn som gör det eller måste man vända sig till en fertilitetsklinik? Vem har du kontakt med bling, och hittade du dina papper, har du testat prolaktin?

    Mannen och jag har sagt att vi tar det lugnt, blir vi gravida så blir vi. Annars är det inte hela världen. Men nu är jag taggad, och tänker göra allt jag kan, för att bli gravid! Solig

  • Tigrinna

    Hej kossann! För mig var det tvärtom! Haft massor med molvärk i 6-7 dagar samt bröstspänningar, trodde en liten sekund att jag faktiskt blivit gravid igen, direkt efter missfallet. Dock kom mensen idag så jag tar nya tag nu Ska börja med Efamol till maten ikväll och sedan försöka igen i nästa cykel. Håller tummarna för dig!

  • Tigrinna

    Attans med mens!! Då är det nya tag som gäller för oss alla i tråden! *hoppas, hoppas*

    För mig gick det sådär med besöket hos gyn igår. Träffade en äldre gynekolog som helt bestämt avfärdade allt vad munkpeppar och Inositol heter. Han sa att äggkvaliten blir sämre med åren och kan inte påverkas på något sätt utan de är som de är! När jag frågade kring prover såsom FSH, AHM, progesteron och så vidare sa han att detta är bara indikatorer och kan inte korrigeras med medicinering. Någon utredning görs inte (han gör inte det!) på kvinnor i min ålder utan man får försöka så gott man kan på egen hand. Det enda provet han kunde ta var på dag 21 i cykeln för att se om det har varit någon ägglossning eller ej. Och så berättade han om statistiken vid min ålder men sa samtidigt att fertiliteten är individuell och eftersom jag blev gravid i februari när vi nyss börjat försöka så menade han att det var mycket positivt, att kunna bli gravid på första försöket vid 42 lät lovande. 

    Så, ska tillbaka på måndag för att ta prov på sköldskörteln det var den enda hjälp jag kan få hos honom.  Men jag har bestämt mig för att kontakta Reproduktionscentrum inom Landstinget om jag blir gravid och får missfall igen. Man kan skriva en egenremiss till dem och sedan hoppas på att de kallar in för utredning. 

    Och så kommer jag att beställa hormonprov på nätet så kan jag iallafall få svar på om östradiol och progesteron är som de ska! 

    Har ni fått hjälp med hormonprover, FSH och AHM hos eran gyn? Jag blev lite besviken över att han inte ville ta en massa prover, han var trevlig men inte direkt engagerad. 

     

  • Tigrinna

    Hallå bling- tack för ditt stöd! Ja, ibland tänkte jag att "det här har han inte koll på", känns som om den svenska läkarkåren är väldigt rigid inför ny och alternativ information. Läste någonstans att varje sanning har 3 stadier; först blir den förlöjligad, sedan våldsamt motarbetad, slutligen blir den accepterad som alldeles självklar!  Tänk på Galileo som påstod att jorden var rund, jisses hur kunde han säga något så dumt  

    Ska fundera på hur jag går vidare, hör av mig om jag behöver kontaktuppgifter till gyn i Gbg, tack! 

  • Tigrinna

    Så där, nu är jag med i leken igen myste med mannen igår, äl idag och BIM 30/5! *hoppas*hoppas*hoppas*

Svar på tråden BIM 17/3, 42 år och känner tidiga tecken, fler i samma situation?