• LinnJes

    BF januari 2014

    Hej, har också plussat precis nyligen. Vet inte om det blir en nyårsbebis eller i slutet på December, var lte virrigt med mensen efter hastigt p-piller stopp. Kommer förmodligen få göra VUL för att se exakt hur långt gången jag är.

    Är det ditt första barn? Hur mår du? Och grattis såklart! Plus{#emotions_dlg.flower}Gravid

  • LinnJes

    Testade neg i fredags (en vecka sedan), sen supersvagt med testlagrets stickor på tisdag, nästan lika svagt igår men idag (mitt på dagen) var det starkare.

    Har två barn sen innan, födda december -09 och augusti -11. Så blir vårt tredje barn. Lite oväntat men kul.

    Jag mår ganska illa mest hela tiden.. Inte spytt än dock (peppar peppar). Mådde inte illa med de andra så det känns ovant. Har lite mensvärk och så drar det lite i ljumskarna. Och så trött förstås, men det tillståndet är jag så van vid. ;)

  • LinnJes

    Grattis linathulin!

    Sarakarla: ett till två gick ganska smidigt tycker jag. Trodde det skulle bli mycket svartsjuka men det blev aldrig så (hittills iaf). Visst var det jobbigt med sömnen och så, särskilt då vår äldsta sov rätt dåligt fortfarande när hans bror föddes. Det tror jag blir bättre nu när det är 2 1/2 år emellan istället för 1 1/2år. Stor skillnad!
    De har jättemycket glädje av varann, så himla fint att se! Hoppas det fortsätter på samma spår nu.

    Angående kön så... Har ju två pojkar nu. Men de är SÅ olika. Alla barn är individer. Förstår inte varför det skulle vara mer annorlunda om barnet har en snippa istället för snopp? Enda jag kan tänka mig är väl att om jag skulle bli farmor/mormor så är det kanske lättare att vara mormor(?) men det beror ju på vilken relation man har till sina barn och deras respektive. Förlåt om det blev värsta utläggningen, men har fått så många pikar om "tjejmage" och tjat om döttrar redan när jag väntade nummer två. Förstår inte riktigt grejen? Hehe.

  • LinnJes

    SaraKarla: nä jag menade mer allmänt, tycker det är rätt ointressant med kön rent generellt. Har läst om folk som haft helt olika graviditeter (illamående, magstorlek, hjärtljud osv) men de har ändå fått likadana kön på bebisarna. Men visst är det kul att spekulera om vad det är för en parvel där inne. :)

    Hej och grattis till er nya! :)

    Har mått lite mindre illa idag vilket borde kännas skönt men blir såklart lite orolig istället. Onödigt egentligen, går ju inte att göra något i vilket fall. Ska verkligen försöka njuta av den här graviditeten, blir definitivt min sista! Ogillar rent generellt att vara gravid så blir en utmaning men ska verkligen försöka. ;)

  • LinnJes

    Har haft "mensvärk" hela tiden med båda barnen. Ser det som ett tecken på att jag är gravid, blir mer orolig när det inte gör ont. Haha.

  • LinnJes

    Har berättat för ganska många. Min mamma och svärföräldrarna + mannens syskon. En nära vän till mig och så några kompisar från min klass. Tar lite folk i taget, typ när vi ses, om det blir läge. Men inget på fejjan än direkt. ;)

  • LinnJes

    Jag ringde förra veckan, fick tid på måndag, 6/5. Hälsosamtal bara men ändå! Måste ringa tidigt här om man vill bli inskriven på södra bb mvc, de hade redan nästan fullt för december...
    Hoppas jag får göra VUL, är så osäker på vilken vecka jag är i.

  • LinnJes

    Tror det är både och, skulle ta med nån hälsodeklaration med alla mina uppgifter på. Det är säkert olika hur det funkar i olika kommuner/län, och om det är privat eller inte (tror jag).

  • LinnJes

    Hej alla nya! Och grattis. {#emotions_dlg.flower}

    moto: Oj, vad seriöst! Skulle jag aldrig orka. Jag bara ringde/sa till dem när vi sågs att jag är gravid (igen). Hehe. Men kul idéer du hade!

    Angående VUL så fick jag göra med min första eftersom jag inte hade någon aning om när jag blev gravid (har PCO och hade oregelbunden mens och fått höra att jag skulle få svårt att bli gravid, något som INTE stämmer längre kan man ju säga). Andra gången fick jag göra VUL eftersom jag hade oförklarliga smärtor i magen, den gången tror jag att jag gjorde olika typer av UL 7-8ggr (magen växte inte som den skulle + RUL, VUL), trodde bebisen skulle få strålningsskador ett tag. Heh.Den här gången kommer jag förmodligen få göra VUL igen eftersom jag är osäker på "tillverkningsdatum". Men det ska bestämmas på måndag när jag ska på inskrivning på mitt mvc, så får se hur det blir. Så för mig har det inte verkat särskilt svårt att få VUL men har ju haft anledningar varje gång förstås....

  • LinnJes

    Håller med moto till viss del samtidigt som jag förstår att man vill ventilera sin oro om man känner den. Var mer orolig med första barnet och då sa min barnmorska att jag skulle försöka släppa det så mycket det gick, för det kommer inte gå över! Först oroar man sig för missfall, sen kanske över att magen inte växer/man känner inte så mycket fosterrörelser, sen inför förlossningen, att nåt kanske ska gå fel, att nåt ska hända. Sen när barnet är fött så är det psd, viktuppgång, utveckling, osv... Sen när barnet blir större oroar man sig för andra saker, samtidigt som man alltid är lite rädd för att nåt ska hända (bli påkörd, ramla tex). Tonårstiden lär man ju oroa sig en hel del också!

    Ja ni kanske förstår min och min BMs poäng? Man missar så mycket om man oroar sig hela tiden. Jag tyckte det hjälpte mig att försöka släppa oron och bara försöka leva lite mer i nuet. :)

  • LinnJes

    Vilja89: Sammandragningar kan man ha men de ska inte göra ont. Har haft det sen vecka 12 ungefär, mitt tredje barn, är i vecka 17 nu.

Svar på tråden BF januari 2014