• lageza

    Hur naturnära lever du?

    0-3 rätt svar:
    Du är som en maskros som tränger upp ur betongen i rosengård. En naturens varelse men ack så långt från sin moder. Du skulle förmodligen må bättre av mer kontakt med naturen.

    4 - 7 rätt svar:
    Du är på rätt vag. Men det finns gott om utrymma för ett mer naturnära leverne och större naturkontakt i ditt liv.
    Kanske får du det rätta incitamentet om du läser på om hälsofördelarna med att naturligt leverne.

    8 - 10 rätt svar:
    Du älskar naturen och hatar allting som fördärvar och försmutsar det naturliga, varesig det är myran utanför ditt hus eller din egen kropp. Ditt sätt att leva kommer förmodligen bidra till att du lever några år längre och lite lyckligare.

    Quiz
    Du måste logga in för att besvara ett quiz.
  • Svar på tråden Hur naturnära lever du?
  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE

    4 rätt. Har dock svårt att se poängen med vissa av frågorna.

    Meditation exempelvis. Eller mjölken, mjölkproduktion och mjölkintag är inte särskilt "naturligt". Inte heller ser jag poängen med tomtar och troll.

    Jag kan mycket om naturen, jag skulle klara mig längre i svensk skog än de flesta men jag varken tror på tomtar och troll eller mediterar.


    An insult is like a drink; it affects one only if accepted. And pride is too heavy baggage for my journey; I have none.
  • Dotse

    Hur naturnära är det att äta spannmål och mjölk egentligen, tänker jag...?

  • kaffeamanda
    Dotse skrev 2013-03-29 19:26:26 följande:
    Hur naturnära är det att äta spannmål och mjölk egentligen, tänker jag...?
  • lageza

    Tyvärr förutsätter quizen i princip att man äter mjölk och bröd, men det är svårt att anpassa det så att det stämmer även för de som inte äter detta, pga begränsingarna i familjelivs quiz-generator. Att dricka mjölk är väl som jag ser det väldigt naturligt, eftersom det är det första vi dricker efter att vi fötts. Spannmål, som är en form av frö, är väl inte jättenaturligt, eftersom frön är tänkta att passera matsmältningssystemet oskadda och sedan gro när de kommer ut. Men talar vi nyanser så är surdeg naturligare än bröd jästa enbart med jäst.

  • CDSJGRD GGEHCS IAGOTSE

    Mjölk är naturligt, den första tiden som barn. Efter det så är det inte det minsta "naturligt".

    Varken för oss eller för djuren vi får mjölken från. Att vi ens kan dricka mjölk beror på en relativt ung genetisk förändring.


    An insult is like a drink; it affects one only if accepted. And pride is too heavy baggage for my journey; I have none.
  • Ajas

    Jaha 2 rätt för min del. Känns skumt när man bor ute i skogen  Där hade behövts alternativ som "ibland". För jag äter faktiskt int alltid viltkött även om det finns i frysen. Och mediterar gör jag ibland. Och varför i hela friden är surdegsbröd så förtvivlat mycket mer naturligt än jäst? Jag äter ägg från egna (frigående) höns, men det räknas väl inte.. Inte heller all svampen som jag har i frysen eller blåbären som jag gör paj på. Några hjortron eller tranbär bjuder inte naturen härikring på

Svar på tråden Hur naturnära lever du?